Vítejte a těším se na Vás.


Divoká kachna na pivu

27. listopadu 2013 v 12:07 | Natty |  Maso

Podzimní pošušňáníčko...


do chaloupky zavítala divoká kachnička. Nepřilétla, ale dostala jsem jí od zetě, který jí střelil na sobotním mysliveckém honu. Manžel pěkně oškubala a já už jen začala "kouzlit".

Byla taková pěkná, žluťoučká a já byla zvědavá, jak dlouho se bude péct, aby byla pěkně měkká. Věřte nebo ne, celé tři hodiny, ale výsledek stál "mňam". Pekla jsem jí na pivu a mohu všem doporučit.Mrkající

Suroviny: Divoká kachnička, cibule, jablíčko, špek, sůl, kmín, divoké koření, máslo.


...připravená k pečení...


...hotový oběd...

Postup: Oškubanou kachničku vykucháme a do bříška dáme jednu cibuli a jedno jablíčko. Osolíme, okmínujeme, poklademe plátky špíčku a másla. Přidáme cibuli a jablíčko kolem kachničky, divoké koření a podlijeme pivečkem. Pečeme asi 3 hodiny na 200°C, až bude kachnička pěkně měkká.

Příloha: Americké brambory a mrkvový salát s jablkem.

S plným bříškem se vesele čeká, než bude zase BLOG funkční.Mrkající

Sluníčkový den.

 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 27. listopadu 2013 v 13:25 | Reagovat

Mňamky mňam, dala bych si dala. U nás bude pstruh :-)

2 Natty Natty | 28. listopadu 2013 v 7:03 | Reagovat

[1]: Marti, pstroužka já také ráda a tento pátek začíná u nás lov na "dírkách" a protože není led, bude to ze břehu, takže nějaký pstroužek by mohl také být. ;-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 28. listopadu 2013 v 19:04 | Reagovat

Hmmm, to musela být lahůdka, Natty. :-P Divokou kachnu jsem v životě nejedla, jen bažanta. :-)

4 Natty Natty | Web | 29. listopadu 2013 v 5:57 | Reagovat

[3]: Hani, je dobrá, chutná jako hovězí maso, ostatně jako každá zvěřina. Bažanta jsme měli následně, což vidíš na obrázku. ;-)

5 Hanka Hanka | E-mail | Web | 29. listopadu 2013 v 17:41 | Reagovat

Bažanta už jsem taky viděla. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama