Vítejte a těším se na Vás.


Zeleninová omáčka 2

6. února 2014 v 4:29 | Natty |  Zdravé recepty

Když zbude jen omáčka...

kuřátko snědené, těstoviny také a v kastrůlku zůstala "svíčková" od oběda.
Co s ní? Šup do lednice a druhý den z ní uděláme další mňamku. Sáhneme do lednice pro papriky, do mrazáku pro krůtí prsa, do spižírny pro rýži a další oběd je "na světě".

Uvařit za 30 minut, ještě si pochutnat a navíc sklidit pochvalu od manžela,
tak to by určitě potěšilo každou z nás.Mrkající

Suroviny: Krůtí prsa, papriky tří barev, olej a "svíčková" omáčka od včerejška.


Postup: Papriky nakrájíme na malé kostičky, krůtí prsa na nudličky, přidáme trochu grilovacího koření a na lžíci oleje orestujeme. Přidáme do "svíčkové" a ohřejeme. A věřte nebo ne, druhý den je omáčka ještě lepší než po uvaření, pochválil manžel.Mrkající

Příloha: Rýže se zeleninou

Hezký den.

 


Komentáře

1 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 6. února 2014 v 8:49 | Reagovat

Tak to je rychlý a velmi chutný oběd :-).
Díky a pěkný den :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 6. února 2014 v 8:51 | Reagovat

Dobrý nápad! Taky takhle někdy vytvářím obědy z obědů! Dnes nás čeká brokolicová smetanová omáčka s kuřecím masem a příloha těstoviny nebo brambory, to se ještě domluvíme. Pěkný den přeji! :-)

3 signoraa signoraa | Web | 6. února 2014 v 9:43 | Reagovat

Dobrý nápad - je to rychlé a určitě to bude chutnat. Dost často mám omáčky více, takže jí dávám do mrazáku a později jí zkombinuju třeba se sekanou.
Krásný den z "jarní" Prahy, kde mizí už poslední zbytečky sněhu. :-)

4 tetkapernikarka tetkapernikarka | 6. února 2014 v 9:56 | Reagovat

Ahoj Natty,vidím,že taky nic nevyhodíš.Přesně tak se snažím taky všechno spotřebovávat :-) Na talíři to máš krásně přichystané,barevné,pochvala byla na místě :-)  :-)  :-)Přeji ti pěkný den :-)a jdu na "lumpárničku" :-D

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 6. února 2014 v 12:35 | Reagovat

Tak jak u nás, taky takto řeším zbytek omajdy. :-)Občas si ji dáme třeba i bez masa, maso vždy být ani nemusí :-)

6 Jarka Jarka | Web | 6. února 2014 v 14:38 | Reagovat

Dnešní varianta s paprikami a rýží, se mi zdá ještě lepší, než ta včerejší. Hned bych se do toho připraveného talíře pustila a ještě ho na závěr vylízala. :-P  :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 6. února 2014 v 22:47 | Reagovat

Ty jsi hotová kouzelnice, Natty, a tvůj manžel to dovede ocenit. :-)
Jídlo vypadá na talíři opět skvěle. :-)
Přeji dobrou noc. :-) Hanka

8 Natty Natty | 7. února 2014 v 6:24 | Reagovat

[1]: Kájo, není nad "rychlovky" a doma má každý plnou lednici i spižírnu, to není jako před 100 lety, kdy byly jen brambory a chlévě kravička, a to byli ještě ti šťastnější. ;-)

[2]: Intuice, tak přeji dobrou chuť, i když v tuhle chvíli je brokolička se smetanou už dávno jinde než na talíři. :D

[3]: Alenko, já pokud nějaká omáčka zbude, tak vždy do ní udělám jinou přílohu a masíčko a je další oběd. Na mrazák jsem omáčku nikdy nezkoušela, ono většinou není ani co dát. ;-) Kdyby byla "pravá" svíčková, tak maso je nakrájené na plátky a porce vyjdou. ;-) Sněhu také ubývá, včera jsme byli na procházce po těch hrozných větrech a já jen zůstala koukat, jak se sníh proměnil v hnědé "cosi". ;-)

[4]: Alenko, to máš pravdu, já si jídla vážím, neboť všechno stojí hodně peněz a ty bohužel nerostou na stromě. ;-)

[5]: Marti, nemusí, ale když je, tak to můj mlsný jazýček jásá. :D

[6]: :D  :D Jaru, tak to bych tě mohla pozvat k nám a nemusela mýt nádobí. ;-)  :-D

[7]: Hani, jest-li já nejsem čarodějnice převlečená za žabičku. :D Pěkné ráno.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama