Vítejte a těším se na Vás.


Kapří dobrota

27. června 2017 v 15:34 | Natty |  Ryby

Kapří sekaná s čerstvým hráškem...

Na zahrádce dozrává první hrášek a tak jsem ho "šoupla" do kapří pochoutky.
Ráno jsme vyrazili k vodě, ulovili pěkného kapra a v poledne už je z něho pochoutka, na kterou se sbíhají sliny.

Ale dost povídání a jdu zde nechat receptík pro ty z vás, kdo by chtěl vyzkoušet.

Suroviny: 1 pěkný kapr, 4 vejce, 1 pikantní klobáska, hrst mladého hrášku, sůl, pepř, hrst pažitky, 3 stroužky česneku a strouhánka. Olej a trochu vody na podlití.


Postup: Kapra vyfiletujeme, 3x pomeleme na masovém strojku. Nakrájíme klobásku na malé kostičky. Přisypeme mladý hrášek a ochutíme solí, pepřem, hrstkou pažitky, Mírně zahustíme strouhánkou a vyválíme šišku.

Středem uděláme rýhu a vložíme vařená oloupaná vejce. Vytvarujeme šišku a přendáme na pekáček pomaštěný olejem. Povrch sekané posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky másla a dáme péct 60 minut na 200°C.

Příloha: Nové brambory a okurkový salát.

Krásné letní dny.

 


Komentáře

1 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 28. června 2017 v 16:45 | Reagovat

Ryby můžu, tak tohle musí být dobrota. :-)

2 Simona Simona | Web | 28. června 2017 v 16:58 | Reagovat

To je hodně zajímavý recept, děkuji, ryby v létě jsou to nejlepší...

3 Elis Elis | Web | 2. července 2017 v 3:37 | Reagovat

O kapří sekané slyším po prvé, pro milovníky ryb to bude určitě pochoutka :-)

4 Maruš - Fukčarinka Maruš - Fukčarinka | Web | 3. července 2017 v 19:52 | Reagovat

Natty, rybu mám ráda a nejen jako řízek. Rybu jsem měla v lázních jednou týdně s úpravou na zelenině, to byla opravdu mńamka. Navíc ulovenou osobně, tak to musí chutnat o to víc. :-)

5 Ema Ema | Web | 10. července 2017 v 9:25 | Reagovat

Páááni, kapří sekaná? To musela být mňamka! :-P  :-)
Pěkné letní dny, Nattynko.:-)

6 Oli Oli | Web | Pátek v 6:36 | Reagovat

Ahoj rybářko, posílám srdečné pozdravení. Rybí sekaná byla určitě pořádná dobrota! :-) Občas mívám od bratra rybáře kousek sumce. Výborné maso a bez kostí. Přiznám se však, že by mi bylo líto ho mlet, protože pečený na másle s kmínem je prostě neodolatelný. :-)
Krásné léto.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama