Vítejte a těším se na Vás.


Červen 2017

Kapří dobrota

27. června 2017 v 15:34 | Natty |  Ryby

Kapří sekaná s čerstvým hráškem...

Na zahrádce dozrává první hrášek a tak jsem ho "šoupla" do kapří pochoutky.
Ráno jsme vyrazili k vodě, ulovili pěkného kapra a v poledne už je z něho pochoutka, na kterou se sbíhají sliny.

Ale dost povídání a jdu zde nechat receptík pro ty z vás, kdo by chtěl vyzkoušet.

Suroviny: 1 pěkný kapr, 4 vejce, 1 pikantní klobáska, hrst mladého hrášku, sůl, pepř, hrst pažitky, 3 stroužky česneku a strouhánka. Olej a trochu vody na podlití.


Postup: Kapra vyfiletujeme, 3x pomeleme na masovém strojku. Nakrájíme klobásku na malé kostičky. Přisypeme mladý hrášek a ochutíme solí, pepřem, hrstkou pažitky, Mírně zahustíme strouhánkou a vyválíme šišku.

Středem uděláme rýhu a vložíme vařená oloupaná vejce. Vytvarujeme šišku a přendáme na pekáček pomaštěný olejem. Povrch sekané posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky másla a dáme péct 60 minut na 200°C.

Příloha: Nové brambory a okurkový salát.

Krásné letní dny.