Vítejte a těším se na Vás.


Jablečná přesnídávka

4. listopadu 2013 v 5:15 | Natty |  Ovoce

Když je dostatek jablíček...


pro děti i ty z nás, kdo si rád zamlsá si můžeme udělat z jablíček přesnídávku. Její výroba je jednoduchá a zvládne jí i začátečnice. Stačí jen jablíčka a chuť vyrobit si domácí dobrůtku na podzimní svačinku. Já v neděli udělala zatím s jablíčky a nyní se chystám udělat s banánem a rybízovou marmeládou. Až přijede zase ve středu Honzíček, mám pro něho svačinku a také si rád zamlsá i manžel.Mrkající

Suroviny: 1 kg jablíček, 250 ml vody, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink.


...5 skleniček z kila jablíček...

Postup: Jablíčka zbavíme slupek a jádřinců, nakrájíme na kousky a podlijeme vodou. Přidáme cukr a vaříme za občasného míchání asi 20 minut, až se jablíčka rozvaří. Mezitím si v troše vody rozděláme pudink a přilijeme do rozvařených jablíček a ještě chvíli povaříme, než směs zhoustne. Potom přelijeme do mixéru a mixujeme až bude směs hladká. Nalijeme do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a dáme na 20 minut sterilovat. Hotové otočíme víčkem dolů a necháme vychladnou. A pak už si jen pochutnáváme.

Pěkný nový týden.

 


Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 4. listopadu 2013 v 8:49 | Reagovat

Všimla jsem si, jak jsou ty přesnídávky v obchodech drahé a určitě zdaleka ne tak dobré, jako když si ji připravíme doma. Sama bych si takovou dobrůtku s pudinkem dala, Honzíčkovi bude ta jablečná pochoutka moc chutnat. :-D

2 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 4. listopadu 2013 v 12:23 | Reagovat

Jak je doma úroda jablek, tak není co řešit, no není ;-), také strávník aby byl :-)

3 Ema Ema | E-mail | Web | 4. listopadu 2013 v 13:54 | Reagovat

Že bych si jich pár vyrobila na svačinky do práce? :-?  :-)

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. listopadu 2013 v 16:28 | Reagovat

Jablečné přesnídávky s pudinkem a různými ovocnými příchutěmi jsem taky dělala, Natty. Jsou moc dobré, možná by se v špajzu ještě nějaká našla. ;-)  :-)
Přeji krásné pondělní odpoledne. :-) Hanka

5 signoraa signoraa | Web | 4. listopadu 2013 v 17:55 | Reagovat

Kdysi jsem také dělávala přesnídávky, jablečná bývala jako základ a po přidání dalšího ovoce vznikaly další lahůdky. Moje děti a přiznám se, že i my, jsme je s chutí konzumovali.
Dnes, když stojí kilo jablíček 30 korun, už bych se do jejich přípravy nepouštěla a navíc, naše vnučky je vůbec nejedí. Zjistila jsem to, když jsem je pro ně nejdříve nakoupila a až pak svůj nákup konzultovala s dcerou. Mému mužovi tenkrát přišly k chuti. :-D

6 Janka Janka | Web | 4. listopadu 2013 v 22:37 | Reagovat

Určitě fajn mňamka. Na co všechno ty nepřijdeš... :-)  :-)

7 Natty Natty | 5. listopadu 2013 v 6:00 | Reagovat

[1]: Jaru, máš pravdu, proč kupovat předražené a možná i chemické, když doma jablíčka visí na stromě. ;-)

[2]: Marti, u nás přesnídávku slupne každý, zlatíčka a i my s manželem. :D

[3]: Emi, určitě je lepší čerstvé jablíčko, ale jako příjemná změna a chutná svačinka je přesnídávka moc dobrá. ;-)

[4]: Hani, já je kdysi dělala když byly moje děti malé z letních jablíček. Děti odrostly a jablůňka už není. Teď mám vnoučátka a spoustu podzimních jablíček, tak je u nás denně na stole něco "od nich". :D

[5]: Alenko, z kupovaných jablíček bych přesnídávku nedělala, to si jí můžu rovnou koupit, oboje je předražené. Ale z domácích zdrojů je "za hubičku" a navíc si uděláme takové, které nám chutnají. Mně nejvíc s banánem a bez cukru. ;-)

[6]: Janko, já se jen vrátila o několik let zpět. ;-) Dříve jsem dělala všechno na stovky, dnes už jen na desítky. ;-) A v zimním období přijde všechno k chuti a nikdy nic do příští sezóny nevydrží. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama