Vítejte a těším se na Vás.


Guláš z hříbečků

15. září 2014 v 12:00 | Natty |  Houby

Rychlé, levné a chutné...


stačí hupnout do lesa, nasbírat mladé hříbečky a pak už je oběd nebo večeře "za hubičku".

Suroviny: Mladé a tvrdé hříbečky, olej, cibule, česnek, sůl, pepř, sladká paprika, rajčatový protlak nebo kečup, oblíbené koření, polohrubá mouka, majoránka.


Postup: Hříbečky nakrájíme na kostky, zalijeme vodou a povaříme 2 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji zpěníme jednu velkou cibuli, 2 stroužky česneku a přidáme povařené hříbečky. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, jednu lžíci protlaku, lžičku houbového koření, malinko podlijeme a dusíme 15 minut. Zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme vylisovaným česnekem a majoránkou.

Příloha: Vařené těstoviny a okurkový salát.

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Ema Ema | E-mail | Web | 15. září 2014 v 12:07 | Reagovat

Mňam, vypadá to báááječně! :-P  :-) Jen ty hříbečky u nás zatím moc nerostou. :-(
Krásný den ti přeji, Nattynko.:-)

2 Oli Oli | 16. září 2014 v 18:25 | Reagovat

Ema ma pravdu. Mnamka krasna, taky bych se nenechala pobizet, ale taky nam ty hribecky chybej. Hezky vecer a cele babi leto, Natty.

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 16. září 2014 v 22:35 | Reagovat

Houbový guláš mám hrozně ráda, Natty, ale nedávám do něj kečup ani rajský protlak. :-)
Letos rostou houby úplně všude, nejen v lese, ale skoro pod každým stromem ve městě a na každém trávníku. ???

4 Ema Ema | 16. září 2014 v 23:40 | Reagovat

[3]:  Jen v našich končinách (bydlíme s Oli nedaleko od sebe) NEROSTOU! :-(

5 Jarka Jarka | Web | 17. září 2014 v 17:25 | Reagovat

Taky už jsem letos dělala houbovou omáčku, jen jako přílohu si manžel poručil knedlík. A dnes byl na houbách znovu, tak budou houbové řízečky. :-P  :-)

6 Natty Natty | Web | 18. září 2014 v 7:19 | Reagovat

Hezké ráno děvčata. :-D
Určitě většina z nás gulášek dělala a z hříbečků je obzvlášť dobrý, musí však být mladé a tvrdé, aby nebyl "rozblemtaný". :D Já přidávám trochu rajčatového protlaku, gulášek má zajímavý šmrnc a určitě stojí za vyzkoušení. ;-) Proto také dávám těstoviny, které se k rajčatům hodí. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama