Vítejte a těším se na Vás.


Salát z pekingského zelí

20. listopadu 2016 v 17:09 | Natty |  Zdravé recepty

Levné, dietní, zdravé...


Tak by se dalo charakterizovat PEKINGSKÉ ZELÍ. Zdravé je každé zelí, ale pekingské má jednu výhodu, oproti běžnému zelí a kapustě. NENADÝMÁ, takže si můžeme v tomto ročním období salát dopřát denně, pokud máme rádi zeleninu.

Tělu dodá spoustu minerálních látek - vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, zinek, sodík, selen, mangan, omega 3, omega 6 kyseliny, vitaminy A, B, C, E, K, lutein, betakaroten, cholin, kyselina listovou a kyselina pantotenovou.

Účinky na zdraví - podporuje imunitu, je prevencí vzniku rakoviny, obezity, podporuje a urychluje trávení, napomáhá k pravidelné stolici, působí močopudně, podporuje správnou funkci ledvin, působí preventivně proti osteoporóze, normalizuje hladinu cukru v krvi a má pozitivní vliv na nervovou soustavu.

Recept na zdravím nabitý salát...
(redukční)

Suroviny: 200 g pekingského zelí, 2 větší rajčata, jedna cibule, půl žluté papriky, 125 g light mozzarelly nebo balkánský sýr, vajíčko, kuřecí maso, šunka, stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíci olivového oleje.


Postup: Listy pekingského zelí rozebereme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Nakrájíme na malé nudličky, osolíme, opepříme a důkladně promačkáme, až pustí šťávu. Rajčata a papriku nakrájíme na kostičky, vylisujeme česnek a přidáme do zelí. Dochutíme pepřem a nakrájíme na kostičky např. mozzarellu a přidáme olivový olej. Dáme na hodinku vychladit a pak už jen mlsáme. Mrkající

Pokud přidáme celozrnný chléb nebo pečivo, máme zdravou a rychlou večeři.

Pěkné podzimní dny.

 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 21. listopadu 2016 v 0:15 | Reagovat

Výborný nápad Natty, určitě koupím a o mlsání a vitamíny bude postaráno. :-)

2 bezdikovotvoreni bezdikovotvoreni | Web | 21. listopadu 2016 v 5:13 | Reagovat

Mám ho také moc ráda ale ted kupuji na salát hodně hlávkové aby toho bylo více když mám tu dietu Měj se :-)

3 Vlaďka Vlaďka | Web | 21. listopadu 2016 v 10:41 | Reagovat

Zdravé a jednoduché, takové recepty miluju. Díky moc!

4 Jarka Jarka | Web | 21. listopadu 2016 v 10:58 | Reagovat

Hmmm, nenadýmá, tak to je prima, protože se s nadýmáním někdy potýkám. :-?
Napíšu si ingredience pro příští nákup a vyzkoušíme. Čeká nás období většího jídla, tak se něco na odlehčení hodí. :-D

5 Elis Elis | Web | 21. listopadu 2016 v 14:20 | Reagovat

Tak že toto zelí nenadýmá a to je velká výhoda, mám takové saláty ráda a tak si recept stáhnu, na obrázku vypadá báječně :-)

6 MirekC MirekC | Web | 23. listopadu 2016 v 10:57 | Reagovat

Nedávno mě udivilo, že Čínské zelí je vlastně Pak-choi.

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. listopadu 2016 v 22:16 | Reagovat

Skvělý salát, Natty, ale musela bych vynechat česnek. ;-)

8 Natty Natty | 7. prosince 2016 v 18:35 | Reagovat

Hezký podvečer, děkuji za komentíky a všem přeji krásný adventní čas. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama