Vítejte a těším se na Vás.


Domácí hamburger

9. května 2013 v 9:02 | Natty |  Domácí pekárna

Dobrá a zdravá snídaně...


stačí málo, pekárna, vypěstovat salát, ulovit rybičku a šikovné ruce.Mrkající

Hamburger
Suroviny: 250 ml mléka, 2 lžíce oleje, 475 g hladké mouky, lžička soli, lžička cukru, 3/4 kostičky droždí. Sezam na posypání, vajíčko na potření.


Postup: Všechny suroviny vložíme dle návodu do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po zaznění signálu těsto přendáme na podložku a uděláme 10 kuliček, které lehce na plechu s pečícím papírem zmáčkneme. Potřeme žloutkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 - 20 minut.


Salát si vypěstujeme na zahrádce a už si jen pochutnáváme.

Rybí placičky s kopřivami
Suroviny: Kapr nebo jiná rybička, česnek, sůl, pepř, vajíčko, trochu strouhánky, velká hrst nasekaných kopřiv a hladká mouka na obalení. Olej na smažení.


Postup: Rybí maso dvakrát umeleme na masovém strojku. Přidáme vajíčko, kopřivy, osolíme a opepříme. Přidáme asi 2 lžíce strouhánky. Utvoříme placičky, obalíme v hladké mouce a osmažíme dozlatova.

Dobrá snídaně nebo večeře


Vychladlé hamburgry rozkrojíme, pokapeme ostrým kečupem nebo plnotučnou hořčicí, položíme list salátu a rybí placičku. Přiklopíme a uvaříme si dobrou bílou kávu nebo čaj a už si jen pochutnáváme. Mrkající

Sluníčkový den.

 


Komentáře

1 Mi-lada Mi-lada | Web | 9. května 2013 v 18:48 | Reagovat

Na to se zbíhají sliny. Pekárnu mám, chuť mám, rybičku si neulovím a čas nemám. Takže zase nic. :-(

2 Natty Natty | 10. května 2013 v 6:05 | Reagovat

[1]: :-D  :-D Pekárnu mám, chuť už byla zažehnána, rybička ulovena a času mám dost, takže dnes už se zadělávají do snídaně čerstvé rohlíky. ;-)  :-D

3 Jarka Jarka | Web | 10. května 2013 v 9:45 | Reagovat

Rybí karbanátky jsem nikdy nejedla, trochu mám obavu z té chutě a taky z kostí. Píšeš, že maso 2x umeleš, takže by se eventuální zapomenutá kostička rozšmelcovala? 8-O Jinak musím uznat, že ty domácí hamburgery vypadají moc lákavě. :-P

4 Jarmila* Jarmila* | Web | 10. května 2013 v 10:18 | Reagovat

Natty, vypadá to dobře a hlavně to je zdravé. :-)
Rybičku nemaje, musím jen slintat. :-D
Přeji hezký den. :-)

5 karlaprazakova karlaprazakova | 10. května 2013 v 18:39 | Reagovat

Vypadá to velmi chutně :-), asi to zítra vyzkouším na večeři.
Pěkný víkend :-)

6 Margarita Margarita | Web | 11. května 2013 v 10:12 | Reagovat

Ty placičky bych si dala, mám ráda ryby a kopřivy také dávám je do všeho co jde, je to dobré. Pěkný víkend. ;-)

7 Oli Oli | 11. května 2013 v 19:35 | Reagovat

Ahoj Natty, srdečně tě zdravím a chválím všechny články a snímečky. Snídanička vypadá skvěle. Snídám odjakživa. Bez snídaně bych vůbec  nemohla vylézt ven. :-D

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. května 2013 v 20:47 | Reagovat

Dobré recepty a krásné fotečky k tomu. Houstičky vypadají náramně. Pekárnu mám, recept jsem se si dovolením opsala. Salátek vypadá krásně čerstvě. A ty kopřivy v placičkách nemají chybu. :-P

9 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 11. května 2013 v 22:00 | Reagovat

Tak, tak je třeba využít jarní zeleně Natty. Karboše z ryb jsem jedla a jsou dobré a houstičky, či hambáče určitě taky. :-)

10 karlaprazakova karlaprazakova | 12. května 2013 v 14:01 | Reagovat

Tak jsem zatím vyzkoušela pouze houstičky, hamburger byl klasický, neměla jsem rybičku :-). Bylo to velmi dobré, děti byly překvapený, že jsem houstičky vyrobila sama :-D.
Díky a pěkný den :-)

11 Natty Natty | 13. května 2013 v 5:32 | Reagovat

[3]: Jaru, před mletím se ryba vyfiletuje, zbaví velkých kostí a ty malinké se rozemelou a vůbec nevíš, že tam nějaké byly. A chuť ? Kopřivy přejmou rybí pach a placičky chutnají jako krůtí. ;-)

[4]: Jarmilko, nejen vypadá, ale opravdu moc chutná. ;-)

[5]: Kájo, určitě vyzkoušej a pak písni. ;-)

[6]: Hanko, víkend jsem měla opravdu pěkný a rybičku i kopřivy dám v jiné úpravě tento týden opět. ;-)

[7]: Oli, vítej opět do blogové rodiny a děkuji za pochvalu. ;-)

[8]: Intuice, jsem ráda, že tě recept zaujal a určitě do "bochánků" lze vložit to, co má kdo rád. ;-)

[9]: Marti, kopřivy, mlíčí, šťovík, bříza a salát, to je nyní moje "pochoutka". ;-)

[10]:Kájo, gratuluji a dětem můžeš klidně máznout máslem a medem nebo marmeládou, určitě si pochutnají stejně jako my masožravci.

12 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. června 2013 v 22:27 | Reagovat

Tak tohle bych si dala říct, Natty, hamburgry vypadají dokonale! :-P  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama