Vítejte a těším se na Vás.


Kuřátko s mrkví a hráškem

9. prosince 2013 v 16:59 | Natty |  Maso

Za hodinku můžeme jíst...


nejčastěji používané maso je kuřecí a pokud ho doplníme zeleninou, máme zdravý a lehký pokrm.
Předností kuřecího masa je nejen jeho lehká stravitelnost a minimum tuku,
pokud sundáme kůži, ale i jeho rychlá příprava.

Pokud si dáme masíčko ze zeleninou do jednoho pekáčku, do druhého šoupneme domácí brambory,
stačí dát na hodinku do trouby a máme hotový oběd nebo večeři bez další práce.

Přípravou tohoto pokrmu dodáme tělu všechny důležité živiny a nemusíme mít obavy,
že budeme pod vánočním stromečkem "jako koule". Mrkající

Suroviny: kuřecí maso, mrkev, hrášek, olej, sůl, pepř, polohrubá mouka, zakysaná smetana.


...šup na hodinku do trouby...


...a už jen mlsáme...

Postup: Kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, osolíme a položíme na pekáček. Mrkev nastrouháme a obložíme kuřecí maso. Přidáme hrášek, lehce posypeme pepřem a zakápneme olejem. Podlijeme 200 ml vody a dáme do trouby péct na 200°C. Současně dáme i brambory, které osolíme, okmínujeme a posypeme oblíbeným kořením. Lehce pokapeme olejem.

Až kuřátko změkne, vyndáme ho na talíř, výpek s mrkvičkou lehce zaprášíme moukou a přidáme 2 - 3 lžíce zakysané smetany. Necháme chvilku provařit a můžeme servírovat.

Hezký den.



 


Komentáře

1 Nikol* Nikol* | Web | 9. prosince 2013 v 17:02 | Reagovat

to vypadá dobře :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. prosince 2013 v 18:44 | Reagovat

Vypadá hodně zdravě, ale my taková jídla máme rádi. Díky za nový recept. :-)

3 Natty Natty | Web | 10. prosince 2013 v 6:11 | Reagovat

[1]: :-D A ještě víc to chutnalo. ;-)

[2]: Je to nejen zdravé, ale i chutné a určitě neplatí, že "co je zdravé, není dobré" ;-)

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 10. prosince 2013 v 18:24 | Reagovat

Tvoje kuřecí recepty jsou neodolatelné, Natty. :-P  :-)

5 Natty Natty | Web | 11. prosince 2013 v 7:01 | Reagovat

[4]: Hani, včera jsme to probíraly s dcerou a shodly jsme se, že na talíři to zrovna nevypadá vábně, ale ... chuťově výborné a nemusí být "jen klasika", dušená mrkev. :-D

6 Hanka Hanka | E-mail | Web | 11. prosince 2013 v 18:27 | Reagovat

[5]: Každé jídlo na talíři nevypadá jak ze žurnálu, ale ta vůně!!! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama