Vítejte a těším se na Vás.


Elixír zdraví

19. září 2014 v 6:52 | Natty |  Zdraví

Nápoj pro posílení imunity...

aby se neozvalo štípání v nose, očích, kašel, rýma a škrábání v krku, můžeme vyzkoušet třítýdenní kúru na posílení naší imunity. Každé ráno před snídaní si uděláme "elixír zdraví" a ty mršky viry a bacily nebudou mít šanci napadnout náš organismus.

Všechno potřebné má nyní největší sílu, neboť je čas jejich sklizně
a tak kdo si chce užít pěkný podzim ve zdraví, tak hurá do "boje".Mrkající

Suroviny: 1 střední červenou řepu, 1 střední mrkev, 1 stroužek česneku, 2 lžíce odtučněného tvarohu, 200 ml minerální vody (např. Mattoni)


...elixír zdraví...

Postup: Řepu a mrkev okrájíme a nastrouháme. Vylisujeme jeden stroužek česneku, přidáme 2 lžíce tvarohu a vše promícháme. Přes plátýnko vylisujeme a získáme asi 100 ml šťávy. Přidáme 200 ml minerálky a máme nápoj o obsahu 300 ml. Ten ještě před snídaní zvolna vypijeme. Nápoj je třeba užívat denně po dobu 21 dnů.

Tělu dodáme potřebné vitamíny a minerály, čímž posílíme imunitní systém a když ještě přidáme dostatek pohybu a vhodné oblečení, neměla by nás přepadnout ani "podzimní deprese", ani nemoci z nachlazení.Mrkající

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 19. září 2014 v 9:44 | Reagovat

Teda mrkev a tvaroh, to je ještě fajn, ale červená řepa a česnek, to by mě zajímalo, jaká je ta výsledná chuť. Ale medicíny se pijí pro zdraví a ne pro mlsání a když nic jiného, tak ten nápoj má úžasnou barvičku. :-P  :-D A jakou má vlastně chuť, dokázala bys to Natty, popsat?

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. září 2014 v 18:21 | Reagovat

A je to tady, něco pro zdraví! Řepa, mrkev a česnek. S tím tvarohem jsem zatím nedělala. Já teď piju na zdraví třikrát denně bramborovou šťávu. Pěkný den. :-)

3 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 19. září 2014 v 19:29 | Reagovat

Juj, tak to musím vyzkoušet, i když pro manžela a syna to už bude pozdě. Slabší jedinci už omarodili :-)
Já na zdraví popíjím burčák ;-)
Pěkný víkend.

4 Natty Natty | 20. září 2014 v 6:09 | Reagovat

[1]: Jaru, chuť je jako normální minerálka stříknutá mrkvičkou a řepou s česnekem a tvarohem :-D Je to třeba zkusit, nevím k čemu bych to připodobnila, ale "odporné" to není. Mrkev je sladká, řepa má svůj "odér", česnek rovněž a tvaroh to všechno zjemní a po doplnění minerálky je to příjemné popitíčko. :D  ;-)

[2]: Intuice, bramborová šťáva je výborná na žaludeční vředy, ale lze ji pít i jako prevenci. Brambory mají nyní "svůj čas", je v nich hodně látek prospěšných pro náš organismus, tak přeji "dobrou chuť". :D  ;-)

[3]: Kájo, já to také říká, že "slabší kusy" odpadnou jako první a pak jsou ty silnější. :D Ovšem prevence je vždy dobrá, neboť i když přijde nemoc, její následky jsou vždy lehčí. A tak teď už je jen na nás, kam se zařadíme. :D  :D

Děvčata, nebojte se té červené řepy, je nyní vynikající, má výbornou šťávu stejně jako mrkvička a pokud se bojíte kombinace s česnekem, přidejte jedno jablíčko a to už je opravdu "pošušňáníčko" a lze jíst jako salát nebo jen "životabudič". Ale chce to pravidelnost - denně - a vytrvat. Po čase vám i červená řepa zachutná - mě také zezačátku nejela a teď na ní nedám dopustit. :D Přeji všem pěkný víkend.

5 Kitty Kitty | E-mail | Web | 20. září 2014 v 7:21 | Reagovat

Máš pravdu, je čas červené řepy i jablíček. Jen - červená řepa intenzívně barví a tak když potom na WC zjistíte červenou moč nebo stolici, netřeba se děsit. Já se děsila, ale to jsem ji odšťavňovala a nadšeně zkusila lupat i ty nastrouhaný "výlisky". Teď už jdou jinam. Já teď pár dní odšťavuju mrkev s jablíčky. Ale tu červenku mám sklizenou pár dní, přivezmu ji ke sklenici zdravýho pití s minerály :-)

6 Jarmila* Jarmila* | Web | 20. září 2014 v 9:46 | Reagovat

Nevím, nějak mi tam nepasuje tvaroh.
Já se už pár let držím Echinaceových kapek a v zimě nemarodím. :-)
Zatím baštím nahusto rajčata a papriky.

7 Natty Natty | 21. září 2014 v 6:44 | Reagovat

[5]: Kitty, nejlepší je doma vypěstovaná, tu ti trochu závidím. Já jí letos nedala a tak musím do obchodu a tam už je kromě "zdraví", také chemie. Ty si jí určitě užij co hrdlo ráčí. ;-)

[6]: Jarmilko, ten tvaroh zjemňuje chuť a navíc dodává syrovátku, která má pro naše zdravíčko také význam. Já jsem spíš na tu "přírodu", než na koupené preparáty, ale důležité je, že každému z nás posiluje zdraví "jeho značka". :D
Jinak papriky jsou super a rajčátka už pomalu dochází, jejich čas končí a ty kupované jsou opět "chemické". ;-)

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 21. září 2014 v 9:23 | Reagovat

[7]: Natty, červené řepy z kvelbu bych se nebála kvůli chemii. Pěstuje se tak jednoduše, že do ní investovat žádnou chemii nemusí. Nemá škůdce, roste sama i za malých srážek, na skládce vydrží. Já jsem jí letos taky dala jen půl řádku a už mám druhou sklizeň :-)

9 Natty Natty | 22. září 2014 v 6:32 | Reagovat

[8]:Kitty, já se nebojím kupované řepy, ale stejně doma vypěstovaná je lepší, i chuťově. ;-) Tak dnes jedu do města a  v Lidlu si opět koupím balíček a budeme si společně s manželem pochutnávat. :D Nejsme nijak omezeni, horší to mají diabetici, musí se řepou opatrně, obsahuje dost cukru. :-(

10 Hanka Hanka | E-mail | Web | 23. září 2014 v 15:02 | Reagovat

Všechno beru, jenom ten česnek ne, Natty, to by mě asi spíš porazilo! ;-)  :-D

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 25. září 2014 v 18:15 | Reagovat

[4]: Bramborovou šťávu nyní požívám na snížení vysokého krevního tlaku. Myslím, že to pomáhá. :-)

12 Natty Natty | Web | 30. září 2014 v 5:14 | Reagovat

[10]: Hani, všechno lze upravit dle vlastní chuti. ;-)

[11]: Intuice, i na snížení TK se používá a když ti to pomáhá, tak jen dobře. ;-)

13 Hanka Hanka | E-mail | Web | 30. září 2014 v 20:29 | Reagovat

[12]: Jasně, Natty, já stejně upravím každý recept, jinak by mě to nebavilo. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama