Vítejte a těším se na Vás.


Bažant na víně

28. listopadu 2013 v 14:10 | Natty |  Maso

Další podzimní delikatesa...


společně s divokou kachnou jsme dostali také bažanta. I ten patří k jednomu z nejlepších masíček z divočiny a tak dnes jsem ho připravila na červeném víně.

Suroviny: Bažant, špek, olej, cibule, sůl, pepř, divoké koření a červené víno. Polohrubá mouka na zahuštění.


Postup: Očištěného bažanta vykostíme a maso nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli na měsíčky a orestujeme na lžíci oleje. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme divoké koření a 1/4 litru červeného vína. V tlakovém hrnci dusíme 30 minut. Potom zahustíme moukou a podáváme se rýží a zeleninou.

Lehké, zdravé a dietní.

 


Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 28. listopadu 2013 v 19:12 | Reagovat

Před chvílí jsem psala u kachny, že jsem ji nikdy nejedla, ale bažanta ano, a ty ho tady máš taky. :-)
Kdysi dávno jsme taky dostali bažanta, jenže v něm bylo víc broků než masa. Mamka ho upekla, ale sotva jsme olízli, přišel totiž na návštěvu jeden dobrý "kamarád" mých rodičů a bažanta nám skoro celého sežral, jinak se to nedá napsat. ;-)
Tvůj recept se mi zamlouvá, Natty, a jídlo vypadá na talíři moc pěkně. Chuť si musím nějak domyslet. ;-)  :-D
Přeji pěkný večer. :-) Hanka
P.S. Jsem hrozně ráda, že už normálně funguje blog.

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 28. listopadu 2013 v 19:13 | Reagovat

Už jsem to zakřikla. Odeslala jsem komentář a je fuč! Třeba se teď objeví. :-?

3 Jarka Jarka | Web | 28. listopadu 2013 v 19:41 | Reagovat

Vůbec si nejsem schopná vybavit, jestli jsem někdy bažanta ochutnala. Tatínek mého muže chodíval do lesa a od něj jsme dostali maso z kance, srnce i divokou kačenu. Bažanta jasně vidím, jak jim v zimě visíval z okna, ale snad jsem ho nikdy nejedla. Na tvém talíři vypadá velmi lákavě. :-P

4 Natty Natty | Web | 29. listopadu 2013 v 6:11 | Reagovat

[1]: Hani, já několikrát pekla bažanta na másle, je to jednohubka a nedivím se, že kamarád bažanta snědl na "posezení". Proto raději maso oberu, broky vyndám a pak už si hraju. ;-)Už jsem ho dělala na smetaně se žampióny a byla to také mňamka. ;-)

[2]: Hani, já byla před chvílí u tebe a komentář se nezobrazil. Písla jsem zprávičku. Asi to ještě chvilku potrvá, než bude vše OK. ;-)

[3]: Jaru, na mysliveckých bálech jsou bažanti v hojném počtu v tombole, takže jedině vyrazit na ples a koupit si tombolu. ;-) Já mám zeťáka myslivce, takže zvěřinu mám přímo "z lesa". :D

5 signoraa signoraa | Web | 29. listopadu 2013 v 7:50 | Reagovat

Jejda, bažanta už jsme neměli hodně dlouho. Naposledy snad když mi ho dovezl jeden kamarád, který je myslivec. Přemýšlím, zda se vůbec dnes dá ještě koupit. Ty obchůdky "ryby-drůbež-zvěřina" snad už vůbec neexistují.
Toho posledního jsem dělala také na víně a byla to lahůdka. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama