Vítejte a těším se na Vás.


Dalamánky

1. července 2013 v 6:29 | Natty |  Domácí pekárna

K snídani zakousneme...

teplý, voňavý a moc dobrý dalamánek z chlebového těsta. S kouskem sýra, šunky a zeleniny máme zdravou snídani nebo večeři. Tak vyzkoušejte a uvidíte, že se budete olizovat jako já. Mrkající

Suroviny: 300 ml vody, 200 g žitné chlebové mouky, 300 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, lžíce kmínu, půl kostičky droždí. Zrníčka na posypání. Zapneme program TĚSTO.


...před pečením...


...upečené ...


...připravené k snídani...

Postup: Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a vyválíme válečky. Položíme na plech s pečícím papírem a potřeme vodou. Nožem uděláme středem válečku rýhu. Posypeme kmínem a lněným semínkem. Pečeme na 175°C asi 30 minut.

Hezký nový týden.


 


Komentáře

1 Oli Oli | 1. července 2013 v 6:49 | Reagovat

Mňaaam, to já se přijdu nasnídat k tobě. :-D Zase snídám sladké. :-D

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 1. července 2013 v 8:07 | Reagovat

Dalamánky vypadají čerstvě a lákavě! Zatím jsem takové nedělala. Pěkný týden i Tobě! :-)

3 Jarka Jarka | Web | 1. července 2013 v 8:34 | Reagovat

Vždycky, když si čtu ty chlebové recepty mě zas a znovu udiví, jak jen z mouky, vody a droždí, může vzniknout něco tak dobrého. Dalamánky vypadají opravdu moc lákavě. :-P

4 ajka ajka | Web | 1. července 2013 v 11:50 | Reagovat

Hned bych si jeden vzala ;-)  :-)
Budu muset vyzkoušet ;-)
Ajka

5 chemical-angel chemical-angel | Web | 1. července 2013 v 17:01 | Reagovat

mnam to vizerá teda moc dobre :))

6 Maruš -Fukčarinka Maruš -Fukčarinka | 1. července 2013 v 18:24 | Reagovat

To určitě byla Natty pochoutka. :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 1. července 2013 v 22:43 | Reagovat

Dalamánky jedna báseň, Natty. Kam se na ně hrabou ty z obchodu. Doma je máš zaručeně čerstvé a pěkně křupavé. :-)

8 Lucie Lucie | Web | 2. července 2013 v 18:02 | Reagovat

Ahoj Natty, dneská ráno jsem dělala ty dalamánky (z nudy)a moc se mi povedly. Muj přítel si pochutnal :-)
Přeji hezký týden =o)

9 Natty Natty | Web | 3. července 2013 v 7:26 | Reagovat

Hezké ráno děvčata :-D Tak mám konečně uklizená sena a trochu více času. Děkuji za komentíky a jdu juknout k vám. Sluníčkový den. ;-)  :-D

10 jatea jatea | E-mail | Web | 2. října 2013 v 9:44 | Reagovat

Natty, vedela by si mi poradiť? Potrebujem upiecť niečo ako tieto Tvoje dalamámky, ale s hmotnosťou cca 100 g? Vieš, aké "ťažké" si ich mala po upečení?

11 Natty Natty | Web | 3. října 2013 v 7:33 | Reagovat

[10]: Jarmilko, nevím. Ale myslím, že kolem 50 g, až je budu péct znovu, zvážím a zapíši. Beru to tak, že 500 g mouka, 300 g voda = 800 g : 16 = 50 :D  :D Ale je to jen odhad. Velikostně jsou tak akorát a jest-li chceš větší, tak jich udělej na stejné množství polovic, ale budou to obři. :D  ;-)

12 jatea jatea | E-mail | Web | 3. října 2013 v 9:40 | Reagovat

[11]: Ďakujem, Natty. Dnes idem vyskúšať. Mám veľmi podobný recept na sedliacky chlieb  http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=696114 len miesto vody dávam čierne pivo + voda.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama