Vítejte a těším se na Vás.


Mrkvové hranolky

13. května 2016 v 5:30 | Natty |  Zelenina

Mrkvička na talíři...


Dušenou mrkev máme rádi a tak 2x do měsíce bývá na našem stole. Že je mrkev zdravá, o tom není třeba psát "litanie", to všichni víme. Že se s ní dá kouzlit jak s čersvou, tak v tepelné úpravě, o tom je tolik receptů, že si mrkvičku můžeme dopřát na mnoho způsobů.

Já dnes připravila jednoduché hranolky, ale moc dobré.
Že se mrkev "miluje" s tukem, to jsem v receptu splnila a tak všechno (vlákninu, vitamíny a minerály) naše tělo zužitkuje.Mrkající

Suroviny: 4 středně velké mrkve, kuřecí stehna, 1 lžíce oleje
(Pro dva)



Postup: Mrkev oškrábeme, podélně rozkrojíme na 4 díly a nakrájíme na 4 cm hranolky. 15 minut před dopečením kuřátka vhodíme na pekáč a necháme změknout. Nijak nedochucujeme, sůl i koření nasákne mrkev z kuřete.

Hranolky můžeme použít jako samostatnou přílohu, nebo jako doplněk kompletního jídla, v mém případě kuskus s červenou a žlutou paprikou.

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Fukčarinka Fukčarinka | Web | 14. května 2016 v 20:56 | Reagovat

Natty kuskus s dušeným řapíkatým celerem, okořeněným kari, doplněný červenou a žlutou parikou jsem měla v pátek k obědu také. Oběd bez masa, ale moc dobrý. :-)
Mrkev mám ráda dušenou s přidáním česneku. Tvou kombinaci s kuřátkem vyzkouším. :-)
Dnes jsem na tebe Natty vzpomínala na přehradě - jestli jsi byla na rybách.

2 AnnyDuchy AnnyDuchy | E-mail | Web | 15. května 2016 v 21:22 | Reagovat

Natty, já mám ráda mrkev na všechny způsoby, takže ta tvoje by mi jistě také chutnala.Až budu příště péct kuře tak ji také vyzkouším. Moc zdraví A.

3 Natty Natty | Web | 16. května 2016 v 5:49 | Reagovat

[1]: Marti, věřila bys tomu, že jsem řapíkatý celer ještě neochutnala? Také jsem nikdy nezkusila česnek do dušené mrkve, vyzkouším a pak dám vědět. ;-)
Marti, na rybách jsem byla celou sobotu a kousek neděle, byly jsme s dcerou na rybářských závodech a užily si "kus radosti a potěšení" z krásné jarní přírody. ;-)

[2]:Aničko, někdy zcela jednoduché a jeden žasně, jaká nová chuť. Já mrkvičku dala ke kuřátku, protože se mi nechtělo strouhat jako salát a ejhle, ona nová a velmi dobrá "teplá" příloha. ;-) Nejsem líná, ale zrovna jsem měla hodně práce na zahradě a tak musí být oběd "raz - dva". :D

Děvčata, přeji vám pěkný nový týden. :-)

4 signoraa signoraa | Web | 16. května 2016 v 21:01 | Reagovat

Natty, to vypadá naprosto lahodně a já to určitě vyzkouším. Jsme s mužem oba "mrkvoví" a když dělám klasickou dušenou mrkev, dávám jí na talíř víc, než brambor.
Mužova dieta už není tak přísná, občas zkusí sníst něco, co už dlouho neměl a pak čekáme oba, jak vše dopadne. Pečené kuře už měl (sice jen na vodě) a když mu místo brambor udělám jako přílohu mrkvičku, určitě se zlobit nebude. :-D

5 Natty Natty | 17. května 2016 v 6:06 | Reagovat

[4]:Alenko, určitě vyzkoušej, jídlo je dietní, když vynecháš lžíci oleje (já jí dala kvůli vstřebávání vitamínů), neboť kuře je bez kůže. Já zásadně všechny kůže hned po přinesení kuřete stáhnu a vyhodím. ;-) Mrkev sama o sobě je dietní a proto velmi hodná jako lehká strava pro mnoho zdravotních omezení. ;-)
Manželovi přeji pozvolné uzdravování a časem opět co nejlepší zdraví. :-)My se také úspěšně hojíme, i když došlo před týdnem ke komplikaci, manžel dostal do operované nohy trombózu a tak jsme také na "dietě" - manželovi nasadili warfarin na ředění krve a tak určité omezení hlavně v zelenině máme. Ale jinak už je "jura" a pomalu začíná nožka běhat. ;-)  :-D

6 Hanka Hanka | E-mail | Web | 20. května 2016 v 19:51 | Reagovat

Mrkev mám moc ráda, Natty, ale že se z ní dají udělat i hranolky, jsem netušila.
Musím je vyzkoušet. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama