Vítejte a těším se na Vás.


Hovězí fazolový guláš

18. února 2014 v 12:18 | Natty |  Maso

Poslední kousek z býčka...


dnes jsem z posledního kousku udělala výborný fazolový guláš a určitě nemusím popisovat, jak jsme si pochutnali. Teď zase musíme počkat, než doroste další býček a zařadíme hovězí maso do našeho jídelníčku.

Klasický guláš jsem dnes obohatila o plechovku červených fazolí a v tuto chvíli už je bříško jako v bavlnce.Mrkající

Suroviny: Hovězí maso, cibule, olej, sůl, pepř, sladká paprika, mouka na zahuštění, majoránka, česnek a červené fazole ve slaném nálevu.


Postup: Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a necháme 45 minut dusit v tlakovém hrnci. Měkké maso zahustíme moukou nebo chlebem, dochutíme majoránkou, česnekem a přidáme plechovičku fazolí, které předem propláchneme na sítku.
Dozdobíme kolečky cibule a rajčátky.

Příloha: Rýže s petrželkou

Hezký den.

 


Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 18. února 2014 v 19:42 | Reagovat

Další bezva nápad, Natty. Tohle někdy vyzkouším, i když nemám maso z domácího chovu. Červené fazole mám ráda, ale do guláše jsem je zatím nedávala. :-)
Přeji pěkný večer. :-) Hanka

2 Natty Natty | 19. února 2014 v 6:02 | Reagovat

[1]: Hani, já už také nemám a tak jsem si ten včerejší kousek vychutnala a trochu ho vylepšila. ;-) Já dávám do klasického guláše pro změnu nejen fazole, ale i někdy papriky, dokonce i brokolici. ;-) Omáčka dostane jiný "šmak" a já jsem "za hvězdu". :D  :D

3 Kitty Kitty | E-mail | Web | 19. února 2014 v 7:34 | Reagovat

To musela být dobrota. A pár fazolí do guláše je dobrá varianta. Když jsou. Dnes jedeme nakupovat, tak si jedny koupím. Aby byla změna ala Natty :-P

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 19. února 2014 v 11:00 | Reagovat

Natty my s těch fazolí děláme rychlo salát, nebo taky šup, šup salát :-)Cibule, fazole dle potřeby okyselit pár kapkami citrónu - k tomu graham - dobrý je vmíchat trochu jogurtu :-)
Guláš musel být taky moc dobrý. :-)

5 Jarka Jarka | Web | 19. února 2014 v 13:40 | Reagovat

Taky jsme dnes měli gulášek, ale s těstovinami a bez fazolek. Ovšem ty fazolky někdy do guláše přidávám a to tehdy, když omáčka zbyde, ale není jí tolik, aby se z ní druhý den najedli dva. Fazokami pěkně nabyde a mám o další oběd postaráno. :-)

6 Jarmila* Jarmila* | Web | 19. února 2014 v 16:14 | Reagovat

Gulášek vypadá moc dobře. :-)
Naši mužští by asi fazole vybrali a nejedli.
Dělám fazolový salát. Ten mám moc ráda. Nyní si uvědomuji, že jsme ho dlouho neměli. :-(

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 19. února 2014 v 18:44 | Reagovat

[2]: Experimentovat je potřeba, Natty. ;-)

8 Natty Natty | 20. února 2014 v 5:11 | Reagovat

[3]: :-D Kitty, guláš s názvem "ala Natty" mě potěšil a doufám, že i vy potěšíte svá bříška. ;-)Pozor, fazole můžou malinko nadnášet. :D

[4]: Marti, salát z fazolí je také výborný pokrm a ony ty malé mršky mají široké použití. ;-)Hlavně tělu dodají rostlinné bílkoviny a tolik potřebnou vlákninu. ;-)

[5]: Jaru, to děláš moc dobře a navíc tělu prospějete, dodáš bílkovinu stejně jako maso, jen neobsahuje tuk, takže jsi druhý den nabídla velmi zdravý pokrm. ;-)

[6]: Jarmilko, s některými strávníky je potíž. Tak si udělej sama fazolkový salát, alespoň budeš zdravá a mužským dej, co jim chutná a pak až budou běhat po doktorech, tak jim připomeň, jak "ohrnovali nos". :D

[7]: Hani, souhlasím, neboť v našem věku se buď uchýlíme k zaběhnutému stereotypu nebo budeme kreativní a to platí nejen  oblasti výživy. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama