Vítejte a těším se na Vás.


Kaiserky

7. ledna 2013 v 7:38 | Natty |  Domácí pekárna

Po chlebu kaiserky...


jak píše Vlastička v komentáři pod chlebem, je to nejlepší pomocnice, jakou jsem mohla do kuchyně dostat. Od rozbalení stále peču a nejen chleba, ale další dobrůtky a naši jsou nesmírně spokojeni. Já také, neboť jako zkušená kuchařka musím říci jediné - škoda, že jsem si tento super dáreček nepřála mnohem dříve.

Suroviny: 250 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 150 ml oleje, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 1 kostička droždí.
Navrch: žloutek, semínak (mák, kmín, slunečniová)


Postup: Suroviny dáme do pekárny dle uvedeného pořadí. Nastavíme program : TĚSTO. Po zaznění signálu máme hebounké těsto, které rozdělíme na 12 kousků a uděláme bochánky. Přendáme na plech s pečícím papírem, nožem uděláme křížek a potřeme rozšlehaným vejcem. posypeme semínky. Necháme 10 minut kynout a potom na 200°C upečeme.

Jsou vynikající a než jsem se rozkoukala, zmizely jako pára nad hrncem, neboť jsem měla plnou chaloupku. Mrkající

Pěkný nový týden.


 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 7. ledna 2013 v 7:44 | Reagovat

Zdravím pilnou pekařku. Kaiserky jako báseň :-)

2 Oli Oli | Web | 7. ledna 2013 v 8:15 | Reagovat

Téééda, ty keiserky vypadají náááramně. Určitě se na jazyku rozplývají a jsou mnohem zdravější, než ty kupované. Ty sice taky chutnají, ale četla jsem o nich, že jsou částečně mražené, trvanlivé a tím pádem ne moc zdravé. Obchodníci by takové pečivo měli označovat, ale mnohde to úmyslně nedělají.

3 Otavínka Otavínka | E-mail | Web | 7. ledna 2013 v 9:57 | Reagovat

Milá Natty,
no abych řekla, tak bych to asi nezvládla, ale když smím jíst jen rohlíky a kaiserky možná do toho lze taky počítat, začíná mne to zajímat. Kupované rohlíky přestávají být poživatelné. Někdy kupujeme veku a jindy jím celý den jablka a dvakrát denně těstoviny. Chleba mám zakázaný a čím to nahradit, že ? :-)

4 Margarita Margarita | Web | 7. ledna 2013 v 13:36 | Reagovat

Otavínka to napsala přesně, kupovaný rohlík už není rohlík co býval. I když Hořické jsou ještě dobré, ale v obchoďáku v Hořicích prodávají gumové bledé "bumerangy odkud si". Tvoje kaiserky vypadají móóc dobře, ty bych si dala, ale já bych je neuměla. :-)

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 7. ledna 2013 v 21:31 | Reagovat

Vypadají pohádkově! :-)

6 Dáša Dáša | Web | 8. ledna 2013 v 7:15 | Reagovat

Hned bych si je dala k snídani! Vypadají lákavě :-)

7 Margarita Margarita | Web | 8. ledna 2013 v 7:34 | Reagovat

Tak koukám, jak vám u kostela svítí ještě krásně stromeček, ještě je tma, nevidím jestli tam máte také pocukrováno. U nás trochu je. Přeji ti pěkný den a už by mohl trochu napadnout, aby si užila běžky. :-)

8 Natty Natty | 8. ledna 2013 v 9:22 | Reagovat

Hezké ráno děvčata, tak máme další uplakaný den a já jdu zadělávat na další chleba, neboť po včerejší reportáži "myšo - chleba" už žádný nekoupím. Mějte pěkný den a i když to není na běžky, tak pojedeme plavat a to je také prima zábava a "pohybologie" :-D

9 Helena Helena | Web | 8. ledna 2013 v 18:31 | Reagovat

Hned bych si dala. :-)

10 Natty Natty | 9. ledna 2013 v 5:43 | Reagovat

[9]: Helenko, už nejsou :-D  ;-)

11 Hanka Hanka | E-mail | Web | 9. ledna 2013 v 22:33 | Reagovat

Natty, jak vidím, pekárna ti doslova učarovala, mně zase učarovalo tvoje pečivo. Kaiserky jsou naprosto dokonalé, po těch se muselo jen zaprášit! :-)

12 Natty Natty | Web | 10. ledna 2013 v 5:42 | Reagovat

[11]: Hani, děkuji a máš pravdu, vše co dělám, vždy mě okouzlí a tím si obohacuji život ;-)  :D

13 MirekČ MirekČ | Web | 13. března 2013 v 12:58 | Reagovat

Na "kajzerky" je takový "forichtung", podobný svidříku. Až ho najdu v počítači, tak ho zveřejním. ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama