Vítejte a těším se na Vás.


Kuřecí roláda s amurem

13. srpna 2012 v 4:35 | Natty |  Maso

Lehké a dietní papáníčko...


Kuře je cenově dostupné, amura si chytíme Mrkající, nebo zakoupíme, či použijeme jinou rybičku. Já mám tu výhodu, že si jí sama ulovím a tak můžu kouzlit.

K nedělnímu obědu jsem připravila roládu z vykoštěného kuřátka a vyfiletovaného amura. Kdo chce vyzkoušet nebo jen tak "juknout", recept i fotečka je tu.

Suroviny: 1.5 kg kuře, 600 g filet z amura, plnotučná hořčice, sůl, pepř, vajíčko, velká hrst pažitky, sladká paprika, grilovací koření a lístečky másla.


Postup: Kuře vykostíme obvyklým způsobem a lehce plát naklepeme. Osolíme a potřeme 3 lžícemi hořčice. Amura umeleme, do směsi přidáme 1 vejce, sůl, pepř a velkou hrst zelené pažitky. Směs natřeme na kuřecí plát a svineme. Zachytíme párátky, posypeme sladkou paprikou, grilovacím kořením a poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a pečeme asi hodinku. Nakrájíme na plátky a podáváme jak teplé, tak studené doplněné zeleninou.

A kde budu trávit dnešní den ?
Správně, u vody s prutem budu líčit na Amura a užívat si hezkého dne. Mrkající

Pěkný nový týden.

 


Komentáře

1 Oli Oli | Web | 13. srpna 2012 v 8:34 | Reagovat

Ahoj Natty, prošla jsem zpětně několik tvých zameškaných článečků a báječně jsem si početla a pokoukala. Nádherný usměvavý mrňousek mi hned po ránu přidal k náladě a z dobrůtek se mi zbíhají sliny. :-D Stejně jako píšeš ty, mám i já radost ze sklizně na zahrádce. Okurek, rajčat i dalšího si užíváme už delší dobu. Jen cena česneku 30,- Kč mě nějak mate. U nás je česnek za 200,-, někteří soukromí zemědělci cenu šponují ještě výš. :-(

2 Jarka Jarka | Web | 13. srpna 2012 v 8:48 | Reagovat

Kuře nadívané rybou, si vůbec nedokážu představit, ale na talíři to vypadá dobře a moc ráda bych ochutnala, jak se ty dvě chutě k sobě mají. :-P Tak hezký den a lovu zdar! :-D

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 13. srpna 2012 v 9:56 | Reagovat

Tak jako Jarušce i mě zdá se chuť rybičky a kuřátka poněkud nezvyklá. Nu což zkusit se má vše, na talířku vše vypadá skvěle. :-)

4 helena helena | Web | 13. srpna 2012 v 10:40 | Reagovat

Vypadá to skvěle a určitě i chutná. :-)
Nattynko,máš výhodu s tím proutkařením.
Čerstvá rybka - mńamka.Jak tak čtu,tak jíte taky dělenou stravu.Hezký den. :-)

5 signoraa signoraa | Web | 13. srpna 2012 v 11:30 | Reagovat

Natty, tak jsem se konečně dostala k tomu, abych se podívala na blog. Po hlídacím víkendu mám hodně velký skluz.
Vnouček je kouzelný, je to krásný chlapeček.
Česnek jsem také jen tak "z hecu" zasadila a podařilo se mi pár paliček vypěstovat. Má úplně jinou chut', než to, co se běžně koupí v supermarketu.
Vykoštěné kuřátko plněné rybím masem jsem ještě nevyzkoušela, dělám něco podobného, ovšem méně zdravého - plním ho vepřovým masem. :-D
Přeji dobrý úlovek - Petrův zdar. :-)

6 Natty Natty | 14. srpna 2012 v 5:32 | Reagovat

[1]:Oli, česnek nekupuji "na kila", ale v balíčku, kde jsou 3 paličky, takže cena je za 3 ks, nevím kolik to je váhově, asi 150 g - příště se podívám ;-) :-D

[2]: Jaru, kuře stejně jako ryba jsou bílá, lehká a dietní masa. Tuto kombinaci dělám velice často, kdy míchám tyto dva druhy a vše je o koření a úpravě. Jinak mleté maso ve své kuchyni nepreferuji, už vůbec ne koupené. Ještě králičí a krůtí. Všechny tato masa lze "pojit" s rybou a je třeba jen vyzkoušet a pak už "kouzlit" :-D Hodit na pekáč kus vepřového, osolit a přidat kmín umíme všichni, ale "pomazlit se" s "vykouzlit" něco netradičního, to už chce trochu citu :D

[3]: Maruško, přesně, zkusit se má všechno a já jsem "zvědavka" a tak kouzlím a zpětně zařazuji co nám chutná ;-)Všechny moje recepty jsou vlastní fantazie a letité zkušenosti. Nemám ráda "několik tradičních českých jídel a jejich točení dokola :-D

[4]: Helenko, nejíme dělenou stravu. Tato fotečka je jen ukázka, jinak preferuji ve své kuchyni pravidlo : 1/4 příloha, 1/4 bílkoviny /maso, vejce, ryby, mléčné výrobky/ a 2/4 zeleniny. Myslím, že to je nejzdravější způsob stravování, dává tělu vše potřebné.
Milujeme ovoce a zeleninu a ta na našem stole nesmí chybět v žádné denní dávce, neboť jsem přesvědčena, že to tělu velmi prospívá a opravdu prospívá a ještě doplňujeme bylinkami v různých podobách. ;-)

[5]: Alenko, amura jsem neulovila, ale zato několik pěkných kaprů, jednoho jsem nesla domů a zase naplním heslo: "Rybu dvakrát týdně" :-D Brambory mám svoje, zeleninu také, takže vařím zadarmo :D  ;-)

Děvčata, mějte pěkný sluníčkový den :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama