Vítejte a těším se na Vás.


Řepánky

6. listopadu 2014 v 9:47 | Natty |  Zdravé recepty

Podzimní pochoutka z červené řepy...

Červená řepa - královna podzimu.
Pro ty z nás, kdo řepu milují je zde recept na zdravou snídani nebo večeři.
Řepánky jsou obdoba bramboráku, ale místo brambor použijeme červenou řepu.

A jaké jsou? Vyzkoušejte a pak mi dáte určitě za pravdu - výborné.Mrkající

Suroviny: 1 velká červená řepa, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka, trochu podravky, hladká mouka, olej na smažení.


...řepánky osmažíme...


...hotová snídaně...

Postup: Červenou řepu okrájíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, lžičku Podravky nebo jiného koření, majoránku a 3 - 4 lžíce hladké mouky. Vymícháme těsto a na oleji tvoříme lžící placičky, které opečeme z obou stran. Odsajeme přebytečný tuk na ubrousku a podáváme se sterilovanou kukuřicí.

Příloha: Bylinkový čaj s rumem, Mrkající
my popíjíme Krakonošův, který nám přivezla dcera z Jánských Lázní.

Pěkný den.



 


Komentáře

1 Janka Janka | Web | 6. listopadu 2014 v 19:02 | Reagovat

Vypadá to zajímavě. Já mám ráda červenou řepu naloženou a jako přílohu k hlavnímu jídlu. :-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 6. listopadu 2014 v 22:13 | Reagovat

Červenou řepu jsem zatím jedla jen naloženou, ta mi chutná.
Řepánky vypadají dobře, mám chuť je vyzkoušet, ale budu muset jen sama na sobě. ;-)
Přeji dobrou noc, Natty. :-)

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 6. listopadu 2014 v 23:20 | Reagovat

Natty co nejdříve vyzkouším. :-)

4 Natty Natty | Web | 7. listopadu 2014 v 6:11 | Reagovat

[1]: Hezké ráno děvčata. ;-)
Je zajímavé, že všechny jsme prošly cestou "nakládané řepy" ve škole a většina z nás také na ní vzpomíná s odporem. :-( A přitom je to jedna z nejzdravějších plodin prakticky "za hubičku". A dá se s ní doslova kouzlit a tak podzim je ta nejlepší doba, aby se z nás staly "kouzelnice". :D Řepánky doporučuji vyzkoušet a jest-li mají "odér" po řepě? Nemají a jsou opravdu výtečné. ;-) Pěkný den.

5 Jarmila Jarmila | Web | 7. listopadu 2014 v 8:47 | Reagovat

Červenou řepu mám ráda nakládanou. Kupodivu mi chutnala i ve školní jídelně.
Když mám období, jím ji po skleničkách jako přílohu k večeři nebo i k obědu. :-)

6 Kitty Kitty | Web | 7. listopadu 2014 v 12:26 | Reagovat

Jsem "pracovně" na Moravě, čili ne doma. Až se vrátím, tak to zkusím. Nebo koupím -  sterilovaná s křenem by asi měla divnou chuť :-P

7 Natty Natty | 8. listopadu 2014 v 6:30 | Reagovat

[5]: Jarmilko, to je dobře, že ti řepa chutná. Je to opravdový poklad podzimu. ;-)

[6]: Kitty, křen by určitě nevadil, jen nevím, zda půjde sterilovaná nastrouhat - já jí nekupuji. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama