Vítejte a těším se na Vás.


Kynuté knedlíky s broskvemi

14. srpna 2013 v 12:41 | Natty |  Domácí pekárna

Sladké pokušení...


broskve dozrávají závratnou rychlostí a tak po jahodových, borůvkových knedlících přicházejí na řadu neméně dobré knedlíky s broskvemi z naší broskvičky. Manžel je má moc rád a tak jsem nasypala ingredience do pekárny a po vykynutí udělala 16 kousků pěkně nadýchaných "blbounů".Mrkající


Nevím, kde kynuťáky název "blbouni"získaly, ale znám ho tak už od dětských let ze školní jídelny. A tak kdo máte knedlíky s ovocem rád, zde je mnohokrát letos ověřený recept a těstíčko udělané v pekárně je luxusní a knedlíky jako "pýchavky".

Suroviny: 270 ml mléka, 1 vejce, 500 g hrubé mouky, 1 lžíce cukru, špetka soli, 1/2 kostičky droždí


...5 minut kynutí a půjdou do vody...


...a už jen mlsáme...

Postup: Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí těsto přendáme na vál a rozdělíme na 16 stejných kousků. Z každého kousku uděláme placičku, položíme ovoce a zabalíme. Pokládáme na vál podsypaný moukou, aby znovu nakynuly. Nakynuté knedlíky vkládáme do vroucí vody, kterou osolíme a povaříme 5 - 7 minut z obou stran. Hotové vyndáme, hned propícháme špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se. Na talíři posypeme dle vlastní chuti tvarohem, kakaem, skořicí a polijeme rozpuštěným máslem.

Pěkný den.


 


Komentáře

1 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 14. srpna 2013 v 13:40 | Reagovat

Dělala jsem nedávno meruňkové, mám je právě nejraději takhle kynuté a s tvarohem :-D

2 danielinama danielinama | Web | 14. srpna 2013 v 16:36 | Reagovat

Mňam :-) Pro nás jsou broskve bohužel vzácné, tak z nich knedlíky neděláme, ale jedla jsem je a byly skvělé.

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 14. srpna 2013 v 18:44 | Reagovat

Natty "Blbouny" nám vařila babička. Jéjej ty byli :-)Ty tvé jsou určitě taky moc dobré.

4 Ema Ema | E-mail | Web | 14. srpna 2013 v 23:28 | Reagovat

Měli jsme je o víkendu. Mňam, mňam. :-P  :-)

5 Natty Natty | 15. srpna 2013 v 6:31 | Reagovat

[1]: Zdeni, meruňkové s tvarohem jsou také moc dobré a naši je všichni milují ;-)

[2]: Dani, pro nás jsou broskve také vzácnost, ale letos se prvně urodily ve velkém množství a rychle dozrávají a tak kromě konzumace v čerstvém stavu, musíme i zpracovat jinak, aby se neznehodnotily. ;-)

[3]: Marti, manžel když je vidí, tak mu svítí oči jako mlsnému kocourovi. :-D

[4]: Emi, já je budu dělat v sobotu znovu, bude plná chaloupka a všichni je mají rádi. :-D

Děvčata, mějte moc hezký den. :-)

6 Jarmila* Jarmila* | Web | 15. srpna 2013 v 16:23 | Reagovat

Nattynko, knedlíky musely být mňam. :-)
Přeji hezké letní dny. :-)

7 karlaprazakova karlaprazakova | 19. srpna 2013 v 7:32 | Reagovat

Jéje, další chutný nápad :-), velmi brzo vyzkouším. Broskve už mi začínají zrát.
Pěkné ještě letní dny :-)

8 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 24. srpna 2013 v 17:41 | Reagovat

Tak my broskve máme pouze v malém množství, takže je stačíme sníst syrové. Knedlíky ale máme také rádi. Mám letos naštěstí meruňky, takže přijdou také na řadu. Já je vařím na ubrousku přes kastrol, v páře. Jsou také jako dech. ;-)

9 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. srpna 2013 v 20:00 | Reagovat

Kynuté, ani jiné, knedlíky s broskvemi jsem ještě nezkoušela. Někdy je musím udělat, určitě byly moc dobré, Natty. :-)

10 Natty Natty | Web | 27. srpna 2013 v 6:54 | Reagovat

[8]: Růženko, broskve šly moc rychle a tak knedlíčky byly jedna možnost, jak sým miláčkům udělat radost. ;-)

[9]: Hani, to mě překvapuješ, ty taková vynikající pekařka - kuchařka ??? :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama