Vítejte a těším se na Vás.


Domácí majonéza za 2 minuty

4. listopadu 2016 v 11:55 | Natty |  Různé

Domácí je domácí...

Bramborový salát se neobejde bez dobré majonézy, a když se stane, že zapomeneme koupit tu svojí oblíbenou značku, pak je zde možnost udělat si majonézu doma. Její příprava není nijak náročná, stačí mixér a správné suroviny, které máme běžně doma a majonéza je "na světě".

Tak připravme si suroviny a jdeme "kouzlit".

Suroviny: 2 celá vejce, 2 lžičky plnotučné hořčice, špetka soli, 1 lžička cukru, špetka mletého pepře, 2 lžíce octa a řepkový olej. (Množství stačí na salát pro 4 osoby)


...hotová majonéza...


...salát s domácí majonézou...

Postup: Do mixéru dáme celá vejce, hořčici, sůl, cukr, pepř a zapneme na první stupeň. Otvorem ve víčku zvolna přiléváme olej. Množství dle potřebné hustoty. Během mixování přidáme 2 x lžíci octa. Až je majonéza dostatečně hustá, přendáme do mističky a uložíme do chladu.

Je výborná a všem doporučuji vyzkoušet.

Pěkné listopadové dny.

 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 4. listopadu 2016 v 18:43 | Reagovat

Natty, majonézu jsou zkoušela všeho všudy dvakrát - tehdy novomanželka. Dílo se tehdy nezdařilo.Teta naznala, že jsem tam rychle lila olej, já nyní vidím, že jsem tam vůbec nedala hořčici, tak nevím. Každopádně je to už pěknou řádku let, dobrých 44 let :-)
Pokud bude majonézy třeba, recept mám zde u tebe na blogu :-)
Natty, přeji do Perníkové chaloupky pohodu a zdraví. :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. listopadu 2016 v 20:48 | Reagovat

Domácí majonézu jsem kdysi dělávala, Natty, ale jenom ze žloutků.
Ty máš určitě domácí vejce, že?
Z kupovaných bys to asi neriskla. ;-)
Až se mi podaří sehnat domácí vajíčka, vyzkouším tvůj recept.
Bramborový salát budeme mít v neděli k obědu, majonézu jsem naštěstí koupila. ;-)  :-)

3 Jarka Jarka | Web | 5. listopadu 2016 v 8:21 | Reagovat

My měli bramborový salát včera a majonézu jsme koupit zapomněli. Naštěstí byla v lednici tatarka, tak byl salát zachráněný. :-P Pamatuji si, že domácí majonézu dělával můj tatínek a šlehal ji ručně a vím, že mu dalo moc práce, aby se mu nezdrcla. 8-O Hanka má ovšem pravdu, z kupovaných vajíček je domácí majonéza riskantní, zrovna minulý týden proběhla zpráva, že se z obchodů stahují polská vejce kvůli salmonele...

4 Dáša Dáša | Web | 5. listopadu 2016 v 10:35 | Reagovat

Pecka, takovouhle majonézu si nechám líbit. Jen ty domácí vejce jsou trošku problém :-)

5 bezdikovotvoreni bezdikovotvoreni | E-mail | 11. listopadu 2016 v 21:25 | Reagovat

Super to musim vyzkoušet Hezký víkend přeji :-)

6 Natty Natty | 20. listopadu 2016 v 17:11 | Reagovat

Hezký podvečer děvčata. :-)
Tak od majonézy k trochu zdravějšímu salátu z pekingského zelí a jdu nakouknout, k vám. :-) Pěkný zbytek neděle.

7 Kitty Kitty | Web | 22. prosince 2016 v 13:57 | Reagovat

Recept na majonézu se vždycky hodí. Zvlášť teď, kdy musím počítat kalorie. Jednou za čas z domácích vajíček od nových slepiček - recept si schovávám a tobě děkuji.
Jen mám dotázek: někde píšeš "lžičku" a někde "lžíci". Je v tom rozdíl nebo je lžička malá a lžíce polévková? Abych neutopila mlynáře ;-)

8 Natty Natty | 22. prosince 2016 v 14:05 | Reagovat

[7]: Lžička = kávová lžička, lžíce = polévková :-)Utopit mlynáře by bylo asi škoda, ještě se může hodit. :-)

Co se týče domácí majonézy, tak dělám jedině tu, koupená mě neláká, nevím z čeho je a je zbytečně předražená, tahle vyjde na "dvě vejce, trochu oleje, hořčice = rovná asi 12 Kč. Koupená ve stejném množství vyjde určitě na 30 Kč.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama