Vítejte a těším se na Vás.


Celerový salát

30. ledna 2014 v 17:39 | Natty |  Zdravé recepty

Lehká večeře...


celer, fazole, žampióny, hlávkové zelí a máme zdravou a lehkou večeři.
Nasytí nás, neboť fazole jsou zdrojem bílkovin, celer, zelí a houby dodají minerály, vitamíny a vlákninu. Doplníme krajíčkem chleba a nezapomeneme na teplý čaj s citrónem, neboť počasí je nepříznivé a je třeba prevence před nachlazením.

Suroviny: Střední bulvička celeru, olej, grilovací koření, červené fazole, žampióny, hlávka zelí a sójová omáčka.


Postup: Celer okrájíme a nakrájíme na nudličky. Uděláme si marinádu - 1 lžíci oleje a grilovací koření. Nudličky necháme v marinádě odležet a potom pečeme na 200°C asi 25 minut. Po upečení promícháme s fazolkami, žampióny, nakrájeným zelím a dochutíme sójovou omáčkou.

Příloha: Chléb nebo pečivo.

Hezký večer.

 


Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 5:37 | Reagovat

Zajímavý recept! Celer mám ráda a celerový salát dělám ze syrového celeru podle Katky:
http://intuice.blog.cz/1302/celerovy-salat-dle-jaaquarius
Nám moc chutná, můžeš zkusit taky. :-)

2 Natty Natty | 31. ledna 2014 v 7:18 | Reagovat

[1]: Intuice, celerových salátů je spousta, já jich dělám několik variant, ale tenhle je specifický tím, že se dělají celerové hranoly, o kterých jsem tu už psala. Děkuji za připomenutí, celerový s jablky i ořechy také znám a i to je dobrá varianta. ;-)

3 Jarka Jarka | Web | 31. ledna 2014 v 9:06 | Reagovat

Kam ty na ty nápady chodíš Natty... Tato večeře by mi určitě chutnala a myslím, že by neprotestoval ani můj masožravý manžel. :-P

4 jatea jatea | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 10:23 | Reagovat

Pečený zeler? Hmm, vyzerá to zaujímavo. Skočím do Tesca a vyskúšam.

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 16:56 | Reagovat

[2]: Celerové hranolky podle Tebe jsem už také dělala,byly moc dobré. :-)

6 Hanka Hanka | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 20:22 | Reagovat

My máme něco podobného v plánu na příští týden, Natty, ale k obědu. Tvůj recept se mi líbí, dáme si ho s mamkou do pořadníku. Dneska jsme měly zapečenou brokolici. :-)
Zdravím a přeji krásný víkend! :-) Hanka

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 1. února 2014 v 0:01 | Reagovat

Já měla dnes řapíkatý celer - syrový, dušené maso na zelenině a chléb. Celer bych tam dala syrový a bílý jogurt. Přiznám se, úspora času a pak už jen cibuli a osolit, opepřit. Ovšem lákají mě hranolky z celeru Natty. :-)

8 Natty Natty | 1. února 2014 v 7:01 | Reagovat

[3]: Jaru, to se rodí v mojí hlavě, protože mám stále zafixováno, že 5x denně zelenina a ovoce. :D

[5]: Intuice, já si to pamatuji a jsem ráda, že vám chutnaly. ;-)

[6]: Hanko, celerové hranolky jsou mňamka i jen tak, když přijde mlsná. ;-)Já celer v zimním období zařazuji často do jídelníčku, nejraději však syrový. ;-)

[7]: Marti, určitě vyzkoušej, ale opatrně s olejem, aby to nebyla pak kalorická bomba. Já dávám 1 polévkovou lžíci, stejně jako do všech pokrmů. ;-)

9 Janina Janina | 2. dubna 2014 v 16:12 | Reagovat

Zajímavý recept.........nudličky pečeš v troubě ? a žampióny a fazole jsou z konzervy ? ;-)

10 Natty Natty | 3. dubna 2014 v 3:04 | Reagovat

[9]: Ano, nudličky peču v troubě na pečícím papíře a fazolky jsou z konzervy za 11 Kč. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama