Vítejte a těším se na Vás.


Koblihy

9. února 2013 v 18:46 | Natty |  Domácí pekárna

Masopustní pochutnání...


o masopustu se smaží a tak i v Perníkové chaloupce zavoněly koblížky, prvně zadělané a vykynuté v pekárně. Těsto jako hedvábí a koblížky ? Mňam Mrkající

Suroviny: 150 ml mléka, 2 lžíce rumu, 50 g másla, 4 žloutky, 200 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 1/4 droždí, 2 lžíce práškového cukru, špetka soli. (15 ks)

Nápň: domácí švestková povidla


...usmažené dáme na mřížku s ubrouskem, aby se odsál tuk...


...hotové pocukrujeme a už mlsáme...Mrkající

Postup: Všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO.
Hotové vykynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na placku 1 cm vysokou. Z první placky vykrájíme skleničkou nebo tvořítkem kolečka. Rozválíme druhou placku, skleničkou naznačíme kolečka a do středu dáme povidla. Položíme vykrojené kolečko, prsty přitiskneme a vykrojíme celý koblížek. Necháme asi 30 minut kynout pod ubrouskem. Do rozpáleného tuku vhazujeme koblížky vrchní stranou, pěkně se nafouknou. Osmažíme z obou strana vyndáme na ubrousek. Po zchladnutí pocukrujeme.

Hezký víkend.

 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 9. února 2013 v 18:49 | Reagovat

Natty koblížky voní až sem. Já je také budu dělat, ale až tu budu mít vnuky na prázdniny. No posuneme si Masopust :-)Dnes jsem dělala tvarohové knedlíky polité rozvarem povidlovým :-)

2 Margarita Margarita | Web | 9. února 2013 v 19:01 | Reagovat

A dala si mi do toho čaje aspoň cukr. :-D
Mňam, nádherné koblížky. ;-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 9. února 2013 v 20:35 | Reagovat

Lákavé! Mohu si hrábnout do misky? :-P

4 Terezka Terezka | 9. února 2013 v 21:46 | Reagovat

Tak to zírám, jaké jsou krásné, jen se olíznouti a bříško pohladiti......mňam, mňam :-D  :-D  :-D

5 Natty Natty | 10. února 2013 v 6:28 | Reagovat

Děvčata, jen mlsejte, jsou moooc dobré :-D

6 Dáša Dáša | Web | 10. února 2013 v 18:31 | Reagovat

Tak koblížky taky může :-) Natty, to je dietka ;-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 10. února 2013 v 20:45 | Reagovat

A mají krásný bílý proužek, známka správného smažení. ;-)

8 Natty Natty | 11. února 2013 v 6:57 | Reagovat

[6]: Dáši, já měla jen jeden, já raději masíčko ;-)

[7]: Ruženko, je vidět, že jsi znalá hospodyňka, ano, bílý proužek značí správně usmažený koblížek ;-)

9 MirekČ MirekČ | Web | 13. března 2013 v 12:35 | Reagovat

Dal jsem si je na FCB, abych je měl pěkně na očích a konečně je v domácí pekárně udělal.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama