Vítejte a těším se na Vás.


Ovesná kaše

10. března 2014 v 6:55 | Natty |  Zdravé recepty

Vařila myšička kašičku…


za pár korun, hodně muziky, tak zní jedno české přísloví a věřte nebo ne, určitě bude pravdivé.
Teď už je jen na nás, zda do svého jídelníčku vločky zařadíme.

Vločky se dělají z různých obilovin, já nejčastěji kupuji vločky ovesné a také je ve své kuchyni velmi často používám.
A co je na nich tak "zázračného?"

Obsahují velké množství vlákniny jak rozpustné, tak nerozpustné. Rozpustná vláknina snižuje hladinu cholesterolu a působí proti srdečnímu a cévnímu onemocnění. Nerozpustná zlepšuje naše trávení, působí proti zácpě a nemocem trávicího traktu.

Vločky obsahují vysoké procento vitamínu B, který je nezbytný pro nervovou soustavu, paměť a soustředění. Důležitý je i pro většinu metabolických procesů, tvorbu krve, imunitu, i pro naší pleť, vlasy, nehty a proti tvorbě vrásek. Ovesné vločky obsahují i dostatek vitamínu E, minerální látky jako vápník, zinek, hořčík a železo.

Proto je velmi vhodné zařadit ovesné vločky do svého jídelníčku a nemusíte mít strach,
že po nich budete přibírat. Ba naopak, jsou lehce stravitelné a osvědčují se jako součást redukčních programů.

K snídani si můžeme udělat ovesnou kaši s ovocem, která nás zasytí a nastartuje na celý den.

Suroviny: 50 ovesných vloček, 100 ml polotučného mléka, 100 ml vody, ovoce dle chuti, rozinky a špetka skořice.


Postup: Vločky si namočíme večer před spaním do 100 ml vody, ráno přidáme mléko a krátce povaříme.
Dochutíme a máme výbornou snídani.

Základní recept můžeme doplnit čerstvým ovocem, já přidala do kačičky ananas a povrch dozdobila kiwi.
Tak vyzkoušejte a uvidíte, že si nejen pochutnáte, ale budete plné energie na celé dopoledne.Mrkající

Pěkný nový týden.


 


Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 10. března 2014 v 10:59 | Reagovat

Hmmm, hned bych si dala. :-D Ovesné vločky do jídelníčku zařazuji a kaši dělám sladkou i slanou. Je mě ještě nenapadlo jí někdy udělat ke snídani. :-)
Kdysi mi kolegyně přinesla na ochutnání a pak i recept na müsli, které dělám, když tu jsou holky. Mohou se po něm "utlouct".

2 Jarka Jarka | Web | 10. března 2014 v 13:44 | Reagovat

Já dělám mrkvičko-celero-vločkovou polívčičku a tudle jsem přidala hrst vloček do mletého masa, kaši jsem ještě nezkoušela, takle s ovocem, to vypadá velmi jedle. :-P

3 Oli Oli | 10. března 2014 v 17:25 | Reagovat

Ovesnou kaši miluju hned ze dvou důvodů. Především je to mňamka a taky nedá tolik práce. :-D

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. března 2014 v 20:49 | Reagovat

Skvělé pochutnáníčko, Natty! :-P Ovesnou kaši už jsem dělala, ale s dýňovým kompotem. Ta tvoje se mi zamlouvá, určitě ji vyzkouším, jenom nevím, jestli na to přistoupí mamka. ;-)
Zdravím a přeji pěkný večer. :-) Hanka

5 Natty Natty | 11. března 2014 v 5:12 | Reagovat

[1]: Alenko, ovesná kaše k snídani se doporučuje pro dobrou startovací schopnost a využití všech látek ve vločkách. Na noc bych jí nedoporučovala, neboť jsou to sacharidy a na noc jsou vhodnější bílkoviny pro obnovu buněk. ;-)Domácí müssli je nejlepší, víš co si tam dáváš a věřím, že vnučky si pochutnaly. ;-)

[2]: Jaru, vločkovou polévku také dělám často, hodíš do vývaru nebo zeleniny a je to hned. ;-) Rovněž přidávám vločky všude, kde to je možné. Máš velkou pochvalu. Kašičku vyzkoušej a určitě si pochutnáš a v létě s jahůdkami, borůvkami, malinami a pod. nemá chybu. ;-)

[3]: Oli, souhlasím, je rychlá, dobrá, zdravá a pěkně se napucneme. :D

[4]: Hani, mamince jí přislaď medem, tedy pokud může, dej jí tam třeba nastrouhané jablíčko, zamíchej rozinky, zkrátka co má ráda. Jednak se kašička nemusí kousat a pak se jde pěkně na velkou stranu. ;-)

6 Kitty Kitty | E-mail | Web | 11. března 2014 v 9:16 | Reagovat

Aha, zase něco jiného. Opražené ovesné vločky dávám ke drožďové pomazánce a taky opražené do polévek s brokolicí. Kaši jsem jednou zkoušela, ale asi špatně, protože mi vyšla hustá. Ale pro její sytivost a obsah vlákniny ji zkusím znovu. Díky za tip :-)

7 jatea jatea | E-mail | Web | 11. března 2014 v 12:06 | Reagovat

Natty, vločky si robievam ale bez varenia. Večer ich zalejem aj s hrozienkami vriacou vodou a ráno potom len pridám med, vlašské orechy a ovocie - najradšej mám strúhané jablká.

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. března 2014 v 17:42 | Reagovat

Vločkovou kaši na sladko i na slano dělávám často. Vločky strkám všude - i do jogurtů, polévek, mletých mas. Na vločky nedám dopustit. :-)

9 Natty Natty | 12. března 2014 v 4:49 | Reagovat

[6]: Kitty, můj recept na základ kaše je vyzkoušený a kaše je "akorát". Jinak chválím, že také vločky přidáváš do pokrmů. ;-)

[7]: Jarmilko, to je také dobrý nápad, máš takové domácí müssli bez pečení. V kaši je navíc mléko, což je zdroj bílkoviny a cenného vápníku, který je pro nás nezbytný. ;-)

[8]: Intuice, to chválím. Vločky se dají opravdu strčit všude, i do moučníků, výborné jsou třeba i vdolečky s vločkami, což milují děti. ;-)

10 Kitty Kitty | E-mail | Web | 12. března 2014 v 7:58 | Reagovat

[9]: Dávám je i do karbanátek, ranních pomazánek - prostě se dají přidat všude. Pak to hezky křupe... ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama