Vítejte a těším se na Vás.


Hovězí steak na červeném víně

25. ledna 2014 v 18:56 | Natty |  Maso

Z domácího býčka...


5 kg hovězího masa jsme si koupili od domácího chovatele a tak jsem dnes připravila steak na víně.
Hovězí maso je určitě také zpestřením našeho jídelníčku, neboť já ho běžně nekupuji. Ale protože jsem "masožravec", ráda si pochutnám na každém kousku masa.

Suroviny: Hovězí maso, olej, červené víno, česnek, balzamikový ocet, cibuli, sůl, pepř.

.
..steaky v marinádě...



Postup: Nakrájíme špalíčky 2 cm vysoké a lehce prsty naklepeme. Připravíme si marinádu, olej, červené víno, česnek a ocet. Maso vložíme do marinády na 2 hodiny a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Mezitím si uvaříme brambory, osmahneme cibulku a společně rozšťoucháme. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Na rozpáleném oleji opečeme z každé strany 2 - 3 minuty. Do masa nepícháme, jen zkoušíme prstem. Hotové maso osolíme a opepříme. Kdo nemá rád medium, nechá o několik minut déle. Marinádu vložíme do pánve a zredukujeme na polovinu. Lehce přisladíme a přidáme balzamikový ocet. Steak překrojíme a doplníme zeleninou.

Příloha: Brambory a zelenina.

Hezký den.

 


Komentáře

1 eL• eL• | Web | 25. ledna 2014 v 19:04 | Reagovat

Děkuji za tip, vypadá to krásně! Určitě vyzkouším.

2 Natty Natty | 26. ledna 2014 v 7:13 | Reagovat

[1]: :-D Děkuji eL, hlavně si pořiď kvalitní masíčko, nejlépe svíčkovou a pak si pěkně pochutnáš. ;-)

3 Kitty Kitty | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 7:54 | Reagovat

Už dávno švidrám po masařovi, u kterýho nakupuju efef masíčko. Právě hovězí - marketům nevěřím. Pošťouchla jsi mě - možná se poptám i na jatkách a objednám kus čerstvé flákoty... :-)

4 Jarka Jarka | Web | 26. ledna 2014 v 8:41 | Reagovat

Hovězí už jsem nekoupila sto let, ale ve tvém nadpise je ...z domácího býčka, tak to je jiná, to bylo biomasíčko a určitě vynikající. :-P

5 Fukčarinka Fukčarinka | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 13:38 | Reagovat

Hovězí steak dobře připravený proč ne. Musí být k tomu to pravé masíčko. No my máme hovězí vařené a k tomu bude rajská omáčka a těstiviny. Už se těším až v týdnu si na tom pochutnáme. :-)

6 Hanka Hanka | E-mail | Web | 26. ledna 2014 v 20:50 | Reagovat

Maso na víně zrovna nemusím, ale určitě to byla náramná lahůdka, Natty. :-P Steak vypadá na talíři skvostně.
Já kupuji kvalitní maso u jednoho prima řezníka. Zrovna v pátek jsem koupila hovězí líčka. Dusila jsem je na zelenině a masíčko se jen rozplývalo na jazyku. ;-)

7 Natty Natty | 27. ledna 2014 v 6:51 | Reagovat

[3]: Kitty, já v masně vůbec hovězí nekupuji, ani ho nějak nevyhledávám. Tohle je od známého a tak jsem na zkoušku koupila. ;-) Změna je život. :-D

[4]: Jaru, vidím že jsme na tom stejně, já taky 100 let hovězí nekoupila v běžném prodeji. ;-)Nějak mi nechybělo. ;-)

[5]: Marti, rajská u nás také bude a jsem zvědavá, zda bude stejně dobrá, jako ta z kuřátka nebo pašíka, kterou dělávám. ;-)Z dob, kdy jsem hovězí kupovala jsem už zapomněla chuť. :-D

[6]:Hani, líčka bohužel nemám, takže nevyzkouším a je to určitě škoda, nebo´t prý patří k delikatese. :-( Třeba někdy v budoucnu a se zeleninkou to musí být velká mňamka. ;-)

8 Kitty Kitty | E-mail | Web | 27. ledna 2014 v 7:31 | Reagovat

Určitě jsi udělala dobře. A musí se tak čerstvý masiko nechat odležet? A jak dlouho? Stačí to marinování?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama