Vítejte a těším se na Vás.


Hovězí nudličky s celerem

5. března 2013 v 11:54 | Natty |  Maso

Celer nejen do svíčkové...

sluníčko vystrkuje paprsky a láká nás do přírody. Nás nemusí dvakrát přemlouvat, nasadíme botky - samochodky a hurá paprskům vstříc. Abychom měli dost energie na pěší turistiku, je třeba také kvalitně jíst.

Kvalitně znamená - dostetek zeleniny, ovoce, bílkovin, celozrnných výrobků a zdravých tuků.

A tak ten dnešní recept je nejen zdravý, ale i chutný a klidně bych ho doporučila všem kteří chtějí do nastávajícího jara vykročit nejen krásné, ale i štíhlé. Mrkající

Suroviny: 200 g hovězího masa, 1 střední bulvička celeru, 1 cibule, 1 lžíce oleje, sůl, pepř (pro dva)


Postup: Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji orestujeme cibuli a maso. Přidáme nastrouhaný celer, mírně podlijeme a dusíme 20 minut. Osolíme, opepříme a necháme vydusit - ničím nezahušťujeme.

Příloha: Italské těstoviny a zeleninová obloha

A kam povedou naše dnešní kroky ?
K Bukové studánce napít se "živé vody". A jak na silný vítr ? Nasadíme kapuce a hurá na toulky Vysočinou.Mrkající

Hezký den.


 


Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 5. března 2013 v 13:44 | Reagovat

Natty, báječný recept, určitě ho vyzkouším. :-D
Bývaly doby, kdy jsem celer opravdu nemusela, ale ted' ho miluju ve všech možných variacích. Zjistila jsem, že je výtečný i v bramborovém salátu.

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 5. března 2013 v 20:47 | Reagovat

Natty, tvůj recept vypadá moc dobře, určitě ho s mamkou vyzkoušíme. :-) Mám moc ráda naložený strouhaný celer, klidně sním skleničku na posezení. ;-)
Dneska foukal opravdu děsný vítr, šla jsem k mladým hlídat vnučku, celou cestu (necelé 2 km) to bylo proti větru, dalo mi to zabrat! ???
Zdravím tě a přeji pěkný večer. :-) Hanka

3 Natty Natty | 6. března 2013 v 4:50 | Reagovat

[1]: Alenko, celer je opravdu výborný a včerejší úprava byla premiéra a nikdy bych nevěřila, že to může být taková dobrota. Do salátu ho také dávám, čerstvý strouhaný společně s mrkví  a dnes bude k snídani v tvarohové pomazánce ;-) Pro mě na štíhlou linii a manželovi na "mužnou sílu" :D  ;-)

[2]: Hani, naložený jsem ještě nejedla a ani nedělám, ale jsem ráda, žes dala radu - vyzkouším, děkuji. A vítr ? To byl teda fičák, byli jsme u studánky a chvílemi jsem měla strach jak se v lese nakláněly stromy.

Děvčata, hezký den. ;-)

4 Margarita Margarita | Web | 6. března 2013 v 11:33 | Reagovat

Celer mám moc ráda dělám ho obalovaný. ;-)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 7. března 2013 v 23:46 | Reagovat

Ano dušené hovězí na celeru je moc dobré, občas zařazuji donašeho jídelníčku. Dusím takto nejen hovězí maso. :-)

6 Natty Natty | Web | 8. března 2013 v 6:38 | Reagovat

[4]: Hanko, obalovaný jsem také ještě nezkoušela, ale obalené prasátko - hm, to mám ráda :-D

[5]: Marti, já měla strach, že pokrm bude aromatický, ale není a budu zařazovat pravidelně do našeho jídelníčku. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama