Vítejte a těším se na Vás.


Celozrnný chléb se semínky

21. ledna 2013 v 17:57 | Natty |  Domácí pekárna

Zdravý a chutný...

makové hřebínky jsou už snědeny a tak se s chutí zakousněme do celozrnného chleba se semínky. Ve Zdravé výživě jsem koupila celozrnnou mouku a semínka a pustila se do pečení. Tvar je tentokrát "růčo-fůčo" a kůrčička nemá chybu.Mrkající

Suroviny: 320 ml vlažné vody, 1 lžíce octa, 3 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžička kmínu, 1 lžička lněných semínek, 250 g celozrnné žitné mouky, 250 g celozrnné pšeničné mouky, 1/2 kostičky droždí.


...upečený celozrnný chléb...


...s tvarohem, šunkou a okurkou - mňam...

Postup: Suroviny dáme do pekárny dle uvedeného receptu. Zapneme program TĚSTO a počkáme na zaznění signálu.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a vytvarujeme chleba. Přendáme na plech s pečícím papírem, posypeme semínky, lehce vmáčkneme a potřeme vodou. Necháme 15 minut ještě kynout a potom dáme péct zvolna na 180°C asi hodinu. Do trouby dáme plecháček s vodou a během pečení 2-3 x chléb potřeme.

A pokud vydržíte a neukrojíte patky jako já Smějící se ještě teplé, tak necháme chleba vystydnout a pak už si jen pochutnáváme na výborném chlebíčku s nějakou dobrou pomazánkou doplněnou zeleninou.

Pěkný nový týden.


 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 21. ledna 2013 v 18:21 | Reagovat

Kdo by taky Natty patečkám odolal? :-D Ta vůně nedá a chuť, božský viď a víme co pečeme. :-)

2 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 21. ledna 2013 v 18:23 | Reagovat

Dneska jsem pekla též chlebík. Zkouším různé recepty, dneska jsem znovu zkusila ten bez hnětení,ale z překládáním dle videa a chlebík má krásnou vypečenou kůrku a žádné velké dírky jak je na stránkách. Trochu jsem pozměnila mouky dala jsem tři druhy a ještě ovesné otruby. Také nám chutnalo :-D

3 Helena Helena | Web | 21. ledna 2013 v 18:37 | Reagovat

Patky to je taky moje. :-P Tady jsem si tročku uždíbla,vypadá to ještě teple. :-)

4 Dáša Dáša | Web | 21. ledna 2013 v 18:42 | Reagovat

Natty, ani na vteřinu nepochybuju, že ten chleba je vynikající. Taky jsem dneska pekla chleba a zůstala už jen patka...

5 Margarita Margarita | Web | 21. ledna 2013 v 18:58 | Reagovat

No já také, koukala, ale tady už opravdu čumím. :-D Růčo, fůčo, tý, to je paráda a to zobáníčko na kurčičce. Já bych ho nemusela už ani ničím mazat. Ježiš já tu slintám. :-D Vypadá nádherně, to musí být vůně. ;-)

6 Jarka Jarka | Web | 21. ledna 2013 v 20:02 | Reagovat

On je ten chleba vlastně velice levná záležitost, základ je jen voda, mouka a droždí, je zajímavé, že z toho vznikne něco tak chutného, co se nám, na rozdíl od jiných potravin, nikdy nepřejí. :-)

7 Oli Oli | Web | 21. ledna 2013 v 21:18 | Reagovat

Vypadá jako z obchodu. Jen zapečená myška hrabalka v něm asi nebude. :-D :-D
Dáš mi ochutnat?

8 Otavínka Otavínka | E-mail | Web | 21. ledna 2013 v 23:23 | Reagovat

Milá Natty, nevěřila bys s jakou chutí bych si dala chlebíček. Je to asi jediné jídélko, po kterém se mě nezřízeně stýská. :-)

9 Dáša Dáša | Web | 22. ledna 2013 v 8:16 | Reagovat

Tak a my už jsme zase bez chleba. Ten kupovaný tady vydrží docela dlouho (pokud nezplesniví), ten domáci je hned snězený...

10 signoraa signoraa | Web | 22. ledna 2013 v 13:45 | Reagovat

Přiznám se, že jsem si recept už vytiskla a zkusím chlebík upéct. Obávám se, že ho také asi ochutnám hned, protože já chleba miluju. Už jen při prohlížení obrázků se u mě začal projevovat Pavlovův podmíněný reflex. :-D

11 Ema Ema | Web | 22. ledna 2013 v 16:05 | Reagovat

Nattynko, já potírám osolenou vodou. Chlebík vypadá báááječně.:-)
Nattynko, uvedená semínka a ovesné vločky dáváš do těsta a dalšími semínky ještě sypeš?

12 Intuice Intuice | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 18:20 | Reagovat

Vypadá bezvadně a chutná jistě taky tak! Děláš nám chutě! :-)

13 Daniela Daniela | Web | 22. ledna 2013 v 22:43 | Reagovat

Natty, ako vidím, tvoja pekárnička permanentne pracuje. Ty nepoužívaš celý program na pečenie chleba, teda aj s pečením? Lebo ako čítam, cesto dávaš piecť do trúby. Ja som piekla chlieb v nedeľu ráno, ale miesila som ho pekne ručne stručne, nechcelo sa mi kvôli tomu vyťahovať robot. No veľmi sa mi nepodaril, lebo spodok som poriadne nedopiekla :-( Piekla som z múky, ktorá už bola ochutená. Z kilového vrecúška som piekla prvý raz niekedy pred mesiacom a teraz druhú dávku. Tá prvá sa mi podarila, no s touto som spokojná nebola.

14 Natty Natty | 23. ledna 2013 v 9:35 | Reagovat

Pěkné středeční dopoledne děvčata :-D
Upéct chléb je pro nás také "národní hrdost" a proto zde nechávám receptík pro ty z vás, které chcete také vyzkoušet a upéct svůj vlastní chléb jako pohoštění nejen své rodiny, ale i případných hostí. ;-)
Chléb a sůl, i to je symbol naší země, krásné a i když tolik zkoušené, přesto naší. Jsem hrdá že jsem se tu narodila, že tu žiji celý svůj život a také si moc přeji, aby zůstala nadále naše a nebyla v ničím područí!
A tak jako symbol peču chléb a těším se na páteční otevření volební místnosti, kdy půjdu dát svůj hlas "našemu Milošovi". :-D
Co se týče pekárny - ano hodně v pekárně zadělávám a peču minimálně, protože tvary "růčo - fůčo" jsou vlastní tvorba a já ráda "tvořím". :D
Děvčata, mějte pěkný zbytek týdne. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama