Vítejte a těším se na Vás.


Surimi s pórkem na kari

11. listopadu 2013 v 12:00 | Natty |  Ryby

Lehké a dietní za pár korun...


surimi tyčinky nebo někdo říká krabí, jsou určitě zpestřením našeho jídelníčku. Jejich cena není nijak závratná a přitom se z nich dá udělat lehký pokrm k obědu nebo k večeři. A tak kdo máte chuť, vyzkoušejte.

Suroviny: 1 balíček surimi, čerstvý pórek, olej, cibule, sůl, pepř, kari.


...surimi tyčinky...


...hotový pokrm...

Postup: Na lžíci oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájené tyčinky na velikost asi 1cm, na kolečka nakrájený pórek, posypeme kari kořením a restujeme až se tyčinky i pórek změknout. Asi 20 - 30 minut. Můžeme malinko podlít vodou, pokud není pórek šťavnatý. Hotové osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat. Pokrm lze jíst samotný, nebo přidáme těstoviny, rýži nebo celozrnné pečivo.

Pěkný nový týden.

 


Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 11. listopadu 2013 v 14:44 | Reagovat

Na talíři vypadá pokrm velice chutně, Natty, jenže u nás bych s něčím takovým asi neuspěla. :-?
Měj se hezky. :-) Hanka

2 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 11. listopadu 2013 v 15:02 | Reagovat

Dost často jsme měli tyto tyčinky jako salát, už dlouho, velmi dlouho jsme je v našem jídelníčku neměli :-(No co není může být, díky za připomenutí Natty. Rybu jako takovou si dopřáváme více. :-)

3 Natty Natty | 12. listopadu 2013 v 6:45 | Reagovat

[1]: :-D  :-D Hani, on hlad by donutil. :-D Já surimi měla v mrazáku jako "zálohu" na horší časy a když není čerstvá rybička, jako náhrada posloužila. Manžel to jedl poprvé a moc si to pochvaloval. ;-)Já tento recept kdysi použila na večeře bez přílohy a to šly kila dolů jedna radost. :-D

[2]: Marti, i já "oprášila" to, co jsem dříve dělala velmi často, ale jen sobě. Nyní ochutnal i manžel a uspěla jsem. ;-) Budu zkoušet další variace, takže se tu určitě objeví zase nějaký receptík. :-D

4 Kitty Kitty | E-mail | Web | 12. listopadu 2013 v 7:59 | Reagovat

No teda, já surimi smažila v oleju, dokud nebyly křupavé. Dělala jsem chybu. Jenže to chyběl návod k použití. Teď už vím,  jak na ně :-)

5 signoraa signoraa | Web | 12. listopadu 2013 v 8:38 | Reagovat

Báječný nápad na rychlou večeři. Určitě ho vyzkouším. :-)

6 Jarka Jarka | Web | 12. listopadu 2013 v 8:41 | Reagovat

Z těchto "krabích" tyčinek mamka dělávala pomazánku na jednohubky a byla moc dobrá, sama jsem je doma ještě nepřipravovala. Díky za recept a nápad na obměnu jídelníčku. :-P  :-)

7 Natty Natty | Web | 12. listopadu 2013 v 10:57 | Reagovat

[4]: Kitty, surimi je dietní a proto je třeba s olejem opatrně. ;-) Ideálně s nějakou zeleninkou. ;-)

[5]: Alenko, my měli včera k obědu a manžel si chválil. ;-) Já si nejčastěji dělávám k večeři bez přílohy. ;-)

[6]: Jaru, pomazánka je také moc dobrá a určitě kdo vyzkoušel, nepohrdnul. ;-)

8 Hanka Hanka | E-mail | Web | 12. listopadu 2013 v 19:04 | Reagovat

[3]: V tom případě si tohle jídlo budu dělat jen pro sebe, Natty. ;-)  :-D

9 Natty Natty | 13. listopadu 2013 v 6:15 | Reagovat

[8]: :-D  :-D  ;-)

10 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 13. listopadu 2013 v 10:18 | Reagovat

Já bych si na tom určitě pochutnala :-)

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 14. listopadu 2013 v 8:24 | Reagovat

Surimi mám ráda! Ráda dělám salát. Ukládám si recept a někdy zkusím. :-)

12 Natty Natty | Web | 15. listopadu 2013 v 8:45 | Reagovat

[10]: Alenko, já to mám moc ráda a dělám si to často. ;-)

[11]: Intuice, surimi se určitě dá připravit na mnoho způsobů a jako "železná zásoba" může být v mrazáku stále. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama