Vítejte a těším se na Vás.


Žloutkové mlsáníčko

11. prosince 2013 v 16:47 | Natty |  Cukroví

Jednoduché a moc dobré...


tak by se dalo představit žloutkové cukroví, které je jednoduché na přípravu a nevyžaduje dlouhou dobu jak na přípravu těsta, tak i pečení. Stačí mít čerstvá vajíčka, cukr, citrón a šikovné ruce.Mrkající

Suroviny: 4 žloutky, 100 g práškového cukr, 1 vanilkový cukr, kávová lžička citrónové šťávy.
Množství: 40 kousků


Postup: Do misky dáme všechny suroviny a šlehačem šleháme tak dlouho, až hmota bude skoro bílá a pěkně hustá.
Formičky si vytřeme olejem a lžičkou naplníme do poloviny. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175°C a dáme péct. Jakmile cukroví "naběhne", stáhneme teplotu na 70°C a sušíme, až bude cukroví upečené a lehce půjde vyklopit. Cukroví je obdoba rakviček a není třeba již další úpravy.

Hezký den.

 


Komentáře

1 Snapeova Snapeova | Web | 11. prosince 2013 v 17:05 | Reagovat

Mňam, bude to určitě dobrota :)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 11. prosince 2013 v 18:20 | Reagovat

Na žloutkové cukroví se chystám pěkně dlouho, Natty, letos už je konečně udělám. Inspirovala jsi mě! ;-)  :-) Díky, tvoje žloutkové mlsání je parádní! :-P

3 Jarka Jarka | Web | 11. prosince 2013 v 19:47 | Reagovat

Není to něco, jako rakvičky? Aspoň tak mi to podle bledosti připadá. Přiznám se, že mi rakvičky nikdy moc nechutnaly, takže tady asi receptíkem pohrdnu. :-P  ;-)

4 Natty Natty | Web | 12. prosince 2013 v 6:57 | Reagovat

[1]: :-D  :-D Manžel ochutnal a jen se olizoval. ;-)

[2]: Hani, já ho dělala prvně v životě a myslím, že bude patřit do mého "seznamu". ;-)

[3]: :-D  :-D Jaru, je to "rakvičkové" těsto a pro sladomily je každý druh dobrý. ;-) Já bych raději šunku, ale ta už je naložená a doufám, že jí brzy představím. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama