Vítejte a těším se na Vás.


Rajčatová šťáva

21. srpna 2012 v 6:06 | Natty |  Zelenina


Pro zdraví a krásu...

zahrady nyní září krásně červenou barvou zrajících rajčat a tak není nic lepšího pro naše zdraví, než denně si dopřát tuto velmi zdravou dobrotu. Stačí jen natáhnout ruku a máme dobré "mlsáníčko".

Rajčata obsahují vysoké procento draslíku, který působí na vylučování vody a moči z těla. Dále hodně zinku, který je důležitý pro tvorbu hormonů a vazivové tkáně. Obsahují velké množství vlákniny, která je nezbytná pro naše zažívání.

Jejich velmi nízká kalorická hodnota je velmi cenná při hubnoucím procesu. Rajčátka by měli jíst hlavně diabetici, lidé s nemocným srdcem, ledvinami a lidé trpící zácpou.

Na naší krásu jezme rajčata co nejčastěji, omlazují a krásně vypínají pokožku. Také si můžeme udělat rajčatovou masku, stačí rajčátka nakrájet na plátky, přiložit na obličej a dekolt a po 20 minutách budeme mít pokožku jako "miminko".

Ideální je každé ráno začít sklenicí rajčatové šťávy, stačí 1 - 2 rajčátka, 150 ml vody a rozmixovat. Kdo chce, může přidat trochu soli a pepře, ale já osobně preferuji šťávu v přírodním stavu. Pokud chceme nějaké to kilečko shodit, udělejme si tuto šťávu před každým jídlem, dodáme tělu spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny, nebudeme mít velkou chuť k jídlu a navíc nás nebude trápit zácpa.



Tak buďme se sklenicí rajčatové šťávy zdravé a krásné.

Pěkný den.




 


Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 21. srpna 2012 v 6:56 | Reagovat

Rajčata miluju a dokážu je jíst k čemukoliv. Pamatuji si však dobu (asi před 40 lety - možná víc), kdy se o rajčatech říkalo, že způsobují rakovinu. Už mi na zahradě zrají, bohužel se sem tam objevuje plíseň, což mě štve. Chemii kvůli dětem nepoužívám.

2 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 21. srpna 2012 v 7:07 | Reagovat

Rajčata? Tak ty mohu denně, kdysi jsem je úspěšně pěstovala na balkoně, ale jak píše Alenka, plíseň postihla i ta má na balkoně. Pochoutkou je pro nás rajče ve spojení cibulky a olivového oleje hojně posypané bazalkou. :-)

3 helena helena | Web | 21. srpna 2012 v 9:52 | Reagovat

Rajčata jíme ted' každý den,máme i koktejlové,takže sem tam se objeví k obědu chimischuri brambory. :D
Rajčatovou št'ávu taky zavařuji na zimu. :-)

4 Daniela Daniela | Web | 21. srpna 2012 v 15:20 | Reagovat

Všetko, čo sa týka rajčín, zjem, ale rajčinovú šťavu nevypijem. Tá mi vôbec nechutí. Rada by som si tiež tak odtrhla svoju vlastnú rajčinku na záhrade, ale som odkázaná na tie z obchodu. Dnes ráno som bola v našom najväčšom petržalskom hypermarkete, no z rajčín som si tam nedokázala vybrať. Pôjdem radšej zajtra ráno na trh. S tou maskou to myslíš vážne? Že by som to odskúšala? :-)

5 Jarka Jarka | Web | 21. srpna 2012 v 19:40 | Reagovat

Rajčata jsem se naučila jíst až v dospělosti a můžu říct, že je mám ráda, ale rajčatová šťáva, už by na mě byla přece jen hodně silná káva. :-P  :D

6 Natty Natty | 22. srpna 2012 v 5:36 | Reagovat

:-D  :-D Děvčata, rajčatová šťáva z vlastních jablíček je nejen dobrá, ale hlavně se po ní krásně "ráno letí" ;-), což je neklamná známka toho, že v těle nezůstávají žádné škodliviny a my jdeme do nového dne krásné a svěží :-D, ale i dvě rajčátka denně a velká sklenice vody udělají stejnou službu. A maska ? Stejně jako nakrájené kolečka okurek, nakrájená rajčátka pleť krásně osvěží, vyhladí a pokud se nám podařilo spálit se na sluníčku, tak tam "rajčatový obklad" je blahodárný. Tak jezme rajčátka a nebojme se rakoviny, neboť obsahují lykopen, což je velmi silný antioxidant. ;-)Pěkný den.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama