Vítejte a těším se na Vás.


Plněná vepřová panenka kysaným zelím

15. února 2014 v 12:06 | Natty |  Zdravé recepty

Nejjemnější masíčko z prasátka...


je panenka, váleček masa kolem kotlety (páteře) u vepříka. Většinou ze z něho dělají minutky v podobě biftečků, ale využití má všestranné. Já si dnes koupila krásný kousek kotlety s panenkou, vykostila a panenku hned připravila k obědu.

Ve sklepě mám ještě poslední dvě skleničky naloženého zelí, tak jsem ho použila jak do masíčka, tak jako salátovou přílohu.

Suroviny: Špalíček vepřové panenky, sůl, pepř, plnotučná hořčice, vejce, kysané zelí, červená paprika, grilovací koření a olej.


Postup: Špalíček vepřové panenky podélně nakrojíme a přes fólii naklepeme na plát. Osolíme, opepříme a potřeme lžící plnotučné hořčice. Na pánvičce srazíme 2 vajíčka a položíme na naklepané maso. Kysané zelí překrojíme na menší kousky a rovněž poklademe celý plátek masa. Středem dáme proužky červené papriky a srolujeme. Ovážeme nití, obalíme v grilovacím koření a přendáme na alobal pokapaný olejem. Pevně zabalíme a dáme na pekáček na 30 - 40 minut do trouby na 200°C. Sundáme alobal, nakrájíme na plátky a polijeme šťávičkou, která vyteče z balíčků.

Příloha: Domácí hranolky a zelný salát.

Hezký den.

 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 15. února 2014 v 15:28 | Reagovat

Chutnou krmi jsi Natty nachystala,
ó jé, tu bych si taky dala.
My dnes také měli dobrotu,
roládu - masíčko, ale ne ze skotu.

Od krůty hrabalky maso,
plněno červenou paprikou,
to aby barevné bylo.

K tomu salát ze zelí,
zbyl mému muži i k večeři. :-)

2 Jarka Jarka | Web | 15. února 2014 v 17:01 | Reagovat

Mňami mňam, toto je velká dobrota, beru příbor a jdu na to! :-P  ;-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 15. února 2014 v 21:51 | Reagovat

Tééééda, vy si baštíte, Natty! Pěkně manželovi podstrojuješ. ;-)
Vepřová panenka je lahůdka, a takto připravená, to musela být hotová kulinářská báseň. :-P  :-)
Užij si pěkný zbytek víkendu. :-) Hanka

4 Natty Natty | 16. února 2014 v 4:21 | Reagovat

[1]:Pěkně jste si Martičko,
s mužíčkem svým mlsali,
masíčko já z kuřátka,
budu míti v neděli.

Zelíčko též miluji,
pro zdraví je prospěšné,
všechny z těla nečistoty,
do záchodu odnese. :D

[2]: Jaru, tož přeji dobrou chuť. ;-)

[3]: Hani, však si zaslouží opečovávat, vždyť přes 40 let obědval v závodní jídelně a za stálého běhu. :-( Takže nyní si můžeme dopřávat v klidu a pestře. ;-)

5 signoraa signoraa | Web | 16. února 2014 v 8:38 | Reagovat

Natty, tys mě opět navnadila. Přiznám se, že panenku dělám většinou jako minutku, ale takhle nadívaná, to musí být opravdu mňamka. :-)
Občas dělám závitek plněný zelím, ale z klasického řízku.
Krásnou neděli. :-)

6 tetkapernikarka tetkapernikarka | 16. února 2014 v 19:22 | Reagovat

Natty,to jste si pobaštili ! :-)  :-P

7 Natty Natty | 17. února 2014 v 4:28 | Reagovat

[5]:Alenko, já také dělám ráda z panenky minutku, ale tentokrát jsem zkusila závitek v alobalu a byl nejen dobrý, ale i pěkně šťavnatý. ;-)

[6]: Alenko, máš pravdu, však dobré jídlo je základ dne. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama