Vítejte a těším se na Vás.


Hovězí závitky na cibuli

26. ledna 2014 v 14:56 | Natty |  Maso

Závitky nebo ptáčky...


jedno jak to kdo nezývá. Já nedávám ani párek ani slaninu, jak je v klasickém receptu, ale hodně cibule,
takže mám závitky. Ale co určitě dávám, zeleninový salát s kysaného zelí. Ke každému jídlu by zelenina neměla chybět a tak i k závitkům je zdravým "doplňkem".

Suroviny: Hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, vařené vajíčko a kyselá okurka, hladká mouka na obalení, olej, 3 cibule, sladká paprika, ostrý kečup, rýže, kari a zelená petrželka. Na salát: kysané zelí, mrkev, tři druhy barevných paprik a lžíce medu.


Postup: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí. Položíme 1/4 vařeného vajíčka a 1/4 kyselé okurky. Zavineme a obalíme v hladké mouce. Na 2 lžících oleje orestujeme a přendáme na talíř. Do výpeku dáme alespoň 3 střední cibule nakrájené na jemno (pro 2 osoby) a orestujeme do zlatova. Přidáme závitky, podlijeme hovězím vývarem, přidáme sladkou papriku, 2 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř a necháme dusit v "papiňáku" 45 minut. Závitky vyndáme, odstraníme sepnutí, vývar zahustíme moukou. Dochutíme a podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Hezký den.

 


Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 20:53 | Reagovat

Děláš mi večer pěkné chutě, Natty! ??? Ty jsi úžasná kuchařka, vaříš skvěle, to je vidět podle receptu a výsledku na talíři. Tvoje rodina by tě měla nosit na rukou! ;-)  :-)
Přeji příjemný nedělní večer. :-) Hanka

2 Natty Natty | 27. ledna 2014 v 7:07 | Reagovat

:-D Hani, děkuji za pochvalu. Pravda je, že vařím ráda a ráda "kouzlím". ;-) Myslím, že jídlo by mělo nejen chutnat, ale i pěkně vypadat, vždyť prvně jíme "očima". :-D

3 signoraa signoraa | Web | 27. ledna 2014 v 14:49 | Reagovat

Vypadá to více než lahodně. Já dělám klasickou variantu, tedy také nedávám párek, ale spíš salám, pak okurku, vajíčko, proužek slaniny a navíc kůrku chleba (ozvláštní svou chutí ptáčka). Omáčku pak zahušt'uji moukou rozmíchanou ve 12% smetaně.
Variantu s ostrým kečupem a paprikou určitě vyzkouším, protože vím, že tvé recepty nezklamou. :-D
Včera jsem opět dělala "tvůj" knedlík z pekárny a dostala jsem obrovskou pochvalu. :-D

4 Natty Natty | 28. ledna 2014 v 5:23 | Reagovat

[3]: Alenko, to mě potěšilo a nejvíc těší pochvala od těch, kdo je našemu srdíčku blízko. ;-)Recept určitě vyzkoušej, někdy změna udělá z klasiky "zázrak" a pozorní strávníci určitě zareagují kladně. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama