Vítejte a těším se na Vás.


Kynutý věnec

1. prosince 2013 v 7:49 | Natty |  Domácí pekárna

Věnec na nedělním stole...

adventní věnec je připraven k zapálení první svíčky,
k snídani čeká věnec z kynutého těsta s povidly a kokosem.

Suroviny: 150 ml mléko, 70 ml oleje, 30 g cukru,
špetka soli, citrónová kůra, 300 g polohrubé mouky, 1/4 kostičky čerstvého droždí


...před počením...


...už jdu mlsat...

Postup: Všechny suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program TĚSTO.
Po zaznění signálu těsto přendáme na vál, vyválíme na podlouhlou placku, kterou potřeme povidly a posypeme kokosem. Zatočíme do závinu a položíme na plech kolem skleničky a konce spojíme. Po obvodu prořízneme a celý věnec potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme 15 minut kynout, skleničku vyndáme a upečme na 175°C.
Hotový věnec pocukrujeme a pak už jen mlsáme.

Pěknou adventní neděli.


 


Komentáře

1 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 1. prosince 2013 v 8:37 | Reagovat

Pěkný advent Natty :-).
Máš samé dobré recepty, učím se znovu vařit a tentokrát od tebe. Díky :-)

2 Janka Janka | E-mail | Web | 1. prosince 2013 v 10:35 | Reagovat

Natty, máš to všechno moc pěkně vymyšlené a nazdobené. Já se také snažím, ale NIC vám nemůžu ukázat, protože BLOG mi stále NEFUNGUJE. Nejdou psát články, ani komentáře. Jestli to bude ještě dlouho trvat, tak s tím skončím.... :-(

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 1. prosince 2013 v 11:15 | Reagovat

Věnec vypadá jednoduše a moc hezky! :-)

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 1. prosince 2013 v 16:51 | Reagovat

Já dnes pekla Natty závin - manžel si jej již dlouho přál.Věnec vypadá moc dobře, je nápaditý. :-)

5 Jarka Jarka | Web | 1. prosince 2013 v 20:11 | Reagovat

Líbí se mi, jak je ten věnec pěkně naporcovaný a úplně láká k uloupnutí si, asi bych neodolala pokaždé, když bych šla okolo stolu. :-D

6 Natty Natty | 2. prosince 2013 v 6:16 | Reagovat

[1]: Kájo, děkuji a budu jen ráda, když si pochutná i někdo další kromě mé rodiny. ;-)

[2]: Janko, je to opravdu k naštvání, já také nemůžu napsat komentář pod soutěž, všechno vložené aktualizuji přes HTLM kód a dnes už je to týden a je to pořád dokola. :-(

[3]: Intuice, děkuji a stejně rychle zmizel ze stolu. ;-)

[4]: Marti, já pekla odpoledne také ještě dva záviny Ivušce na cestu, takže se nyní těším, jak si v pondělí udělám něco lehkého. ;-)

[5]: Jaru, máš pravdu. Tím nakrojením už je naporcováno a i já si uloupla ještě teplý. ;-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 2. prosince 2013 v 11:07 | Reagovat

Kynutý věmec je luxusní, Natty. Dělala jsem podobný, ale s ořechovou náplní. Z kynutého těsta se dá upéct cokoliv a navíc je to vždycky dobré. :-P  :-)
Taky mám ráda kynuté moučníky ještě vlažné, ale vždycky je mi pak hrozně zle. :-?

8 Natty Natty | 3. prosince 2013 v 7:49 | Reagovat

[7]:Hani, já využívám na 200% pekárnu, neboť těsto z ní je opravdu pěkné a ta vlastní práce už je jen "hračka". ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama