Vítejte a těším se na Vás.


Kapří sekaná

1. srpna 2012 v 12:43 | Natty |  Ryby

Když ulovíme rybu...


tak máme několik možností, jíme klasiku, nebo se snažíme kouzlit a já patřím k těm, co si rybu uloví a pak kouzlí.

Dnes vám nabídnu ochutnat kapří sekanou a věřte nebo ne, je vynikající. Udělala jsem jí prvně minulý týden, když tu byla zlatíčka a po sekané se jen zaprášilo. Dnes jsem jí trochu vylepšila a myslím, že zmizí stejně rychle jako minulý týden.

Suroviny: Půlka vyfiletovaného kapra (650 g), 450 g libového uzeného masa, 100 g slaniny, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka, grilovací koření, sladká paprika, 3 vařená vejce, vejce na potření a kousek másla.


...upečená "kapřička"...


...mňam, byla moc dobrá...

Postup: Rybí i uzené maso umeleme, přidáme vajíčko, ochutíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu a vyválíme šišku. Středem uděláme rýhu a vložíme uvařená vajíčka. Zabalíme a lehce poprášíme strouhánkou. Přeneseme na pekáček, posypeme sladkou paprikou a rozšlehaným vejcem. Obložíme plátky másla a malinko podlijeme vodou. Pečeme asi 1 hodinu.

Příloha: Vařené brambory a okurkový salát.

Pěkné srpnové dny.


 


Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 1. srpna 2012 v 13:35 | Reagovat

Ježíšmarjá Natty, tohle mi nedělej. Mě už týden zlobí žlučník, jsem na dietě a tenhle pohled, na pořádný kus jídla, mě ničí. :-D  :-D
Každopádně, až se dám do normálu, určitě vyzkouším, protože to vypadá mňamózně. :-D

2 helena helena | Web | 1. srpna 2012 v 15:23 | Reagovat

Já už kapra neměla ani nepamatuju. :-)
Chutná určitě výborně. :-)

3 Ježurka Ježurka | Web | 1. srpna 2012 v 17:31 | Reagovat

No Natty, tak nevím, ale asi už budu muset nějaké to rybí jídlo udělat, ale z filetů. Už jsem si opsala rybí karbanátky, že je v pátek udělám a Ty teď zase tohle! Tak nevím co dřív. :-D

4 babča babča | Web | 1. srpna 2012 v 17:39 | Reagovat

zdravím milá žabičko už jsem na odchodu vyrážíme na slovensko pošuci budou rybařit na oravě ja budu s mladežnicou v těrchové na janošikovych slavnostech a drahouš bude lítat po lese a sbírat hřibky no ale asi nasbírá houby s dovolením jsem zeťákovi dala odkaz na tvoje stránečky tak ti asi přijde pošmejdit do perníkové chaloupky posílám pozdravení a příští týden žabičko nashledanou pa

5 Ema Ema | Web | 2. srpna 2012 v 0:09 | Reagovat

Nattynko, mňamka vypadá báááječně.:-P Budu muset toho mého rybáře vyslat pro šupináče, abychom tu dobrůtku ochutnali. :-)
Dobrou noc!:-)

6 Natty Natty | 2. srpna 2012 v 4:46 | Reagovat

[1]:Alenko, držím, ať se žlučník umoudří ;-)

[2]: Helenko, chutná a já mám ryby dvakrát týdně podle doporučení :-D

[3]: Ježurko, určitě to jde z jakékoliv rybičky, klidně i z pangase, tresky a filátek. ;-)

[4]: [4]: Marcelko, užij si nádherně dovolenou, odpočiň si, pošuci ať nachytají co nejvíce krásných úlovků a klidně mrknou na stránečky. A  dědíkovi přeji houbařské štěstí, tady už nerostou :-(

[5]: Emi, žeň ho a ochutnej :D Rybička je přece moc zdravá a hlavně dobrá, já sklidila opět pochvalu a to jsem se dmula:D  :D

7 Hanka Hanka | Web | 2. srpna 2012 v 20:33 | Reagovat

Natty, tvoje recepty jsou neodolatelné! O kapří sekané jsem ještě neslyšela, natož abych ji dělala, ale musí to být neskutečná lahůdka! :-P  :-) V míse i na talíři vypadá skvěle. :-)

8 Natty Natty | 3. srpna 2012 v 5:10 | Reagovat

[7]:Hani, dělám sekanou ze všeho a z ryby má tu výhodu, že nenajdeš jedinou kostičku, můžou jí jíst i děti a já můžu neustále "kouzlit". :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama