Vítejte a těším se na Vás.


Tataráček z kapra

2. dubna 2014 v 5:47 | Natty |  Ryby

Dobrota na topinku...


z prvního letošního kapra, kterého jsem si ulovila budou nejen řízečky, ale i vynikající tataráček.
Poprvé jsem ho udělala o vánočních svátcích a všichni si "pomlaskávali" a tak z aprílového "macka" (3,60 - 58 cm) bude tato dobrota.

Suroviny: 200 g vykoštěného masa z kapra, půlka cibule, 1 okurka, sůl, pepř, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, trochu sladké papriky, sójová omáčka a worčestrová omáčka na dochucení.


...naložený tataráček...


...tataráček na topince...

Postup: Maso třikrát umeleme na masovém strojku. Uděláme kopeček a do středu důlek. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, kečup, sladkou papriku, na jemno nakrájenou cibulku a okurku, dochutíme solí a omáčkami. Správně by se měl dát ještě syrový žloutek, ale ten nedávám z obavy salmonely. I tak je tataráček vynikající doporučuji vyzkoušet.

A co jsme ještě na včerejší první výpravě ulovili?
Koho to zajímá, může nakouknout tady.Smějící se

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Iva Iva | 2. dubna 2014 v 20:03 | Reagovat

Já znám tataráček z lososa, mňam, mňam, ale drahé, mooc drahé! Z kapříka bude asi také vynikající. Zdravím na Vysočinu! :-)

2 Jarka Jarka | Web | 3. dubna 2014 v 9:14 | Reagovat

Jiný tataráček než hovězí, jsem ještě neochutnala, asi bych neměla k syrovému kapříku důvěru, ale na topince vypadá jedle a láká k zakousnutí. :-P

3 Honza Honza | 3. dubna 2014 v 9:39 | Reagovat

Teda, to bych si hned dal. O_O Jedl jsem ho u kámoše a všichni jsme si mohli huby roztrhat. Jen bych potřeboval asi větší misku! :D

4 signoraa signoraa | Web | 3. dubna 2014 v 10:30 | Reagovat

Jsem na tom podobně jako Jarka, vyzkoušela jsem pouze tataráček z hovězího. Vypadá to z kapříka velice lákavě. :-)
Gratuluji k prvním dubnovým úlovkům a chystám se na sedmikrásky. :-D

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 3. dubna 2014 v 19:22 | Reagovat

Tatarák z kapra vidím poprvé, Natty, ale dám na tebe, že je to lahůdka. ;-)
Blahopřeji k letošním úlovkům a přeji pěkný večer. :-) Hanka

6 Natty Natty | 4. dubna 2014 v 5:17 | Reagovat

[1]: Ivu, já zase neznám z lososa. ;-)Já jsem ten domácí typ, raději vše "ulovit, utrhnout". :D Zdravím do Prahy. ;-)

[2]: Jaru, kdybych ti ho dala, tak bys nepoznala z čeho je, naopak. Srovnávali jsme s hovězím a z kapra je mnohem jemnější a protože byl dělán na oslavu, všichni si jen pomlaskávali. ;-)

[3]: Honzo, věřím, neboť je to opravdu delikatesa. Pozdrav i pro kamaráda rybáře. ;-)

[4]: Alenko, děkuji, rybačka byla úžasná a u vody je teď krásně a když se přidá radost z úlovku, tak už není ke štěstí nic třeba. ;-)

[5]: Hanko, také děkuji a doufám, že úlovků bude stále víc a víc a dobrot z rybiček také. ;-)

7 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 9. dubna 2014 v 3:57 | Reagovat

Hmm z kapra jsem ho nezkoušel, jak mi nějaký hezčí připluje na háček, tak kus na tohle obětuji :)
Jinak vajíček se není nutno bát, stačí vybírat ta s čistou skořápkou, používat čerstvá a těsně před rozklepnutím na jídlo omýt (ne po přinesení z obchodu).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama