Vítejte a těším se na Vás.


Surimi v těstíčku

17. února 2014 v 12:06 | Natty |  Zdravé recepty

Lehký a zdravý oběd...


tentokrát jsem zkusila schovat krabí tyčinky do kabátku a moc jsme si pochutnali.
Přidala jsem hlavičku brokolice do těstovin a za 30 minut bylo uvařeno. Mrkající

Venku svítí krásně sluníčko, na teploměru 13°C a tak po kávičce hurá na procházku.
Nechávám zde recept na vyzkoušení.

Suroviny: Surimy tyčinky (krabí), vejce, hladká mouka, sůl, pepř, sójová omáčka, česnek.


Postup: Tyčinky svlékneme z obalu a nakrájíme na 2 cm kousky. V mističce si připravíme těstíčko, 1 vejce rozšleháme, přidáme hladkou mouku, osolíme, opepříme, pár kapek sójové omáčky a jeden vylisovaný stroužek česneku. V těstíčku obalíme tyčinky a smažíme na trošce oleje. Zlaté tyčinky přendáme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.

Příloha: Brokolicové těstoviny (napaříme hlavičku brokolice, rozmačkáme vidličkou a promícháme s vařenými těstovinami), dochutíme sójovou omáčkou a dozdobíme pórkem a rajčátky.

Sluníčkový den.

 


Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 17. února 2014 v 17:42 | Reagovat

Natty, už jsem dělala surimi v listovém těstě a moc jsem si pochutnala. :-)

2 Jarka Jarka | Web | 17. února 2014 v 19:40 | Reagovat

Natty, nebojíš se experimentovat a připravovat netradiční jídla. Řekla bych, že k se k těm smaženým tyčinkám hodí spíš brambory, nebo kaše a ty je dáš s těstovinami a brokolicí a zase to vypadá víc než dobře. ;-)  :-D

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 17. února 2014 v 21:17 | Reagovat

Surimi tyčinky jsem nikdy nedělala, vlastně ani žádné jiné mořské plody. Ty se pustíš do jakéhokoliv kuchařského experimentu, Natty, a výsledek je vždycky skvělý! :-)
Přeji ti příjemný pondělní večer a jdu zkusit nějakou tu veršovánku! ;-)  :-) Hanka

4 Natty Natty | 18. února 2014 v 6:03 | Reagovat

[1]:Intuice, to je zajímavý nápad, asi jsi je dělala v celé délce, jinak by to byla pěkná piplačka. ;-)

[2]: Jaru, nejen vypadá, ale i chutná. ;-)
Navíc krásně zasytí a dodá tělu potřebné. :-D

[3]: Hani, já se opravdu nebojím experimentovat a mám výhodu, že mám manžela, který není "rypák" a sní všechno a ještě pochválí. :D Hlavně se snažím rychle a zdravě, abych netrávila v kuchyni "celý den" a pak nefňukala, že nemám na nic čas. ;-)  :-D

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. února 2014 v 6:31 | Reagovat

[4]: Ano, po celé délce. :-)

6 signoraa signoraa | Web | 18. února 2014 v 8:29 | Reagovat

Natty, to bych mohla vyzkoušet.:-D

Holky mají prázdniny, jsme hlídací. Využila jsem toho, že sedí u snídaně, protože jinak se na počítač vůbec nedostanu.

7 Kitty Kitty | E-mail | Web | 18. února 2014 v 10:01 | Reagovat

Ano, dělávám je mírně osmažené, ale v těstíčku budou víc chutné. Taky nemám doma "rypáka", spíš abych mu papu z ruk trhala. Ale netrhám, jsem ráda, že mu chutná. Brokolici taky míváme "jen tak"  naším kečupem a domácí tatarkou, s těstovinami je to zase inspirace. Koupím vše a pochutnáme si. Dík za tip... :-)

8 Natty Natty | 19. února 2014 v 6:09 | Reagovat

[5]: Já si to myslela, protože si neumím představit, jak bys balila ty malé kousky do listového těsta. ;-)Jedině jako rybí závin. :-D

[6]: Alenko, vyzkoušej a přeji ti pěkné prožitky s děvčátky a hezké společné prázdniny. ;-)

[7]: Kitty, určitě si pochutnáte, řekla bych, že chuťově jsou jako houby. :D
Pokud nejsou strávníci "rypáci", má kuchařka vyhráno. ;-)Nejhorší jsou ti, jež stále nad něčím "ofrňují" a to pak to má žena těžké. :-( Já mám kamarádku, která má muže "rypáka" a jednou, když udělala k večeři palačinky, tak měl zase "řeči" a tak „přetekl hrnec“ a ona otevřela odpadkový koš a vše tam hodila. :-D Bohužel, pro klid rodiny jí nezbylo nic jiného než stále dokola točit 7 jídel a zůstalo jí to dodnes. :-( To je neštěstí.

9 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. února 2014 v 8:23 | Reagovat

[8]: Jako závin by to už nebylo tak hezké. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama