Vítejte a těším se na Vás.


Hovězí plátky s loupanými rajčaty

7. února 2014 v 6:02 | Natty |  Zdravé recepty

Další recept z domácího býčka...


už jsem zde psala, že jsme si koupili 5 kg hovězího masa z domácího chovu, které jsme si zpracovali do 10 balíčků. Dnes přišlo na řadu hovězí zadní a plechovička loupaných rajčat. Pokrm je pikantní a určitě by si pochutnali i muži.

Tak zde je recept a můžete také kouzlit.

Suroviny: Hovězí zadní, sůl, pepř, hladká mouka, olej, cibule, plechovka loupaných rajčat, oregáno a česnek.


Postup: Hovězí plátky naklepeme, osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Přidáme loupaná rajčata, 250 ml vody a v tlakovém hrnci dusíme 45 minut.
Měkké maso vyjmeme z hrnce, rajčatový vývar rozmačkáme vidličkou, aby zůstaly kousky rajčat, dochutíme solí, pepřem, vylisovaným česnekem a sušeným oregánem.

Příloha: Vařené špagety a zelenina na ozdobu.

Hezký den.

 


Komentáře

1 Oli Oli | 7. února 2014 v 9:09 | Reagovat

Mňam, to musí být dobrota.
"Nastavená" svíčková se ti povedla. Taky žádné zbytky nevyhazuju, dojídáme je k večeři. Ale ke svíčkové si nedovedu představit nic jiného, než houskový knedlík. :-)
Hezké dny přeji.

2 Jarka Jarka | Web | 7. února 2014 v 10:07 | Reagovat

Jak už jsem psala, hovězí jsem nekoupila sto let, ovšem tím dnešním pokrmem jsi mě pořádně namlsala.
Ale tak to mám s tvým vařením vždycky, z fotek ujídám aspoň očima. :-P  :D

3 Jarmila* Jarmila* | Web | 7. února 2014 v 10:38 | Reagovat

Maso z domácího chovu se nedá srovnat s koupeným v obchodě. Je to pochoutka.
Oběd vypadá báječně a jistě jste se oblizovali až za ušima. ;-)  :-D

4 signoraa signoraa | Web | 7. února 2014 v 13:07 | Reagovat

Hmmmm, vypadá to víc než lákavě. :-) Masíčko z domácího chovu a k tomu vynikající omajda na italský způsob.:-)
Před chvilkou jsem měla klasickou rajskou, maso bylo přední, protože je cenově snesitelnější. A já, která nejí tlusté a flaxy jsem to pitvala a pitvala. :-D
Obdobnou omáčku dělávám z hovězího mletého, jen místo loupaných používám sušená rajčata, která si vozím z jihu.

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 7. února 2014 v 20:14 | Reagovat

Tohle jídlo vůbec nevypadá špatně, Natty. :-) V poslední době hovězí občas kupuji, náš řezník má skvělé maso, sice ho nemám možnost s domácím chovem srovnat, ale rozhodně je o mnoho lepší než ze supermarketu. :-)
Přeji prima víkend! :-) Hanka

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 7. února 2014 v 22:25 | Reagovat

Domácí hovězí musí chutnat asi úplně jinak než z klasických velkoobchodů. Recept dělám totéž, ale z mletého hovězího. Měli jsme asi před 14 dny. :-)

7 Natty Natty | 8. února 2014 v 6:42 | Reagovat

[1]: Oli, knedlíky ke svíčkové je česká klasika a někdy je dobré opustit staré zvyky a vyzkoušet něco nového. :-D Knedlíky dají dost práce a času, těstoviny nebo rýže je za pár minut a bříšku to je jedno. :D

[2]: Jaru, já také nekupuji vůbec v masně, ale přiznám se, že hovězí polévka s domácí nudlí, tak to je nejlepší jakou znám. ;-) Asi občas letos koupím i kousek na polévku. ;-)A tahle dobrota, ta byla opravdu mňam. ;-)

[3]: Jarmilko, souhlasím a i s tím olizováním. ;-)Dnes se ale budou olizovat "moji kluci", budou švestkové knedlíky s mákem. :D

[4]: Alenko, já si koupila loupaná rajčata do kuskusu, ale když jsem se rozhodovala, zda udělat hovězí na houbách, riskla jsem to a myslím, že jsem udělala moc dobře. ;-)

[5]: Hani, když máš vyzkoušeného řezníka, tak je určitě i masíčko dobré. ;-) No a zbytek už je jen na nás. :D

[6]: Intuice, já mleté maso nekupuji, ale když chci mleté, většinou však z ryb a drůbeže, tak si dělám sama. Vím co jsem tam dala a hlavně je stoprocentně čerstvé. Ty jsi asi dělala boloňské špagety, které se dělají právě z mletého masa. ;-)

8 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 8. února 2014 v 19:15 | Reagovat

Velmi chutně vypadající recept. Domácí hovězí bohužel nemáme, jenom prasátko, ale občas seženu dobré hovězí od jednoho známého, tak zkusím :-).
Díky :-)

9 mathias mathias | Web | 9. září 2016 v 1:33 | Reagovat

pujcky pro dlužníky O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama