Vítejte a těším se na Vás.



Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 3. února 2017 v 8:48 | Reagovat

Kuřecí maso mám v kuchyni taky moc ráda, ale segedín jsem z něj ještě nedělala a těstoviny, jako přílohu, k němu také neznám. Hotové jídlo na talíři, vypadá parádně, škoda, že nemůžu ochutnat. :-P Zrovínka před chvílí jsem se s manželem bavila co vařit o víkendu, že by u nás byl po čase segedínský gulášeK?!

2 signoraa signoraa | Web | 3. února 2017 v 17:18 | Reagovat

Natty, zelí miluju, hlavě v syrovém stavu. Nakládám si ho sama do kaménky.  Pamatuji se, jak ho maminka kupovala do velké bandasky, pak jím posypala koberec a čistila ho. Na zelí se nabalil prach a navíc se oživily barvy. A já jí ho z toho koberce ujídala. Vždycky jsem dostala vynadáno. Pak, už když se koupil vysavač, zelné orgie skončily.
Můj muž nesdílí mojí vášeň pro syrové zelí, ale dušené k masu, nebo segedýn si s chutí dá.
Já si dělám jen pro sebe lepenici, což jsou št'ouchané brambory, do kterých se dá osmažená cibulka a syrové zelí a vše se zamíchá. Je možno přidat třeba škvarky, nebo kousek opečeného uzeného masa. :-)

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 3. února 2017 v 21:41 | Reagovat

Natty, takové domácí kvašené zelíčko, tak to je pochutnáníčko. My jsme se museli zelí vzdát - kameňák jsme darovali. Zelíčko ve sklenici nám nevykvasilo k naší spokojenosti. Napsala by jsi mě postup tvého zelí kvašeného ve sklenici? :-)
Začala jsem kupuvat zelí v plechovece v Lídlu za tuším 19,90 a to nám chutná nejvíce. Občas udělám mix s jiným kvašeným ve skle, které koupí manžel v naději, že bude jako to naše ;-)  :-)

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. února 2017 v 21:44 | Reagovat

[2]:Alenko, zrovna dnes vzpomínala kamarádka na lepenici - doplnila ji uzeným. :-)Já mám ráda generál marš - vařené brambory s míchané s těstovinou. Nejchutnější je to polité špekem :-(  :-D a k tomu kysané zelí syrové :-D

5 signoraa signoraa | Web | 4. února 2017 v 16:32 | Reagovat

[4]: Marti, bude to určitě stejné jídlo, jen u nás se mu říká grenadýr marš. Také ho mám ráda. :-D

6 Natty Natty | 4. února 2017 v 18:32 | Reagovat

Marti, tady máš recept http://nrecepty.blog.cz/1110/kysane-zeli :-)

7 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 5. února 2017 v 17:30 | Reagovat

Natty, také jsem koukala na cenu lilku dost nevěřícně, myslela jsem, že to nějak popletli, ale bylo to správně O_O Segedinský guláš to je oblíbené jídlo mého muže, to on může :-)  :-P

8 Janka Janka | Web | 5. února 2017 v 23:04 | Reagovat

Také máme zelíčko ve sklenicích. A dokonce dvojího druhu. Jedno obyčejné a druhé s křenem. Jsou to naše večerní mňamky. :-)

9 Oli Oli | Web | 6. února 2017 v 13:36 | Reagovat

Kyselé zelí velmi prospívá organizmu. Ale když já ho dělám s pečínkou a knedlíky. :-D To možná jeho blahodárné účinky zastíní ostatní neblahodárné přílohy. 8-)

10 Natty Natty | 8. února 2017 v 7:45 | Reagovat

Hezké ráno děvčata. ;-)
Děkuji za komentíky a zelíčko už jsem ochutnala a je moc dobré. Když se k němu přidá kousek masíčka, není o "čem". ;-) Pěkný den.

11 Jarka Jarka | Web | 8. února 2017 v 9:20 | Reagovat

[2]: Lepenici dělám také a dokonce jsme ji měli včera k obědu. V neděli jsme totiž opravdu měli segedín, do kterého jsem použila jen půl sklenice zelí a z té druhé poloviny udělala právě zmiňovanou lepenici. ;-)

12 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 9. února 2017 v 22:47 | Reagovat

[6]: Natty, zelí manžel nakládal do kameninového soudku. To nám vždy krásně vyšlo a měli jsme vitamínky celou zimu. Ovšem loni poprvé naložil do sklenice - od okurek - snad petilitrovka - na zkoušku. Bohužel s našim kysaným zelíčkem z kameňáku se to vůbec nedalo srovnat. Proto jsem se ptala na recept. my tam přidávali kopr, ten jsme loni neměli, jinak vše i s těmi kuličkami pepře. Jó, možná jsme si přáli "ať se vzepře" z toho pepře a tak se zelí vzepřelo a nevykysalo řádně. O_O  :-D

13 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 9. února 2017 v 22:48 | Reagovat

O_O Cena lilku je neuvěřitelná. :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.