Vítejte a těším se na Vás.


Plněný lilek - sendvič

3. listopadu 2015 v 11:52 | Natty |  Zelenina

Výborná podzimní pochoutka...


pro milovníky lilku jsem připravila opět jeden vynikající recept pro "pohlazení" bříška.
Lilek je nyní dostupný za příznivou cenu a jeho zařazení do jídelníčku je přínosem pro naše zdraví.

Tak neváhejte a vyzkoušejte.Mrkající

Suroviny: 1 pěkný tvrdý lilek, 100 g šunky, 100 g rajčátek, 100 g tvrdého sýra, sůl, grilovací koření, česnek, olej, pažitka


...hotový lilek...


...postup přípravy...

Postup: Lilek překrojíme na poloviny, každou polovinu nakrájíme na další 3 díly. Rozložíme a posolíme, necháme 20 minut vypotit. Mezitím si připravíme marinádu: - olej, česnek, grilovací koření. Do lehce vykapaného pekáčku olejem položíme první plátek, potřeme marinádou, poklademe šunkou, rajčátky a posypeme sýrem. Přidáme druhý plát a opakujeme, poslední plát opět potřeme, poklademe a posypeme sýrem a pažitkou. Dáme zapéct na 45 minut a podáváme s pečivem nebo rýží.

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 3. listopadu 2015 v 13:27 | Reagovat

Na zařazování nezvyklých zelenin do kuchyně jsem dost pomalá. Ale už jsem si zvykla na cuketu, oblíbili jsme si i dýni a tak je čas zkusit zase něco nového. Manžel je kupodivu k experimentům v kuchyni vstřícný a když nové jídlo obsahuje i trochu "masa", tak si většinou pošmákne. Na nákupní lístek si píšu - lilek! ;-)  :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 3. listopadu 2015 v 17:35 | Reagovat

Já mám s podobnými experimenty trochu problém, Natty.
Mamka by snad lilek jedla, ale přítel ani náhodou.
Musela bych koupit nějaký minililek a dát si ho jen s mamkou.
Recept se mi v každém případě náramně zamlouvá. :-)
Zdravím a přeji hezký večer. :-)

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 3. listopadu 2015 v 19:14 | Reagovat

Lilek takto připravený byl určitě Natty moc dobrý. Tvůj receptík vyzkouším. :-)

4 Elis Elis | Web | 3. listopadu 2015 v 19:35 | Reagovat

Vypadá to skvěle, díky za recept, vyzkouším ho... :-)

5 Jarmila* Jarmila* | Web | 4. listopadu 2015 v 12:02 | Reagovat

Natty, také bych musela mít minililek, protože manžel zásadně zeleninová jídla odmítá. Sní ji jen v polévce.
Jinak recept vypadá moc dobře a mlsně. :-)

6 Melissa Melissa | Web | 6. listopadu 2015 v 15:04 | Reagovat

Lilek jsem ještě nikdy nejedla,ale ani ho nevyhledávám.Tvůj recept vypadá ale dobře a kdo ho má rád,tak si určitě pochutná:) :-P

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. listopadu 2015 v 17:48 | Reagovat

Dobrý nápad, ráda vyzkouším. Moc děkuji. :-)

8 Natty Natty | 10. listopadu 2015 v 9:10 | Reagovat

Hezké ráno děvčata. ;-)
Tak jsem po týdnu nakoukla a než začnu vařit, nakouknu ještě k vám a pak hurá pro vnoučátka. ;-) Přeji pěkný den.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama