Vítejte a těším se na Vás.


Vepřový jazyk s křenovou omáčkou

26. ledna 2017 v 12:08 | Natty |  Maso

Já bych si dal jazyk ...

s křenovou omáčkou, to už jsem neměl léta. Pravil syn Toník, a protože nejsem nikdy daleko od slov k činu, tak jsem ve městě koupila dva vepřové jazyky. Rovněž kořen křenu jsem musela koupit a pak už nezbývalo, než se pustit do "kouzlení".

Knedlíky jsem zadělala v pekárně a na jazyk vyndala "papiňák".
A pak už jsem sklízela jen "pochvalu" a musím sama uznat, že to byla dobrota.

Tak pojďte se mnou ochutnat. Mrkající

Suroviny: Vepřový jazyk, divoké koření, sůl,
Omáčka: Vývar z jazyka, polohrubá mouka na zahuštění, zakysaná smetana, cukr a ocet, nastrouhaný křen.



Postup: Jazyk vložíme do "papiňáku", přidáme vodu, sůl a divoké koření a vaříme 45 minut. Uvařený jazyk necháme vychladit a vývar použijeme na omáčku. Vývar zahustíme moukou, přidáme zakysanou smetanu a ochutíme cukrem, ev. dosolíme, octem a větší hrstkou strouhaného křenu. Jazyk oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky.

Příloha: Houskový knedlík.

Po jazyku se jen zaprášilo, omáčka mi ještě zbyla a tak půjde do mrazáku a až budu dělat druhý jazyk, tak bude pěkně rozleželá.

Protože venku pěkně svítí sluníčko, tak chvilka odpočinku a pak hurá na běžky. Mrkající

Pěkný zbytek lednových dnů.

 


Komentáře

1 Oli Oli | Web | 26. ledna 2017 v 14:11 | Reagovat

Mňáááám! Tak to bych si taky dala takovou dobrotu a po ní vyběhla na běžkách do slunečného odpoledne. :-) Bohužel máme šedivo. :-? Od víkendu jsme sluníčko neviděli.

2 signoraa signoraa | Web | 26. ledna 2017 v 18:18 | Reagovat

Hmmmm, Natty, ty mi děláš chutě. Můj muž by mi to nejedl a pro sebe to sama vařit nebudu. Tak se tu olizuju u monitoru a vzpomínám na domov a na tuhle lahůdku. :-)
P.S. Knedlíky podle tvého receptu (do pekárny) dělám stále. :-D

3 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 26. ledna 2017 v 19:23 | Reagovat

Křenovou omáčku máme rádi a teď jsi mi připomněla, že u nás už dlouho nebyla. Díky, musím to napravit :-P

4 Ema Ema | E-mail | Web | 27. ledna 2017 v 0:11 | Reagovat

Také ji máme rádi. A ještě raději s bramborovými noky. :-P  :-)
Dobrou noc.:-)

5 Jarka Jarka | Web | 27. ledna 2017 v 9:01 | Reagovat

Křenovou omáčku jsem ještě nevařila. Manžel mi kouká přes rameno a olizuje se až za ušima, že bych ji zkusila? Na nákupní papírek píšu jazyk + křen + smetanu a uvidíme! :-P

6 Dana Dana | Web | 27. ledna 2017 v 17:32 | Reagovat

Křenovku dělám taky a rodina ji zbožňuje. Takže hned děkuji za připomínku... :-)

7 Elis Elis | Web | 28. ledna 2017 v 19:54 | Reagovat

Tak to věřím, že to chlapům muselo chutnat už jsem o tom hodně slyšela, jako o velké mňamce, možná to někdy tomu, kdo si to zaslouží uvařím... :-)

8 Zdenek Zdenek | Web | 2. února 2017 v 8:06 | Reagovat

Máte moc pěkný Web, rád sem chodím.

9 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 2. února 2017 v 21:58 | Reagovat

Natty, nedivím se synovi, že si pochutnal. Křenovku vařím taky, ale s tím jazykem je to horší, manžel jej nemusí. Nyní jsi mě však uvedla v pokušení - jazyk bude :-D Mám ráda i jazyk hovězí - uzený. :-)

10 Natty Natty | 3. února 2017 v 6:05 | Reagovat

Hezké ráno :-)

Děkuji za milá slova a komentáře a všem přeji pěkný a pohodový měsíc únor. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama