Vítejte a těším se na Vás.


Slunečnicový chléb s vločkami

5. ledna 2013 v 6:43 | Natty |  Domácí pekárna

Upeč třeba chleba...


dělání, dělání, všechny smutky zahání, Mrkající
tak nebuďte smutní, že nemáte míč na cvičení nebo že vás to nebaví.
Je zde další činnost, kterou si můžete vyzkoušet podle mého receptu a určitě si pochutnáte a pak místo "skotačení" na míči si vezmete třeba pejska a půjdete se proběhnout přírodou.

A jak na chlebík ?

Suroviny: 350 ml podmáslí nebo mléka, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké mouky, 1/4 kostičky droždí. Hrstka slunečnicových semínek a hrstka ovesných vloček.


...upečený chléb...


...a půjdeme snídat...

Postup: Do pekárny dáme suroviny podle uvedeného pořadí kromě slunečnicových semínek a vloček. Pekárnu zapneme na program na pečení chleba. Až se ozve signál, vsypeme vypraná semínka a pak už si děláme co je nám příjemné. Po uplynutí celého programu vyklopíme krásně zlatý chleba a věřte, i moc dobrý.

Vůně se line celou chaloupkou a když si na chlebík dáme něco co máme rádi, tak si pochutnáme na vlastním, voňavém krajíci.

A když nemáte pekárnu ?
Nevadí, chleba si můžete udělat také, bude to více práce, ale určitě bude chutnat stejně.
A pekárnu všem doporučuji, já jí dostala od Ježíška a nemůžu si jí vynachválit.Mrkající

Pěkný den.

 


Komentáře

1 Katka Katka | Web | 5. ledna 2013 v 7:11 | Reagovat

I mě povánoční vyžraná spíž dohnala k oprášení pekárny. Peču občas, jednou se mi to povede, jindy ne (trochu víc kvasnic nebo starší kvasnice a je to v čudu). Tentokrát se už 2x povedl a je to dobrota. Podmáslový jsem ještě nedělala,dělám klasický kmínový, ale s přídavkem tmavé mouky.
Hezký víkend!

2 Dáša Dáša | Web | 5. ledna 2013 v 8:11 | Reagovat

Natty, ten chleba musí být moc dobrý, jen mně vadí, že nemá tvar chleba. Já peču chleba v klasické troubě a ten má moc dobrou kůrku :-)

3 Dáša Dáša | Web | 5. ledna 2013 v 8:12 | Reagovat

A zapomněla jsem napsat, že i já tam přidávám tmavou, žitnou mouku.

4 Margarita Margarita | Web | 5. ledna 2013 v 13:35 | Reagovat

Tvar, netvar, vypadá moc dobře, já si snad tu pekárnu budu muset pořídit. :-D

5 Otavinka Otavinka | E-mail | Web | 5. ledna 2013 v 13:46 | Reagovat

Milá Natty, to bys nevěřila, jak se mě stýská po chlebě. Bohužel ho kvůli slinivce nesmím. Ale někdy se mě o dobrém chlebě i v noci zdává. :-)

6 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 5. ledna 2013 v 20:32 | Reagovat

Koukám, že pekárnu Natty proháníš, je to určitě skvělý pomocník. Cvičení na míči pěkně tělo protáhne a jak není procházka tak aspoň takto své tělo rozhýbeme. :-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 5. ledna 2013 v 20:38 | Reagovat

Mladí pod námi mají pekárnu a upekli by nám chleba, kdbychom chtěli, ale muž chodí rád nakupovat a kupuje docela dobrý chléb. Dělíme se na půl buď s mladými, když se jim zrovna nechce péci  nebo s kamarádkou v domě, takže ho stačíme sníst za 1-2 dny poslední kůrky. Jsme hodně ,,chleboví". ;-)

8 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 5. ledna 2013 v 20:40 | Reagovat

Pekárničku bych docela chtěla, ale nevím , kam bych ji postavila, máme na pultě kávovar, ,,čtvercocý" mixer, vařečky, nože, na druhé straně kořenky, konvici varnou, takře zatím... :-D

9 Intuice Intuice | E-mail | Web | 5. ledna 2013 v 23:09 | Reagovat

Taky peču chleba v pekárně. Tedy přesněji si v pekárně zadělám těsto a pak peču raději v troubě v jenském oválném skle.

10 Vlasta Vlasta | Web | 6. ledna 2013 v 8:49 | Reagovat

Chlebík vypadá báječně, dělám podobný a na pekárnu nedám dopustit mám ji už pár let a život bez ní už si nedokážu představit, zadělávám v ní všechna těsta a chléb peču minimálně dvakrát týdně. Tak ať i tobě pekárna dobře slouží :-)

11 Margarita Margarita | Web | 6. ledna 2013 v 9:53 | Reagovat

Kávička asi nebude, možná peče další bochník chleba. :-D

12 Jenny Jenny | Web | 6. ledna 2013 v 11:21 | Reagovat

takovýhle chleba mám ráda :) určitě bude dobrý a vyzkouším :)

13 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 6. ledna 2013 v 12:40 | Reagovat

Pekárnu nemám,ale stále váhám, jestli se to pro dva vyplatí.Zkouším péct chleba, zatím jsem zkusila dva recepty, jeden z videoreceptů a jeden co chválí děvčata na blozích, tedy co kyne celou noc,ten první byl chutnější.Dostala jsem recepis na kváskový,tak uvidím. :-)

14 Hanka Hanka | E-mail | Web | 6. ledna 2013 v 22:24 | Reagovat

Chleba vypadá skvěle, Natty, teď docela lituji, že jsem o pekárnu nenapsala Ježíškovi, ale chleba se dá upéct i bez ní. :-)
Přeji ti pěkný zbytek nedělního večera, dobrou noc a pohodové dny v novém týdnu. :-) Hanka

15 Natty Natty | Web | 7. ledna 2013 v 7:34 | Reagovat

Hezké pondělní ráno děvčata :-D
Tak chlebíček je snědený a jak píše Vlastička, pekárna je nejlepší pomocník pro nás ženy, nemusíme péct jen chleba, ale především zadělávat těsta a to teda je jako "hedvábí" ;-) Myslím, že těch x let, co vařím, peču, smažím :-D mám dost zkušeností, ale takové krásné těsto, jako dokáže udělat "pomocnice" v ruce nelze vytlouct a tak pokud máte možnost, nelitujte korunek a kupte. ;-)
Vyplatí se i pro jednoho, natož pro dva a více. Já bych jí nedala ani "za mák" :-D  ;-)
Nevadí mi nyní, že nemám chleba nebo pečivo, či závin ... hodím do pekárny pak už si jen pochutnáváme. :D
Pěkný nový týden. :-D

16 Jarmila* Jarmila* | Web | 8. ledna 2013 v 16:04 | Reagovat

V neděli jsme podle tvého receptu upekli chleba. Tak krásný kvádr jsem neměla, ale chutný byl. Zmizel jak pára nad hrncem.
Zatím kupujeme tmavý slunečnicový, ale budu muset dávat pozor při krájení, aby nebyl s přílohou.
Zdena "ren" to napsala dobře. Dřív jsme byli nuceni si vše vypěstovat doma a měli jsme bio. Maso máme vlastní a salámy kupuji jen v nouzi nebo, když ho potřebuji k vaření. Jak se na něj podívám, začnu přemýšlet, co do toho pomleli a přejde mě chuť. Navíc stejně nejsou uzeniny 2x zdravé.

17 Jarmila* Jarmila* | Web | 8. ledna 2013 v 16:05 | Reagovat

Jsem asi ve spamu. A to mi to psaní tak šlo. :-D

18 Jarmila* Jarmila* | Web | 8. ledna 2013 v 16:07 | Reagovat

Nějak to zlobí. :-?

19 ajka ajka | Web | 8. ledna 2013 v 17:15 | Reagovat

Vypadá krásně chlebík :-D
Dělám v pekárně i škvarky,sádlo je lepší, jen škvarky nejsou sice tak do zlatova opečené, ale manžel si je na pánvičce dopeče k obrazu svému :-D
Ajka

20 Natty Natty | 9. ledna 2013 v 5:51 | Reagovat

[16]: Jarmilko, já si přála pekárnu proto, abych v pondělí nemusela honem do města a v klidu si doma upekla chlebík. Vyzkoušela jsem několik, tento nám zatím nejvíc chutná a budu zkoušet dál ;-)
V něm rozhodně nehrozí "zapečená myška" :-D
Také se snažíme mít co nejvíce vlastních produktů a kupovat jen to nejnutnější. :-(

[19]: Ajko, děkuji za návštěvu a škvarky ? Hm, ty jsem nejedla asi "100 let" :D  :D Ale věřím, že se dají v pekárně udělat a pak si pochutnat - já osobně je nemám ráda, ale pomazánku jsem v dětství měla často. Byla jiná doba, domácí prasátko, domácí sádlo, maso, jitrničky, jelita a tak i škvarky. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama