Vítejte a těším se na Vás.


Nejlepší jsou prsa

18. listopadu 2013 v 16:18 | Natty |  Téma týdne

Jemná, bez tuku a dietní...


ano, to jsou prsa z krůty. Nejlepší maso při dietě redukční, nízkocholesterové a při dalších omezeních, kde je třeba dodat kvalitní bílkovinu a minimum tuku.

A tak pokud si chceme opravdu užít dobrotu, kupujme prsa z krůty. Sice jsou nákladnější, ale když si dopřejeme na porci jen 100 g, tak je to přibližně 15 Kč a to si myslím není částka, která by nás zruinovala.

Krůtí prsa se nejčastěji upravujeme pečením, grilováním, dušením a nejméně vhodným smažením. Při pečení je třeba používat co nejnižší teplotu, aby bylo maso šťavnaté a křehké. Vysokou teplotou maso vysušíme.


Pokud si chcete pochutnat, vyzkoušejte můj recept.
V bramborové těstíčku zabalená prsa s doplněním zeleniny jsou pochoutka, ale i zdravé jídlo, které dodá našemu tělu vše potřebné.

A tak se nebojme kouzlit s krůtím masem, neboť právem se říká, že celá krůta obsahuje devatero druhů masa, ale především velké množství bílkovin, které potřebujeme k obnově buněk v našem těle.

Krůtí prsa, stehýnka ale i ostatní jsou hodnotné pro osoby se srdečními a cévními problémy, pro děti a seniory, neboť nepodporují usazování cholesterolu. Maso obsahuje vitamín B12, tolik potřebný pro krvetvorbu.

Rovněž vysoké procento zinku podporuje vývoj v dospívání, podporuje imunitní systém a pomáhá uklidnit naší duši.

Takže žádné "depresééééééééé", ale zdravě a kvalitně jezme.

Hezký den.




 


Komentáře

1 Kitty Kitty | E-mail | Web | 18. listopadu 2013 v 16:51 | Reagovat

Ty jsi mi nahlížela přes rameno? DOvezla jsem z města jedno prsko z krůty. Toto masiko mě pokaždý naláká a ještě čerstvý je pak hned dělám. Dnes asi v moučným kabátku, narychlo pod poklicí. Bývá to výborný, bude zase. K tomu brokolicu - jedna papu báseň. Ale i ten bramborový kabátek by mu slušel. Beru si inspiraci a příště bude tvoje prsko (samozřejmě krůtí) :-P

2 Lol Lol | 18. listopadu 2013 v 17:17 | Reagovat

Koukněte, taky už jsem zkusila je to fajn http://www.youtube.com/watch?v=3R0s-XulO_c :-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 18. listopadu 2013 v 19:36 | Reagovat

Tenhle recept určitě vyzkouším, Natty, při čtení se mi sbíhaly sliny, že jsem je nestačila polykat. :-P V bramorákovém těstíčku jsem dělala kuřecí prsa, ale trochu jinak.
Díky za inspiraci.
Přeji ti pohodový pondělní večer. :-) Hanka

4 Iva Iva | Web | 18. listopadu 2013 v 21:33 | Reagovat

V bramboráku jsem dělala kuřecí prsa a smažená. Toto je výborný nápad, péct v troubě. :-D Určitě se budu opičit. :-D  ;-)

5 Natty Natty | 19. listopadu 2013 v 5:49 | Reagovat

[1]: Kitty, věřím, že i tvůj recept s prsíčkem byl mňam a vyzkoušíš "moje prsko", to si též pochutnáš. :D Někdy k němu dělám ještě zelný salát místo čerstvé zeleniny a to je také moc dobré. ;-)

[3]: Hani, i kuřecí prsíčka dělávám, ale krůtí jsou ještě jemnější. Recepty máme asi každý svůj, jak jsme se naučily doma od maminky a nebo, já dost často "kouzlím" a pak jsou to originály :D, které testuji na své rodině. ;-)

[4]: Ivo, pokud to uděláš v troubě, je tam minimum tuku a celé jídlo je nejen moc dobré, ale i zdravé. ;-) Lze dělat i na pánvi jen s lehce potřeným nebo nastříkaným dnem stejně jako palačinky. ;-)

6 Jarka Jarka | Web | 19. listopadu 2013 v 9:01 | Reagovat

Když jsem naposledy koupila krůtí prsa, byly ve slevové akci (nekup to!) napálila jsem se, protože jsem si nevšimla, že je maso křehčené. A tím křehčením mě výrobci masa štvou, člověk si myslí, že si nase hromadu bílkoviny a přinese si ji napůl s vodou a solí. Mám podezření, že už se křehčí snad i celá kuřata, protože když ho dám na pekáč, tak se mi během pečení dno pekáče naplní spoustou tekutiny, kterou jsem tam sama nedávala. 8-O Jo, ale nápad na prsa v bramborovém těstíčku je prima. :-D

7 Natty Natty | 19. listopadu 2013 v 18:19 | Reagovat

[6]: Jaru, já se ještě s takovým masem nesetkala, kupuji maso čerstvé. Dnes se ale nelze ničemu divit, člověk se musí bát strčit něco do "úst". ;-) Vůbec se nedivím, že mnoho lidí se snaží vracet o XY let zpět a vypěstovat si vlastní produkty. ;-)Co ale lidé, kteří bydlí ve městě?  Musí koupit, co je mu nabídnuto. Bohužel. A pak máme být zdraví. :-(

8 karlaprazakova karlaprazakova | Web | 19. listopadu 2013 v 20:43 | Reagovat

Tak to musím vyzkoušet, sbíhají se mi sliny :D
Dostala jsem od známého domácí krůtu a je vynikající :-)

9 Natty Natty | 20. listopadu 2013 v 4:02 | Reagovat

[8]: :-D Kájo, vyzkoušej a určitě se budeš olizovat. ;-)  :-D

10 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 20. listopadu 2013 v 14:04 | Reagovat

Prsa zařazujeme do našeho jídelníčku také - krůtí, kuřecí a občas by smlsnul manžel i ty moje O_O  :-D  8-)Natty snad jsem to nepřehnala,však ty víš není smlsnutí jako smlsnutí. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama