17. prosince 2013 v 12:05 | Natty
|
Nejlepší koření z lesa...
tak by se daly nazvat sušené houby. U nás na Vysočině o ně není nouze a tak každý rok mám několik sklenic sušených houbiček, s kterými se dá v kuchyni doslova kouzlit.
A protože dnes je článek o "zdravém česneku", tak ten dnešní recept je i o jeho užití v mojí kuchyni.
Suroviny: Vepřová panenka, olej, cibule, česnek, sušené houby, sůl, pepř, sladká paprika, majoránka a polohrubá mouka.
Postup: Na lžíci oleje zpěníme cibulku a česnek. Přidáme nakrájené maso na nudličky a orestujeme. Přidáme hrst sušených houbiček, sladkou papriku, sůl, pepř, hrneček vody a dusíme do změknutí. Na závěr zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Dochutíme majoránkou a čerstvě vylisovaným česnekem. Dozdobíme kolečky cibule.
Příloha: Špagety a strouhaná mrkev.
Hezký den.
Zrovna ten česnek moc nemusím, ale kdybys přede mě ten talíř postavila, určitě by nezbyl ani drobeček, protože koukám na obrazovku a půlku už jsem snědla jen očima!
