Vařila myšička kašičku…


Pěkný nový týden.

Já dělám mrkvičko-celero-vločkovou polívčičku a tudle jsem přidala hrst vloček do mletého masa, kaši jsem ještě nezkoušela, takle s ovocem, to vypadá velmi jedle.
Ovesnou kaši miluju hned ze dvou důvodů. Především je to mňamka a taky nedá tolik práce.
Skvělé pochutnáníčko, Natty! Ovesnou kaši už jsem dělala, ale s dýňovým kompotem. Ta tvoje se mi zamlouvá, určitě ji vyzkouším, jenom nevím, jestli na to přistoupí mamka.
Zdravím a přeji pěkný večer. Hanka
[1]: Alenko, ovesná kaše k snídani se doporučuje pro dobrou startovací schopnost a využití všech látek ve vločkách. Na noc bych jí nedoporučovala, neboť jsou to sacharidy a na noc jsou vhodnější bílkoviny pro obnovu buněk. Domácí müssli je nejlepší, víš co si tam dáváš a věřím, že vnučky si pochutnaly.
[2]: Jaru, vločkovou polévku také dělám často, hodíš do vývaru nebo zeleniny a je to hned. Rovněž přidávám vločky všude, kde to je možné. Máš velkou pochvalu. Kašičku vyzkoušej a určitě si pochutnáš a v létě s jahůdkami, borůvkami, malinami a pod. nemá chybu.
[3]: Oli, souhlasím, je rychlá, dobrá, zdravá a pěkně se napucneme.
[4]: Hani, mamince jí přislaď medem, tedy pokud může, dej jí tam třeba nastrouhané jablíčko, zamíchej rozinky, zkrátka co má ráda. Jednak se kašička nemusí kousat a pak se jde pěkně na velkou stranu.
Aha, zase něco jiného. Opražené ovesné vločky dávám ke drožďové pomazánce a taky opražené do polévek s brokolicí. Kaši jsem jednou zkoušela, ale asi špatně, protože mi vyšla hustá. Ale pro její sytivost a obsah vlákniny ji zkusím znovu. Díky za tip
Natty, vločky si robievam ale bez varenia. Večer ich zalejem aj s hrozienkami vriacou vodou a ráno potom len pridám med, vlašské orechy a ovocie - najradšej mám strúhané jablká.
Vločkovou kaši na sladko i na slano dělávám často. Vločky strkám všude - i do jogurtů, polévek, mletých mas. Na vločky nedám dopustit.
[6]: Kitty, můj recept na základ kaše je vyzkoušený a kaše je "akorát". Jinak chválím, že také vločky přidáváš do pokrmů.
[7]: Jarmilko, to je také dobrý nápad, máš takové domácí müssli bez pečení. V kaši je navíc mléko, což je zdroj bílkoviny a cenného vápníku, který je pro nás nezbytný.
[8]: Intuice, to chválím. Vločky se dají opravdu strčit všude, i do moučníků, výborné jsou třeba i vdolečky s vločkami, což milují děti.
Hmmm, hned bych si dala.
Ovesné vločky do jídelníčku zařazuji a kaši dělám sladkou i slanou. Je mě ještě nenapadlo jí někdy udělat ke snídani.
Kdysi mi kolegyně přinesla na ochutnání a pak i recept na müsli, které dělám, když tu jsou holky. Mohou se po něm "utlouct".