Vítejte a těším se na Vás.


Mrkvový med

25. března 2013 v 8:47 | Natty |  Med

Výborný nejen na chléb...


když dojde med z bylinek, můžeme si udělat med z mrkve.
Je chuťově výborný a lze ho použít třeba i do perníčků na Velikonoce.Mrkající

Suroviny: 500 g mrkve, 500 ml vody, citrón, 500 g cukru, 1 vanilkový cukr.


...hotový med...

Postup: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zalijeme 500 ml studené vody, nakrájíme jeden citrón, který zbavíme peciček. Povaříme 30 minut. Potom přes plátýnko přecedíme, přidáme cukr i vanilkový a vaříme do zhoustnutí.
(Hotový 1 a půl této skeničky)


...perníková vajíčka s mrkvovým medem...

A nyní mě čeká příjemná práce se zdobením perníkových vajíček (25 ks), která jsme upekli s dětmi o víkendu. Venku je - 6°C , v chaloupce teplíčko a tak "pipláníčko" s vajíčky je radost, i když venku sněží...

Hezký den.


 


Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 25. března 2013 v 11:21 | Reagovat

Přiznám se, že mrkvový med neznám. Možná ho někdy příležitostně vyzkouším. Zatím mi zásoby, které jsem nakoupila na podzim nedocházejí, i přes to, že jsme se medem během zimy několikrát léčili.
O pečení perníčků jsem také uvažovala, ale nakonec jsem pekla linecká vajíčka. Včera se na ně vnučky vrhly s takovou vehemencí, že se obávám, že do velikonc ani nevydrží. :-)

2 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 25. března 2013 v 11:22 | Reagovat

Tedy o mrkvovém medu jsem neměla ani ponětí,musí to být moc dobré. Perníčky taky vypadají skvěle, máš na ně formičky,nebo je tvoříš pomocí lžíce. Hezký týden. :-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 25. března 2013 v 15:06 | Reagovat

O mrkvovém medu slyším poprvé, Natty, ale řekla bych, že bude moc dobrý. Díky za recept, vyzkouším.
Do perníčků jsem někdy používala i med z černého bezu, ale letos perníčky dělat nebudu, nikdo o ně moc nestojí. Upeču beránka, mazanec, nějakou roládu a ovocný dort, to jsou tutovky. ;-)  :-)
Přeji pěkné pondělní odpoledne. :-) Hanka

4 Mi-lada Mi-lada | Web | 25. března 2013 v 16:22 | Reagovat

No já nevím, říká se tomu med, ale med to není. Pravý včelí med je nenahraditelný. Perníčky už jsem zdobila, ale ukazovat je nemohu. :-D

5 Iva Iva | 25. března 2013 v 17:27 | Reagovat

Ahoj Natty, z čeho všeho ty nevyrábíš med :-D? Je to zajímavý nápad, ale mě napadají samé lumpárny. Co takhle bramborový med? :-D Já znám jen pampeliškový, asi půjdu mlsat ;-)

6 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 25. března 2013 v 19:20 | Reagovat

Natty ty jsi kůzelnice :-). Z čeho všeho med nevyčaruješ. Jsem zvědavá na zdobení :-)

7 Pukína Pukína | E-mail | Web | 25. března 2013 v 20:01 | Reagovat

Tak to jako blázen čučím,
co já se tu nenaučím!
Hlavně to nikdo neprozraďte včelkám :D

8 Natty Natty | 26. března 2013 v 6:14 | Reagovat

[1]:Alenko, já včelí med nekupuji, dělám si všechny svoje z bylinek a když dojde, tak sáhnu i po zelenině nebo ovoci ;-) Že se děvčata vrhla na vajíčka je jasné, kdyby nebyla dobrá, tak tam budou ležet ještě na Vánoce ;-)

[2]: Zdeni, také nelze najít na internetu, je to moje know-how ;-) ;-)Vajíčka jsou dělaná na lžíci, formičku mám, je moc velká a také dělám někdy přes formičku na ořechy. ;-)

[3]: Hani, já dělám perníčky také z bylinkových medů, ale letos jsem rozdala hodně dětem a tak mi nezbylo, než čarovat. ;-) Med je moc dobrý a manžel, který je na sladké chodí neustále mazat můj domácí chléb s máslem a medem ;-) Beránka, mazance, jidášky, hlavičku a narozeninový dort, to vše mě ještě čeká. ;-)

[4]: Mi-ladko, včelí med to opravdu není, ale já jsem taková pilná včelička a místo nektaru z květů sbírám a tvořím ze všeho, co je zdravé ;-)

[5]: Ivo, brambory obsahují škrob a tam si myslím, že by med nebyl dobrý, ale takový kousek prasátka s bramborem a nastrouhanou mrkvičkou je také dobrota. ;-)

[6]: Marti, čaruji a maluji ;-)

[7]: To by holky mohly "puknout" závistí a ještě mně popíchat zápěstí. :D

Děvčata, mějte hezký den ;-)  :-D

9 danielinama danielinama | Web | 26. března 2013 v 8:40 | Reagovat

Tak mrkvový med je pro mne úplná novinka :-) ale určitě bude dobrý. My jsme před lety dělali jen pampeliškový.

10 Natty Natty | 27. března 2013 v 5:25 | Reagovat

[9]: Dani, je moc dobrý a kdo má rád chléb s máslem a medem, tak  si určitě pochutná. Já dělám na jaře nejen pamepliškový, ale ze všech bylin, které mají přínos pro naše zdraví. ;-)

11 Žaneta Žaneta | E-mail | 14. května 2013 v 13:09 | Reagovat

Teda všechny moc zdravím. Já mrkvový teda neznám, ale určitě vyzkouším. Zatím jsem dělala jen pampeliškový, sedmikráskový, fialkový, jitrocelový, bezový, lipový, smrkový a z hluchavky bílé a nachové. Ráda zkouším nové a nové až mrkvový udělám určitě se pochlubím jen musím počkat až mi mrkev vyroste na zahrádce :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama