Vítejte a těším se na Vás.


Kuřecí závitky s okurkovou omáčkou

18. listopadu 2013 v 5:44 | Natty |  Maso

Kuřecí maso je vždy dobrá volba...


prsa z kuřátka jsou nejen dietní, ale dá se s nimi "kouzlit" na všechny způsoby.
Já si pro nedělní oběd zvolila závitky a k tomu okurkovou omáčku. Okurkovou proto, že okurka byla i v náplni a tak aby si chutě ladily. Kluci se olizovali a já měla radost a olizovala se s nimi.Mrkající

Suroviny: Kuřecí prsa, plnotučná hořčice, okurka, vajíčko, sůl, hladká mouka.
Omáčka: Do vývaru nakrájíme sladkokyselé okurky, cibule, hladká mouky, zakysaná smetana.


Postup: Kuřecí prsa rozpůlíme podélně na dva pláty. Přes folii naklepeme. Osolíme, potřeme hořčicí, položíme plátek okurky a čtvrtku vajíčka. Zabalíme a sepneme párátkem. Obalíme v hladké mouce.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme závitky a opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Podlijeme kuřecím vývarem a dusíme do změknutí. Měkké závitky vyndáme a do omáčky přidáme nakrájené okurky (já dala 3 kusy) a necháme chvilku povařit.

Zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a přidáme zakysanou smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem, já udělala "hrníčkové", které jsou hotové za chvíli.

Hezký nový týden.

 


Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 18. listopadu 2013 v 8:30 | Reagovat

Mňam. Z kuřecích prsíček dělám taky závitky, ale okurková omáčka by mě nenapadla, musela to být lahoda a při nejbližší příležitosti vyzkouším. :-D

2 signoraa signoraa | Web | 18. listopadu 2013 v 8:31 | Reagovat

Každopádně recept vyzkouším. Dělám něco podobného z vepřové kýty. Kuřecí prsa jsem ještě nevyzkoušela. Krásný a pohodový den. :-)

3 jatea jatea | E-mail | Web | 18. listopadu 2013 v 11:02 | Reagovat

Naozaj dobrá voľba. Muselo to byť "mňam"

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 18. listopadu 2013 v 19:30 | Reagovat

Souhlasím, Natty, kuřecí maso je velice chutné a dá se upravit na hodně způsobů. Ten tvůj je zajímavý, okurkovou omáčku ke kuřeti jsem ještě nezkoušela. :-) Na talíři vypadá jídlo náramně lákavě. :-P  :-)

5 Natty Natty | 19. listopadu 2013 v 5:42 | Reagovat

[1]: Jaru, okurková omáčka je dobrá a někdy jí dělám bez smetany a má také zajímavou chuť. ;-)

[2]: Alenko, já také dělám závitky ze všech druhů mas, dokonce jsem letos dělala i z ovečky a byly moc dobré. ale k těm jsem dělala omáčku houbovou. ;-)

[3]: Jarmilko, bylo a je to rychlé a mňam. ;-)

[4]: Hani, kuřátko lze dělat na 100x jinak a vždy bude chutnat. ;-) Hlavně má minimum tuku a je rychle hotové. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama