Vítejte a těším se na Vás.


Lilek s kopřivovou nádivkou

9. dubna 2014 v 6:34 | Natty |  Zdravé recepty

Kopřivy už měří 10 cm...


a tak jsou stále denně na našem jídelníčku. Druhý týden popíjíme kopřivový čaj, který pročišťuje celý organismus a také denně se snažím přidat jednu velkou hrst do pokrmů. Nyní přišel na řadu lilek a tak jsem vynechala moje oblíbené maso a udělala náplň z darů slepiček a darů přírody. Manžel mě pochválil a to je pro mě to největší ocenění.Mrkající

Suroviny: 1 lilek, olej, cibule, česnek, vejce, sůl, pepř, hrst kopřiv, tvrdý sýr.


...lilek před zapečením...


...hotový pokrm...

Postup: Lilek podélně rozkrojíme, vydlabeme dužninu a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kostičky lilku, podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme asi 10 minut. Přidáme vajíčka, já dávám 2 na osobu, takže celkem 4 a hrst nasekaných kopřiv. Necháme srazit a naplníme vydlabané lodičky lilku, které jsme mírně nasolili. Navrch dáme 2 plátky sýra, mírně podlijeme vodou a dáme na 45 minut zapéct.

Příloha: Zeleninový salát (papriky tří barev, bílý jogurt a lžíce plnotučné hořčice)

Lilek je nyní velmi levný, takže celý oběd pořídíme "za hubičku".Mrkající

Pěkný den.

 


Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 9. dubna 2014 v 13:19 | Reagovat

Recept na lilek vypadá fantasticky a já přemýšlím, že se někam na ty kopřivy vypravím. Ale kam? Tady kolem není místo, kde by mohly růst.

2 Iva Iva | Web | 9. dubna 2014 v 18:47 | Reagovat

To je výborný recept. Vydám se na kopřivy a bude lilek. :-D  ;-)

3 Jana Jana | 10. dubna 2014 v 13:57 | Reagovat

Lilek mám moc ráda. Většinou ho plním mletým masem. S tvojí nádivkou to je zajímavé, musím vyzkoušet. ;-)

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 10. dubna 2014 v 16:34 | Reagovat

Mohu potvrdit lilek je nyní opravdu cenově dostupný. Kopřiv je všude plno a tak až nebude pršet bude i pěkně opláchnutý. U nás je dost zima a prší. Vše voní, pod okny kvete zlatý déšť a začíná se rozvíjet i šeřík. :-)
Zapečený lilek také občas Natty dělám, ovšem k zelenince masíčko. :-)

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 11. dubna 2014 v 23:06 | Reagovat

Tak nevím, Natty, tohle jídlo už je zdravé až moc, ale na talíři vypadá náramně dobře. ;-)

Přeji ti krásný víkend! :-)

6 Natty Natty | 13. dubna 2014 v 4:56 | Reagovat

[1]: Alenko, to je nevýhoda města. Na vesnici je kopřiv všude dostatek, takže to máme jednoduchý. ;-)

[2]: Ivo, tak si pěkně pochutnejte a věřím, že se budeš olizovat. :-D

[3]: Jani, já lilek také plním vším možným, ale je jaro a to kopřivy mají u nás "prim". :D

[4]: Marti, to máš pravdu, kopřiv je všude dost a tak stačí jen ohnout hřbítek a pak už jen kouzlit. ;-)

[5]: Hani, nejen zdravé, ale především mooooc dobré. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama