Vítejte a těším se na Vás.


Knedlíky s překvapením

30. března 2015 v 11:43 | Natty |  Různé

V neděli kachnička, v pondělí už jen knedlíčky...

kachnička zmizela jako pára nad hrncem a v lednici zůstaly jen knedlíky. Nejprve jsem chtěla udělat kuřecí prsa na omáčku, ale pak jsem zvolila něco, kam "šoupnout" kopřivy. A tak jsem "čarovala" a chutný oběd ze zbytkůMrkající je na stole.

Suroviny: Houskové knedlíky, olej, kysané zelí, kuřecí prsa, sůl, pepř, kari koření, pórek, zelená paprika, rajče, hrst kopřiv, 2 vejce, polotučné mléko, máslo.


Postup: Pekáček lehce zakápneme olejem, polovinu knedlíků naskládáme na dno. Přidáme zbytek zelí od kachničky, poklademe plátky kuřecích prsou, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Přidáme pokrájený pórek na kolečka, zelenou papriku a rajčátko. Posypeme hrstí sekaných kopřiv. Druhou polovinu knedlíků nakrájíme na kostičky a pokryjeme směs. V půl litru mléka rozkvedláme vejce, osolíme a zalijeme. Povrch poklademe lístečky másla a zapékám 45 minu na 200°C.


Příloha: Okurkový salát.

Pěkný nový týden.

 


Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | Web | 30. března 2015 v 12:49 | Reagovat

Vypadá to moc dobře. :-) Ještě, že jsem po obědě. Jinak bych tu slintala. :-D
Výborný nápad, jak spotřebovat přebytečné knedlíky. :-)

2 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 30. března 2015 v 15:07 | Reagovat

Přebytečné knedlíky většinou Natty opeču a klepnu vejce. Tvá změna musela být mňamka :-)

3 Natty Natty | 31. března 2015 v 4:54 | Reagovat

[1]: Jarmilko, mně šlo hlavně o ty kopřivy, jak je někam strčit. :D Povedlo se a sklidila jsem pochvalu i od manžela. ;-)  ;-)

[2]: Marti, to si dělá manžel sám (knedlíky s vejce) :-D a je zajímavé, že to mají také rády děti s nějakým kompotem. ;-)Já tomu říkám - seniorky, je to měkké a nemusí se kousat. :D V uvedeném receptu už je navíc zelenina a maso a to i já si s chutí dám. ;-)  :-D

4 Jarka Jarka | Web | 31. března 2015 v 11:08 | Reagovat

Na zbylé knedlíky, stejně jako u Fukčárinky, většinou jen klepneme vajíčko. Tvé zapečené budou stoprocentně lepší a jedlejší. Přiznám se, že takto využít houskový knedlík, by mě nenapadlo. ;-)  :-P

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. března 2015 v 22:16 | Reagovat

No vidíš, a je to něco zcela jiného. Vypadá to pestře a zdravě. :-)

6 Natty Natty | 1. dubna 2015 v 7:29 | Reagovat

[4]: Jaru, kuchyň je "kouzelné místo" a já jsem "kouzelnice". :D  :D

[5]: Intuice, nejen vypadá, ale i je. :D

7 Oli Oli | Web | 1. dubna 2015 v 11:21 | Reagovat

Mňam to je nádhera. Dala bych si kachničku i ty vyčarované "zbytky". :-D Opečené knedlíky s uzeným a kompotem máme taky rádi. :-D  :-D
A kdy začne možnost rybaření? Nevyrazíš spíš na běžky? U nás teď každý den sněží. ;-)

8 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. dubna 2015 v 16:59 | Reagovat

Nejspíš bych z těch kopřiv udělala ,,špenát", knedlíky na kostičky osmažené s vajíčkem a maso nechala na další oběd. Máme knedlíky s vejcem docela rádi a po kachničce by to bylo odlehčení. Ale zapečené mňamky máme také rádi a toto muselo být moc dobré. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama