Vítejte a těším se na Vás.


Jablíčko pro zdraví

14. října 2013 v 9:08 | Natty |  Babské rady

Alespoň jedno denně...

říjen je čas sklizně - jablka. Jsou nyní v plné zralosti a tak si dopřávejme co nejvíce blahodárných látek pro své zdraví.

Jsou to zázraky přírody, které udržují naše zdraví i krásu. je jedno, zda jsou červená, zelená, kyselá a nebo sladká, všechny mají blahodárné účinky na náš organismus.


...denně alespoň jedno pro zdraví a krásu...

Vysoký cholesterol ...
konzumací jablíček lze snížit cholesterol, neboť obsahují rozpustnou vlákninu - pektin, která dokáže snížit hladinu cholesterolu. Pokud budeme konzumovat denně 2 - 3 jablíčka, snížíme tak hladinu cholesterolu až o deset procent.

Jablíčko proti rakovině...
triterpenoidy, které jablko obsahuje dokáže zabránit vzniku rakoviny prsu, plic a tlustého střeva. Nejvíce těchto látek najdeme právě v jablečné slupce. Takže jezme jablíčka celá a dopřávejme si ho denně.

Naše paměť...
s věkem ubývá naše schopnost soustředění a pamatování, třeba "pro co jsem to šla", je to přirozený stav. Jablka nám pomůžou tento stav oddálit nebo zlepšit, neboť antioxidanty a flavonoidy obsažené v jablku výrazně snižují riziko vzniku zánětlivých onemocnění mozku a ničí zároveň toxin betaamyloid, jenž způsobuje Alzheimerovu chorobu.

Jablko pro kuřáky...
kdo chce vyzkoušet kúru proti tomuto nešvaru, ať si denně dopřává co nejvíce jablíček. Plody jsou bohaté na vitamín C, čímž se ve střevech lépe vstřebává železo a ovocné kyseliny, které aktivují nikotin a způsobí mírné střevní potíže. Po dvou až třech dnech dojde k očištění od toxinů a chuť na cigaretu zmizí.

Klidný spánek...
jedno jablíčko těsně před spaním a budeme spinkat jako miminka. O klidný spánek se postará vitamín B a hořčík, který je v jablíčku obsažen. Obě látky uklidňují a tím se můžeme dopomoci ke zdravému spánku.

Zažívání...
jablíčko je jak proti průjmu, tak proti zácpě. Jablečná šťáva působí protizánětlivě a obnovuje zdravou mikroflóru, proto se vyplatí jíst nejen celá jablíčka, ale i šťávu z nich.

Cukrovka...
konzumace jablíček snižuje riziko vzniku cukrovky až o jednu třetinu, rozpustná vláknina zabraňuje nestálosti hladiny cukru v krvi.

Hubnutí...
vláknina v jablíčku nás zasytí, sníží tak pocit hladu. Enzymy v jablíčku zrychlí metabolismus a nastartuje spalování tuku. K dalšímu hubnutí napomůžou další látky jako vitamín C, jód a mangan. A navíc si určitě i pochutnáme a ideálně je vhodné sníst půl jablíčka před každým jídlem, což představuje 2,5 jablka denně.

Tak si celý podzim a zimu dopřávejme tuto dobrotu plnou zdraví,
čímž posílíme svojí imunitu a krásu.Mrkající

Pěkný nový týden.


 


Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 14. října 2013 v 18:06 | Reagovat

Natty, ty mi snad čteš myšlenky! Nebo v tom má prsty ta ježibaba na koci článku? O_O  :-D
Sedím u počítače a vedle klávesnice mám misku vykrájených (neoloupaných) jablek. Denně sním tak 3-5 kosků, podle velikosti. To budu zdravá a krásná!!! ;-)  :-D
Měj se pěkně! :-) Hanka

2 Margarita Margarita | Web | 14. října 2013 v 21:06 | Reagovat

A ta paní pod článkem také denně papala jablíčka? :-D Krásnou dobrou noc Nattynko! ;-)

3 Natty Natty | 15. října 2013 v 7:00 | Reagovat

[1]: Hanko, určitě budeš, však jablíčko je nejlepší lékař a pokud máš svoje, tak také nejlevnější. ;-)

[2]: Hani, ta babuška má 361 roků, papá každé ráno jablíčko a jak vidíš, na sůj věk je nesmírně vitální. :D

4 jatea jatea | E-mail | Web | 15. října 2013 v 8:54 | Reagovat

Natty, jabĺčka milujem. Mám rada všetko ovocie, no bez jabĺk si neviem predstaviť život. Len škoda, že tento rok sa našim jabloniam nedarilo. Budem ich musieť kupovať.

5 Jarka Jarka | Web | 15. října 2013 v 9:35 | Reagovat

Od té Ježibaby bych si jablíčko raději nevzala, tváří se až moc šibalsky a mohlo by mi zaskočit, ale jedno červené z košíčku na stole v kuchyni, si vezmu hnedky-teďky. :-P

6 Intuice Intuice | E-mail | Web | 15. října 2013 v 17:02 | Reagovat

Dobrý článek. Dnes už jsem jablíčka na zdraví měla. :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 15. října 2013 v 17:52 | Reagovat

[3]: Máme svoje, ale hlavně od přítelových rodičů, ti letos mají metráky jablek ... a bez chemie! :-)

8 Ema Ema | E-mail | Web | 15. října 2013 v 18:00 | Reagovat

Jablíčka u nás teď frčí. Ať už ve stavu syrovém, či upraveném (povidla, osmažená, kompot, štrúdl, řezy, ...). :-P  :-) Příjemný podvečer ti přeji.:-)

9 Otavínka Otavínka | Web | 15. října 2013 v 20:46 | Reagovat

Jablka mám moc ráda. Zřejmě ten pektin mě dělá dobře. Nedávno jsem se dočetla, že je je třeba jíst na lačno, aby nevytvářely kyselé prostředí. Pěkný večer.

10 Natty Natty | 16. října 2013 v 4:54 | Reagovat

[5]: Jaru, babuška je neškodná, ta nabízí jen zdravíčko a koukni, jak přitom pěkně mrká. ;-)  :-D

[6]: Intuice, denně jedno jablíčko, rozzáří se tvé líčko a upevní též zdravíčko. ;-)

[7]: Hani, jablíček je opravdu hodně, ale jsou letos drobnější. Ale i malé je zdravé a pro nás má velký přínos. ;-)

[8]: Emi, to je dobře, vždyť jablko bylo už za Adama a Evy a vida, co nám to všem přineslo. :D

[9]: Hani, i já jablíčka miluji. Nejraději mám Sparťany, ale nepohrdnu ani klasickým "Koženáčem". Celou zimu si ráno jako první nápoj namixuji jedno jablko s 250 ml teplé vody a tak si startuji pěkný den. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama