Vítejte a těším se na Vás.


Lilek s babkami

12. srpna 2014 v 12:31 | Natty |  Houby

Dnešní nadělení...


hned ráno v sedm hodin bereme košíček a těšíme se, že po včerejším vydatném dešti najdeme nějakou tu houbičku, neboť letos se Vysočina zatím neměla čím chlubit.Zamračený

Sotva jsme přišli na kraj lesa, začal žeň. Neskutečné množství čerstvých "babek" a my už jen sbírali a sbírali. Tolikrát "ohnutý hřbítek" jsem neměla za poslední dobu ani náhodou.Smějící se Ovšem radost veliká a v deset hodin už jsme doma a neseme plný košíček a ještě v triku, které jsem v lese sundala.


...plný košíček babek a ještě v triku...


...babky připravení ke zpracování...

Protože jsem si vyndala k obědu lilek a kuřecí prso a chtěla udělat lehký oběd, musela jsem ihned udělat změnu a "zakomponovat" houbičky do oběda. Tak je zde další recept na vynikající plněný lilek, který jsme s manželem právě slupli.Mrkající

Suroviny: 1 lilek, 1 kuřecí prsa, talířek "babek", lžíce oleje, 1 cibule, 1 vejce, sůl, pepř, grilovací koření, 2 stroužky česneku, 4 plátky sýra


...suroviny na naplnění...


...hotový oběd...

Postup: Lilek rozpůlíme, vydlabeme dužninu a pokrájíme na kostky. Rovněž kuřecí prsa a houby. Na oleji zpěníme cibuli, ostatní suroviny, ochutíme a nakonec přidáme vejce. Chvíli podusíme a naplníme lodičky lilku. Podlijeme trochou vody a lžící oleje a dáme dusit na 45 minut. 5 minut před dokončením poklademe sýrem.

Příloha: Rýže a zelenina

A nyní jdeme zpracovat "nadílku" na sušení a to bude pěkná odpolední "piplačka". Smějící se
Ale mám velkou radost, protože vím, že na vánočním stole nebude chybět tradiční "KUBA", který by bez sušených houbiček rozhodně na stole nebyl.

Konečně začnou růst i na Vysočině a věřím, že brzy ukážu košík hříbečků.Mrkající

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 12. srpna 2014 v 19:36 | Reagovat

To jste si Natty určitě pochutnali. My na houbách byli v sobotu. Vlastně jen tak na skok půl košíků však bylo a to na Hrčavě. :-)

2 jatea jatea | Web | 13. srpna 2014 v 11:26 | Reagovat

Pekná úroda a výborný obed ste mali.

3 Iva Iva | Web | 13. srpna 2014 v 23:37 | Reagovat

To je houbiček! O_O U nás nerostou. Asi u vás víc pršelo. Lilek by byl, ale houbičky, ☼ leda tak žampiony z obchodu. :-D

4 Jarmila* Jarmila* | Web | 14. srpna 2014 v 11:42 | Reagovat

Našli jste spoustu babek.
Ani nevím, jestli u nás něco roste. Nemáme se jak dostat do lesa.
Oběd musel být výborný. :-) Jen se mi sbíhají sliny.
U nás bude zapečená cuketa. Lilek nepěstujeme.
Nattynko, přeji pohodové letní dny. :-)

5 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 14. srpna 2014 v 18:33 | Reagovat

Lilek ani houby nejím :-D ale jídlo vypadá vážně dobře.

6 Natty Natty | 16. srpna 2014 v 7:44 | Reagovat

Hezké sobotní ráno děvčata. ;-)
Dnešní den je jako stvořený na houbaření. Bohužel asi budou plné lesy a tak já si tento krásný koníček odpustím a půjdu až některý den po neděli. ;-) A co budu vařit tentokrát? Dnes karbanátky s kapra a zítra svíčkovou z králíka. :-D Všechno vlastního zdroje a tedy "BIO". :D  :D
Přeji pěkný víkend a děkuji za komentáře. :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 19. srpna 2014 v 21:58 | Reagovat

To zírám, Natty, takový úlovek! O_O
Vůbec nevím, jestli u nás nějaké houby rostou, v lese jsme nebyli a informace žádné nemám. :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama