Vítejte a těším se na Vás.


Mrkvo-hráškový kuskus

13. února 2014 v 7:08 | Natty |  Zdravé recepty

S mrkvičkou a hráškem...

stejně jako zelí, kapusta, červená řepa a veškerá kořenová zelenina je vhodná volba k přípravě zimních pokrmů, tak i mrkev je zdravá zelenina, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů.

Včera jsem připravila tuhle dobrotu a všem doporučuji na vyzkoušení.

Suroviny: Mrkev, mražený hrášek, olej, cibuli, sůl, med, citrónová šťáva. Marinované kuřecí nudličky, kuskus.


Postup: Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na lžíci oleje zpěníme pokrájenou cibulku, orestujeme. Přidáme mrkev a hrášek, 2 lžíce vody a podusíme do změknutí. Osolíme, přidáme lžíci medu a 2 lžíce citrónové šťávy. Kuskus zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Vše promícháme a je hotovo. Abychom dodali bílkovinu, orestujeme kuřecí nudličky a přidáme k zeleninovému kuskusu.

Hezký den.

 


Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 13. února 2014 v 8:14 | Reagovat

Natty, vidím, že kuskus zařazuješ do jídelníčku často. I toto je dobrý a zdravý recept - a vyvážený. :-)

2 signoraa signoraa | Web | 13. února 2014 v 13:44 | Reagovat

Musím se tady bez mučení přiznat k tomu, že já ještě nikdy kuskus nejedla. Moje dcera z něj vaří často, ale já jsem asi opravdu staromilec, který velice těžko do jídelníčku zařazuje novoty, tedy to, s čím jsem se v dětství a dospívání nesetkala. Kuskus opravdu neznám.
Krásný den. :-)

3 Jarka Jarka | Web | 13. února 2014 v 17:18 | Reagovat

Nevím, jestli to jídlo není díky medu a mrkvi nasládlé, to by mi manžel nejedl, ale jinak prima rychlé a zdravé, během chvilky na talíři. ;-)

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 13. února 2014 v 18:45 | Reagovat

Mrkev s hráškem jsme s mamkou měly nedávno, ale kuskus jsem ještě nejedla. Jak vidím, je to tvoje oblíbená potravina, Natty, nechám se nalákat a vyzkouším ji. :-)
Tvůj recept vypadá dobře a hlavně je rychlý. ;-)

Protože se jedná o krupici, dala by se z kuskusu udělat i kaše nasladko, co myslíš? :-)

Zdravím tě a přeji pěkný večer. :-) Hanka

5 Natty Natty | 14. února 2014 v 5:42 | Reagovat

[1]: Intuice, kuskus je příloha, takže jednou týdně se mi do jídelníčku vejde. ;-)Hlavní jeho výhoda je rychlá příprava a lehká stravitelnost. ;-)

[2]: Alenko, tak vyzkoušej a uvidíš jaká to je dobrota. ;-)Česká kuchyně je příliš jednotvárná a tučná, takže já ráda experimentuji a zařazuji nové potraviny. ;-)

[3]: Jaru, med dávat nemusíš, stačí sójová omáčka a pokrm dostane jinou chuť. Ale jak mrkev, tak hrášek jsou sladké, tak pokrm by měl kopírovat chutě surovin. ;-)

[4]: Hani, kuskus jde dělat "na sladko" a je to vhodné především pro děti. Stačí nechat "nabobtnat" kuskus, nakrájet čerstvé jahody nebo jiné ovoce, promíchat, přidat strouhaný tvaroh a děti si určitě pochutnají a troufnu si říci, že i někteří dospělí. :-D

6 signoraa signoraa | Web | 14. února 2014 v 13:54 | Reagovat

[5]: Zkusím kuskus vyzkoušet a budu doufat, že to muž bude jíst. :-D Já nevařím jen českou kuchyni, oba jsme si zamilovali kuchyni středomořskou, která na našem jídelníčku bývá hodně často.

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 14. února 2014 v 17:35 | Reagovat

[6]: Jsem na tom podobně, ale taková hubička tomu mému muži s následným podáním kuskusu, nó :-)nadešel čas vyzkoušet :-)
Natty určitě jste si pochutnali. Já zase dělám rizoto z pohanky a zeleniny.

8 Natty Natty | 15. února 2014 v 6:26 | Reagovat

[6]: Alenko, i já preferuji středomořskou kuchyni, hodně zeleniny, ovoce, olivový olej, ryby a tolik milované lilky a také ji považuji za nejzdravější. Kuskus patří do Afriky a jeho využití je stejné jako ve středomořské kuchyni, zelenina, ovoce, mořské potvůrky. ;-) Vyzkoušej a uvidíš, že si ho zamiluješ pro svojí jemnou chuť a hlavně rychlou přípravu.;-)

[7]: Marti, pohanka je také naše oblíbená příloha a rovněž patří do zdravého stravování. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama