Vítejte a těším se na Vás.


Závitky z králíka se zeleninou

24. ledna 2014 v 11:18 | Natty |  Zdravé recepty

Králičí maso je vítaná změna...


nejlepší je samozřejmě z domácího chovu, ale určitě se dá koupit i v obchodě nebo od souseda.
Jeho předností je, že má minimum tuku a kvalitní bílkoviny, vhodné jak pro běžné stravování, tak dietní režim. Je lehce stravitelné a jeho nasládlou chuť můžeme upravit vhodným kořením.

Já dnes připravila závitky z králičích stehen a mohu všem jen doporučit.Mrkající

Suroviny: Králičí stehna, plnotučná hořčice, šunka, sůl, pepř, sójová omáčka, vejce, barevné papriky, rajčata, zelené fazolky, grilovací koření, polohrubou mouku, olej.


Postup: Stehna vykostíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme lžící polotučné hořčice. Položíme plátek šunky a čtvrtku vařeného vejce, 3 proužky barevných paprik. Zabalíme a sepneme párátky. Obalíme v mouce a na oleji zatáhneme. Do výpeku přidáme cibulku, zeleninu nakrájenou na malé kousky a mírně podlijeme. Dusíme podle stáří masa asi 30 minut.
Měkké závitky vyjmeme a zeleninu zahustíme trochou mouky. Dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou a podáváme s těstovinami.

Přílohy: Penne - italské těstoviny.

Hezký den.

 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 24. ledna 2014 v 11:27 | Reagovat

Natty já králičí vůbec nejím, je to jediné jídlo, které nedám. Jako dítě jsme mívali doma králíka, králíka a zas králíka. Já vím škodím sobě, ale nedám, jak připravuji pro rodinu, manžel je ochutnávač a rodinka jen pomlaskává. No a já :-(, já mám třeba knedlík s vejci :-)

2 Terezka Terezka | 24. ledna 2014 v 12:46 | Reagovat

To je pokoukáníčko a Pavlův reflex se ihned dostaví.Krásně to vypadá a zajisté náramně chutná ...Dávám 10bodíků a jdu se aspoň napít .... :-)  :-)  :-)

3 Ema Ema | E-mail | Web | 24. ledna 2014 v 13:06 | Reagovat

Nattynko, to je dobrůtek! :-P Kroupy, králíček, od všeho jsem ochutnala.:-D

[1]: 'Králík, furt jen králík! Už ani Punťa to nežere!' :-D  :-D Tak to bylo na vsi asi všude. Také jsme měli často králíka. Někdo si ale nese následky po celý život. ;-)

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. ledna 2014 v 13:53 | Reagovat

Králičí maso mám ráda, i když jsem si ho užila hodně v mládí i v nedávné době. Přítelovi rodiče chovali králíky, takže jsme o víkendu vždycky dostali nejmíň dva. Je potřeba zapojit fantazii a králíka připravovat na různé způsoby, jako se to dělá třeba s kuřecím masem.
Králičí závitky vypadají skvěle, Natty, jenže teď už bych musela králíka koupit v řeznictví, pokud na něj trefím. ;-)
Zdravím a přeji krásný den. :-) Hanka

5 Natty Natty | Web | 25. ledna 2014 v 5:22 | Reagovat

[1]: Marti, my máme letos králíků málo, takže jsou mi vzácní. Ale včera mi zeť přivezl 5 kg masíčka z mladého býčka, tak to bude pošušňáníčko. Já hovězí vůbec nekupuji, tak se těším na změnu. ;-)

[2]: Terezko, děkuji za 10 bodů a kdo mi dá těch 50 000 Kč :-D  :-D Ty si namaluji na papír. :D

[3]: Emi, my také doma pěstovali králíky ve velkém, ale maminka byla rozumná a tak se nám neznechutili. ;-)

[4]: Hani, včera jsme byli nakupovat a zrovna v Lidlu je měli vyrovnané v mrazáku a já se musela smát. :D Já o nich píši a odpoledne je vidím. Kilo za 145 Kč, to je slušná pálka. ;-) Dnes bude hovězí a to bude svátek, neboť ho nekupuji a to dnešní je z domácího chovu. ;-)

6 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 25. ledna 2014 v 9:32 | Reagovat

Králičí maso mám moc ráda, úplě jsem dostala hlad a chuť.
Pěkný víkend :-)

7 Natty Natty | 27. ledna 2014 v 7:12 | Reagovat

[6]: :-D  :-D Kájo, já můžu masíčko ze všech "jedlých" zvířátek. ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama