Vítejte a těším se na Vás.


Dušené kedlubny s kuřecím masem

7. dubna 2014 v 12:05 | Natty |  Zdravé recepty

K jaru patří ...


kedlubny a ředkvičky. Každý z nás je má určitě rád a právě jaro je nejvhodnější doba na jejich mlsání. Než však vyrostou na našich zahrádkách, které jsou určitě nejlepší, můžeme si tuto dobrotu dopřát koupenou. Když se podaří takový šikovný kup jako mě v Lidlu, dvě ohromné kedlubny za 14 Kč, tak to je oběd prakticky za "hubičku". A nejsou vůbec dřevnaté, takže si je můžeme za pár korun dopřávat dle libosti.

Já jsem si na dnešek naplánovala zadělávané s kuřecím masem a věřte nebo ne, stačila mi jedna. Oloupaná vážila 470 g, což je dost pro dva a druhou si necháme na mlsání jen tak pro chuť. A tak rychle k receptu, neboť venku je krásně a je třeba využít sluníčka, dokud hřeje.

Suroviny: Kedluben, kuřecí prsa, olej, cibule, sůl, pepř, polohrubá mouka, cukr a ocet.


...dvě kedlubny váží 1 kg...


...hotový oběd...

Postup: Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme společně s cibulkou. Přidáme kedlubnu, osolíme, opepříme, malinko podlijeme a dusíme 45 minut. Zahustíme moukou a dochutíme lžící cukru a octa.

Příloha: Těstoviny

Kedlubna je velmi vhodná při redukčních dietách, obsahuje minimum kalorií
a spoustu látek prospěšných pro náš organismus.

Pěkný nový týden.

 


Komentáře

1 Jana Jana | 8. dubna 2014 v 10:52 | Reagovat

Také jsem si koupila v Lidlu ty velké kedlubny a byly šťavnaté. Myslela jsem, že budou dřevnaté a nebyly. Tenhle recept se mi líbí a určitě ho vyzkouším. :-P

2 Ema Ema | E-mail | Web | 8. dubna 2014 v 19:15 | Reagovat

Mňamku bych si dala, ale počkám si na kedlubničky z naší zahrádky. Babička mi vtloukala do hlavy, že ty kupované jsou samý dusičnan a nějak to mám zafixovaný. ;-)
Hezký den, Nattynko.:-)

3 Janka Janka | Web | 8. dubna 2014 v 23:04 | Reagovat

Není lepšího zelíčka než z kedluben. Už se nám pomalu kedlubny zakulacují ve foliáku, tak se ho brzy dočkám. :-)

4 Natty Natty | 9. dubna 2014 v 6:39 | Reagovat

[1]: Jani, tak ať ti chutná. V sobotu pojedu opět nakupovat a tak doufám, že ještě další kedlubny seženu.;-)

[2]: Emi, ze zahrádky jsou určitě mnohem lepší, ale než narostou, tak si dám s chutí i ty s "dusičnany". :D Stejně tak jahody, které už mlsáme měsíc a pomalu chodím pokukovat, co dělají ty naše. ;-)

[3]: Janko, máš pravdu, zelí je suprové a tato úprava je podobná. ;-) Letošní krásné jaro všechno urychluje a tak se brzy dočkáme své zeleniny a ovoce, u nás to bude první salát, který už je moc pěkný. :-D

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 11. dubna 2014 v 23:04 | Reagovat

Kedlubny mám ráda a kuřecí maso taky, takže mi nic nebrání, abych vyzkoušela tvůj recept, Natty. ;-)  :-)

6 Natty Natty | Web | 13. dubna 2014 v 5:14 | Reagovat

[5]: Hani, tak dobré chutnání. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama